Tony Brys en Carine Mortier van tapasrestaurant La Buena Vista in de Sint-Clarastraat in Brugge hebben voorgoed de deuren van hun zaak gesloten. “Dit pand werd te groot om nog met z’n tweetjes te runnen”, zegt de flamboyante chef Tony. “Maar we broeden al op nieuwe plannen met onze geliefde zuiderse keuken.”
Na 23 jaar is het verhaal van het Brugse tapasrestaurant La Buena Vista afgelopen. Al die jaren heeft chef Tony Brus er met de steun van zijn echtgenote Carine Mortier zijn hart en ziel in gelegd. “Ik ben al van op mijn veertiende actief in de horeca, aanvankelijk vooral in het nachtleven. Zo was ik DJ in verschillende cafés op de Eiermarkt en als ik niet als DJ aan de slag was, werkte ik wel als kelner en barman. En ik heb op het bekende uitgaanspleintje ook nog een tijdje mijn eigen café gehad: de Zingaville”, graaft Tony in zijn verleden. “Op den duur werd ik ook gevraagd om in het buitenland als DJ te gaan optreden, onder meer in Spanje, Mallorca en Griekenland. Als ik niet moest draaien vroeg ik of ik in de keuken van de restaurant mocht gaan meehelpen, gewoon om bij te leren, want ik ben al sinds mijn kindertijd verzot op koken.”
Tony en zijn vrouw gaven geregeld thuis al eens een feestje waarbij er lekker zuiders gekocht werd en hun vrienden spoorden hen dan ook aan om zelf een zaak te beginnen. En zo gingen ze begin jaren ‘2000 van start met ‘El Foyer’ op ’t Zand, wat dus de voorloper van La Buena Vista zou worden. “De échte motivatie voor de start met de tapaszaak is dat ik zag dat er in Brugge her en der zaken waren die blokjes kaas en salami verkochten als ‘tapas’. Een schande! ”, vertelt Tony. “We bouwden er al vlug een mooi en trouw publiek op. Na enkele mooie jaren op ’t Zand besloten we dat als we nog wilden groeien we naar een ander pand moesten, dat ook iets groter was.”
Gault&Millau
“En ik kwam min of meer toevallig terecht in de toenmalige zaak Barabass in de Sint-Clarastraat. Een mooi pand met terras en ik had het geluk dat uitbater het kennelijk niet meer zo graag deed en bereid was zijn zaak over te laten. “Hier zijn we nog wat verfijnder gaan werken en kregen we zelfs een mooie vermelding in Gault&Millau. We hebben hier een prachtige tijd beleefd.” Maar toch kwam er enkele weken terug een einde aan het mooie verhaal. “Het pand is te groot geworden voor ons om nog met twee te runnen. Deze winter staan we wel opnieuw op de kerstmarkt met lekkere hapjes. En we broeden ook op nog meer vaste plannen om verder te werken met de zuiderse keuken maar de puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen.”
The post Tapaszaak La Buena Vista sluit na 23 jaar de deuren: “Maar broeden al op nieuwe plannen” is provided by KW.be.