Knokke-Heist is een hippe traiteurzaak rijker. In de Lippenslaan opende chef Benjamin Postel – die je kan kennen van restaurant Il Rialto – samen met David Vandenbussche de deuren van Osteria d’Oro. Weinig verrassend staat Italië er centraal.
De traiteurzaak in het eerste deel van de Lippenslaan oogt fraai. Waar voorheen een automatenshop was gevestigd, is in korte tijd omgetoverd tot een hippe plek die uitnodigt om binnen te wandelen. Dat doen we dan ook met plezier.
Bij binnenkomst lachen de bereide gerechten in de toonbank de klanten meteen toe. “Alles wat je ziet, is vers gemaakt door chef Benjamin. Hij maakt alle gerechten even verderop in het atelier van restaurant Il Rialto aan het Rubensplein, waar hij ook zaakvoerder is”, legt David Vandenbussche uit.
Dagvers
David is medevennoot en geeft ons met de glimlach een rondleiding in de nieuwste traiteurzaak in Knokke-Heist. Wat de mensen mogen verwachten? Een stevige portie Italië op het bord. Dat gaat van verse bereidingen zoals lasagnes – van de klassieke bolognese tot een variant met truffel – tot bereide pizza’s die je thuis nog kort even moet afbakken en focaccia. Toegegeven: de toonbank ziet er méér dan verleidelijk uit.
“Alles is dagvers. Het aanbod hangt ook mee af van de creativiteit van de chef. Verder bieden we ook een mooie selectie luxecharcuterie en Italiaanse kazen aan”, zegt David. “Alleen het beste is goed genoeg. In de winkel hebben we ook nog een mooie selectie aan andere Italiaanse producten, die daar ook écht zijn gemaakt. Pasta kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. (glimlacht) Buiten hebben we dan weer een gezellig terrasje waar mensen een lekker aperitiefje of koffietje kunnen drinken terwijl ze een hapje proeven.”
30 jaar ervaring
Chef Benjamin Postel brengt in zijn restaurant al jarenlang een authentieke Italiaanse keuken en die brengt hij nu ook naar de traiteurzaak, zo stellen we zelf vast. “Benjamin heeft 30 jaar ervaring en dat merk je echt op het bord. Hij vond het tijd om naast zijn restaurant ook een traiteurzaak te openen – al zijn de gerechten zeker niet identiek. Toen ik hoorde van de plannen sprong ik graag mee op de kar. De eerste reacties zijn alleszins zeer positief”, glimlacht David. “Mensen vinden hier trouwens altijd wel iets nieuws. Quasi dagelijks passen we het assortiment wel eens aan. Al zou ik zeggen: laat de mensen het vooral zélf ontdekken.” (MM)
Adres: Lippenslaan 107. Dagelijks open, behalve op sluitingsdag woensdag.
The post Geniet van Italië op je bord bij Osteria d’Oro in Knokke-Heist: “Je proeft de creativiteit van de chef” is provided by KW.be.