In augustus opent bistrobar Triple in de Kortrijkstraat 3 in Tielt, waar voorheen restaurant QV zat. Aan de bar en in de keuken vind je drie bekende gezichten: Nick Ver Eecke, Stefanie Verhaege en zoon Lucas. “We popelen al om eraan te beginnen.”
Nick Ver Eecke (55) en Stefanie Verhaege (47) hebben er al een lange carrière in de horeca op zitten. Velen kennen hen wellicht nog van El Parador. “We hebben altijd in de horeca gestaan”, vertelt Nick, “maar we beslisten een tijd geleden om een nieuwe weg in te slaan. Zo ben ik zelf polyvalent als zelfstandige gaan werken, onder andere als schilder. Zo kon ik alles wat aftasten.”
“Ikzelf ging aan de slag als freelance kok, onder andere bij Carlito en in Adagio, maar we begonnen te merken dat we toch iets misten”, vult Stefanie aan. “We verlangden eigenlijk weer naar een eigen horecazaak, een vast stekje.”
Uitbreiding
Hoewel ze hun food- en drankbar La Camionnette nog steeds verhuren, ging het koppel toch voorzichtig op zoek naar een locatie voor een eigen zaak. “We voelen nog steeds veel liefde voor ons vak”, vertelt Nick. “We wilden ook heel graag in Tielt blijven, ons hart ligt hier echt wel en we zijn hier ook gekend. We hebben lang gezocht in het kerngebied van Tielt, maar vonden niet meteen ons ding. Tot de dames van de QV onszelf hebben aangesproken met de boodschap dat ze dachten aan stoppen.”
“We hadden maar één probleem”, geeft Stefanie mee. “Voor ons was het pand hier in de Kortrijkstraat te klein. We wilden graag uitbreiden en gelukkig ging de huisbazin akkoord om hiervoor een samenwerking op te zetten. We hebben dus een stuk bijgebouwd. Zo is er nog steeds een ruime tuin, maar komt er ook binnen meer ruimte. Tegen de bouwstop zouden we graag klaar zijn met de verbouwingen, zodat we alles kunnen finetunen en op 8 augustus kunnen opengaan.”
Nieuw concept
Wie een nieuwe El Parador verwacht, komt van een kale reis thuis. Bistrobar Triple wordt een totaal nieuw concept. Ook zoon Lucas (21) stapt mee in de zaak. “Het cijfer drie is wel een rode draad doorheen Triple”, licht Nick toe. “Met Lucas erbij baten we de zaak met z’n drieën uit, we liggen op huisnummer 3 en ons concept zal uit drie delen bestaan: een bierbar, een cocktailbar en een concept voor tapas, foodsharing en andere gerechten.”
“Er is nog steeds een ruime tuin, maar er komt ook binnen meer ruimte”
Lucas staat in voor de cocktailbar: “Ik volgde hotelschool en werk intussen al drie jaar in de Carlito, waar ik de liefde voor de cocktails heb ontdekt. Ik kan hier nu in Triple mijn eigen cocktailbar openen. Via de site van La Camionette verkoop ik al een tijdje kant-en-klare cocktails, nu mag ik dat verhaal samen met mijn ouders verder uitbouwen. Er zal voor elk wat wils zijn. Ik zet immers ook in op mocktails en zelfgemaakte limonades, drankjes die steeds populairder worden.”
Losse sfeer
Nick zal instaan voor de bierbar, Stefanie voor de keuken. “De bedoeling is dat de mensen hier binnenkomen om iets te drinken, eventueel een hapje kunnen bestellen of iets kunnen sharen. Er zal ook telkens een wisselend menu zijn met een vlees- en visgerecht. Een losse sfeer dus, met iets anders dan de klassieke tearoomgerechten. Wie wil, zal ook een dessertje kunnen nemen. De keuken zal bovendien doorlopend open zijn, zodat je op elk uur van de dag iets kan bestellen. We denken uiteraard ook aan de vegetariërs en veganisten.”
Grote groepen ontvangen, dat is niet de bedoeling in Triple. “Dat past ook niet binnen het concept. We hebben hier 30 zitplaatsen aan tafel, de rest kan aan de bar plaatsnemen.”
Wie iets lekkers wil drinken, kan naast de cocktails ook een kleine wijnkaart vinden en een aanbod lekkere biertjes. “Ook van het vat, we werken met een wisseltap, zodat er regelmatig iets nieuws kan aangeboden worden”, besluit Nick.
Bistrobar Triple opent de deuren op vrijdag 8 augustus. Ze zullen doorlopend geopend zijn van donderdagmiddag tot zondagavond. Reserveren voor een zitplaats is wenselijk. Triple is nog op zoek naar een sidekick voor de keuken en een aantal flexijobs. Geïnteresseerden mogen contact opnemen via [email protected]. Meer info: bistrobartriple.be
The post “Totaal nieuw verhaal schrijven”: Nick en Stefanie lanceren met zoon Lucas binnenkort bistrobar Triple is provided by KW.be.