Wat verscholen tussen de Gitse velden maakt Zomerstek zich op voor een zomer vol ambiance en gezelligheid. Voor de zesde keer al is de zomerbar een fenomeen in de regio. In de hippe Zomerstek heerst een ontspannen sfeer. Gezelligheid is er troef en die wordt tastbaar bij een drankje en knabbeltje in de gemoedelijke setting.
De filosofie van STEK en Zomerstek staat voor gezellig samenkomen en feesten in de buitenlucht als het kan, met een binnen back-upplan als het moet. Naast de uitgebreide kaart van heerlijke dranken, hapjes en gerechten kunnen bezoekers zowel buiten als binnen zitten bij slecht weer.
“Bij ons kan je heerlijk buiten zitten in het zonnetje. Als de zomer ons minder goed gezind is, bieden de comfortabele loungezetels soelaas in de smaakvol aangeklede serres. We openen de zomerbar op donderdag 10 juli en sluiten begin september. Daarnaast werken we ook met producenten van wijnen en food uit de streek, zoveel mogelijk op basis van de korte keten. De kaart krijgt een restyling waar we volop mee bezig zijn. In de pop-upzomerbar draait het rond hippe en lekkere streetfood, in de pop-upgastrobar rond culinair dineren”, vertelt Geert Defever.
Pop-upgastrobar
De hippe zomerbar wordt vaak bezocht door collega’s na het werk, als uitstapje met het gezin of als ontmoetingsplek met vrienden. “We zijn open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 16 tot 1 uur ‘s nachts. Op zondag zijn we geopend van 14 uur tot middernacht. We voorzien een vriendelijke bediening met sfeervolle muziek in een magnifieke omgeving. Dit jaar starten we ook met een pop-up-GROND-project en zal Charlotte Deceuninck groenten kweken die we onder andere zullen gebruiken voor de tweede editie van de pop-upgastrobar”, gaat Geert voort.
Naast de streetfood in de zomerbar kan je ook culinair tafelen bij Zomerstek. “We werkten vorige winter voor het eerst samen met meerdere koks, onder wie Charlotte, om onze gasten culinair te verwennen. De gastrobar loopt samen met de zomerbar in de aanpalende zone in samenwerking met Spijs en Bassud. Tijdens de weekends van 17-18-19 juli en 31 juli, 1 en 2 augustus is er een samenwerking met topcateraar Spijs. De weekends van 7-8-9 en 14-15-16 augustus werken we samen met restaurant Bassud uit Torhout. De samenwerking met topzaken uit de buurt ligt ons nauw aan het hart en loopt gelijktijdig met de opening van de zomerbar, dus er is voor elk wat wils. Reserveren voor de gastrobar kan binnenkort online en is een must om praktische redenen maar ook omdat de reserveringen snel gaan. Een bezoekje brengen aan de zomerbar kan uiteraard altijd.”
Gestart in corona
“We zijn gestart in de coronaperiode, toen iedereen snakte naar buitenlucht en samenhorigheid. We speelden eigenlijk al langer met dat idee, want het STEK/GROND- project lag toen al uitgetekend op tafel. We hebben toen beslist om in pop-upstijl een minimalistische zomerbar te lanceren in de boomgaard van B&B Buytenshuys. Het daaropvolgende jaar zijn we verhuisd naar de zone waar STEK/GROND nu gevestigd is.”
“Tijdens de jaren daarna hebben we de pop-up voort uitgebouwd en getransformeerd naar een permanente STEK-eventlocatie waar tal van feesten en evenementen mogelijk zijn. Check zeker onze website www.stekgrond.be en onze socials zoals Facebook om evenementen te volgen”, besluit Geert Defever. (EV)
De zomerbar is open van donderdag 10 juli tot en met zondag 31 augustus, telkens van donderdag tot en met zondagavond. Meer informatie over evenementen in Zomerstek, de gastrobar en STEK/GROND zal binnenkort op de website www.?stekgrond.?be terug te vinden zijn.
The post Zomerbar Zomerstek is aan zijn zesde editie toe: “We gaan voor de korte keten” is provided by KW.be.