In het pand in de Sint-Amandsstraat in Brugge waar tot voor kort seafoodrestaurant Rufus huisde, opende de uit Nepal afkomstige Ganesh Lami (32) restaurant Leopold. “Ik heb ook in Gent al een restaurant waar we Thaise fusion gerechten serveren, maar hier gaan we voor de klassieke Belgische keuken”, zegt Ganesh.
Er is opnieuw leven in het horecapand Sint-Amandsstraat 13. Het pand stond ettelijke maanden leeg nadat uitbater Ward Devriese er na nog geen jaar stopte met het seafoodrestaurant Rufus. Een tweetal weken geleden ging Ganesh Lami er van start met restaurant Leopold.
Mooie herinneringen
Ganesh is geboren en groeide op in Nepal, maar kwam op zijn vijftiende mee met zijn ouders naar België. “Mijn vader ging hier aan de slag als kok. We woonden eerst in Leuven en daar volgde ik in het middelbaar een horeca-opleiding. Later heb ik in Brugge aan hogeschool Vives de opleiding hotelmanagement gevolgd”, vertelt Ganesh. “Nu woon ik al enige tijd in Gent en daar ben ik vijf jaar geleden van start gegaan met mijn eerste restaurant, Little Asia. Daar serveren we Thaise fusion-keuken; dus Thaise gerechten met ook wat meer westerse invloeden.” Ganesh had mooie herinneringen overgehouden aan Brugge uit zijn studieperiode hier en vond het de ideale stad om met een tweede horecazaak van start te gaan. “Ik ben op zoek gegaan naar een geschikte locatie en zag dat dit pand hier vrij was. Zo vlak bij de Markt is het alvast ideaal gelegen”, zegt Ganesh. “Ik denk dat deze locatie wel vraagt om een meer klassieke keuken en dat is dan ook waar we voor gekozen hebben. Hier serveren we Belgische klassieke gerechten, zoals mosselen, tong, steaks, gehaktballetjes in tomatensaus en dergelijke meer. Het interieur hebben we uiteraard wat veranderd, maar het blijft wel fris en enigszins modern. En die mooi blauwe wand in stof vanuit de vorige uitbating hebben we behouden. De prijzen hebben we bewust democratisch gehouden, want het leven is toch erg duur geworden voor veel mensen. Waar de naam voor de zaak, Leopold, vandaan komt? Wel, Leopold was de eerste koning der Belgen en voor mij is dit mijn eerste echt Belgische restaurant.” (PDV)
Brasserie Leopold, Sint-Amandsstraat 13, Brugge
The post Ganesh Lami opent met Brasserie Leopold tweede horecazaak is provided by KW.be.