Bart Decrem (49) en Katrien Rogiers (50) zijn de nieuwe uitbaters van huiskamerrestaurant L’Esperance langs de Driftweg in De Haan. Ze zetten de succesformule van hun voorganger Rudy Frell verder.
Na jarenlang actief te zijn in de wereld van de feestzalen hebben Bart Decrem en Katrien Rogiers beslist om hun professionele leven over een andere boeg te gooien.
Familie
“Bart baatte samen met zijn broers enkele feestzalen uit. Tijdens corona beseften we dat we in het weekend altijd heel druk bezig waren. We hadden ook altijd een pak personeel nodig en dan moet je bijhorende problemen erbij nemen. We hebben daarom besloten om een andere weg in te slaan. We kwamen al vaker in L’Esperance bij Rudy en we hadden dan ook besloten om het over te nemen.”
Het koppel woont dan wel in Dendermonde. Ze hadden al een band met de kust. “Ik heb les gevolgd aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Mijn ouders hadden in het verleden ook al enkele zaken in De Haan. Ze baatten ’t Zuid uit naast ’t Pubtje en een huiskamerrestaurant over het gemeentehuis”, vertelt Bart.
Het koppel kwam zelf ook regelmatig naar De Haan. “We voelen ons hier thuis en de zee trekt aan. De Haan is bovendien de mooiste kustplaats aan de Belgische kust”, vult Katrien aan.
Met twee
Het koppel voelt zich goed in het huiskamerrestaurant. “We kunnen de zaak, met 20 zitplaatsen, met ons tweeën bolwerken. Door de open keuken zie ik ook wat er gebeurt in de zaal en ik kan altijd bijspringen in de bediening als dat even nodig is. Ik heb op die manier ook interactie met de klanten, wat het alleen maar leuker maakt”, vertelt de chef-kok.
“Onze kinderen, die ondertussen tussen 18 en 23 jaar zijn, komen helpen als flexi’s. We hebben daardoor geen personeel nodig en we doen het als familie samen. Dat is een groot verschil met vroeger. Het is ook veel dankbaarder. Je hebt veel meer direct contact met de klanten. Bij feesten heb je geen tijd om een babbeltje te doen. Hier willen we dat de mensen zich thuis voelen en dat ze lekker hebben gegeten”, vertelt Katrien nog.
“De mensen zijn bovendien heel lief. We worden met open armen ontvangen door de buren en de handelaars. We hebben dat nooit meegemaakt. We voelen ons als ‘aangespoelde’ echt welkom.”
Zelfde elan
Ze willen op hetzelfde elan verder gaan als de vorige uitbater Rudy. “We gaan verder met de Frans-Belgische keuken, met uiteraard onze eigen toets. We werken met een vast menu zodat we alles vers kunnen aanbieden.”
“Voor mensen die iets echt niet lusten kunnen we altijd wel een oplossing voorzien. We werken sowieso volgens wat er beschikbaar is van producten in de periode van het jaar. Over de middag werken we met een lunchmenu.”
(LB)
The post Bart en Katrien gooien leven over andere boeg en nemen restaurant L’Esperance in De Haan over is provided by KW.be.