Van de strandbar naar de bistro: Joey (39) is de nieuwe uitbater van ‘De Concessie’ in De Haan

Met nieuwe zaakvoerder Joey van de Velde (39) waait er sinds kort een frisse wind door bistro-restaurant De Concessie in De Haan. De voormalige uitbater van strandbar Baja Beach heropende er onlangs de deuren na een grondige restyling.

“De stijl is bohemian”, aldus Joey. “Bohemian met een wat lossere vibe op het terras, en in het restaurant wat chiquere toetsen. De naam van de zaak hebben we wel bewust – uit commerciële overwegingen – gelaten zoals het was: iederéén kent De Concessie. De vorige uitbater, een vader met zijn twee dochters, heeft hier een heel mooi cliënteel opgebouwd”, vertelt hij.

“Eerlijke feedback van klanten vind ik belangrijk”

Het is overigens met gemengde gevoelens dat Joey, die eigenlijk Zeeuwse roots heeft, afstand deed van zijn strandbar. “Het is even wennen om niet langer met de voetjes in het zand te staan, maar ik heb in december een zware hernia gehad en moest het wat rustiger aan doen. Uiteindelijk heb ik de strandbar – wat allang een droom van me was – wel meerdere seizoenen kunnen doen, en ik had van meet af aan een goed gevoel bij de overnemers: Loric en Céleste zijn een jong ambitieus koppel uit De Haan”, doet hij zijn verhaal.

Frans-Belgisch

Voor Joey is het ook een beetje een terugkeer naar zijn horecaroots. “Ik heb hotelschool Ter Duinen gedaan en in verschillende topzaken meegedraaid: De Kromme Watergang, Etablissement 1880, La Petite Tortue, … Daarnaast stond ik 15 jaar in een visgroothandel. We leverden toen ook aan restaurants”, aldus Joey. De Concessie staat voor de Frans-Belgische keuken. “Denk aan sole meunière, garnaalkroketjes, een potje mosselen of een goeie steak. We kiezen bewust voor een eerder klassieke kaart. Zowel ’s middags als ’s avonds kan je hier trouwens ook terecht voor een lekker aperitiefje.”

De voorbije weken deed Joey al een proefdraai. “Ik vind het belangrijk om de eerlijke feedback van de klanten mee te pikken”, zegt hij. “Deze zaak is trouwens ook een iets stabieler gegeven dan de strandbar: de weersfactor speelt hier minder een rol. Dat brengt rust in mijn hoofd.”

Bistro-restaurant De Concessie, Leopoldlaan 18 in De Haan. Meer info: www.deconcessie-dehaan.be

The post Van de strandbar naar de bistro: Joey (39) is de nieuwe uitbater van ‘De Concessie’ in De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

3-1! David doet met nieuwe goal boeken helemaal toe

Voor het eerst sinds 1935 lonkt de landstitel opnieuw voor Union. Daarvoor moet het wel voorbij Gent, de hekkensluiter in deze Champions’ Play-offs. Drie punten of puntenverlies van concurrent Club Brugge volstaan. Wordt Union kampioen? Volg het hier LIVE!

Lees meer »

“We willen menstruatie uit de taboesfeer halen”: Moi et Marie maakt maandverband en tampons overbodig

Met meer dan 600.000 verkochte stuks per jaar is Moi et Marie een gevestigde waarde voor duurzame en inclusieve menstruatiezorg. Achter dit succesverhaal schuilen Charlotte Therssen en Johan Smets, zaakvoerders met een duidelijke missie: menstruatie normaliseren én vergemakkelijken. Een gesprek over taboes doorbreken, slim ondernemen en hoe een ‘simpele’ onderbroek het verschil kan maken.
The post “We willen menstruatie

Lees meer »

Jongeman (24) verliest job en gaat dan maar op dievenpad

Een 24-jarige man uit Koksijde riskeert een werkstraf te moeten vervullen nadat hij viermaal op dievenpad ging aan de Westkust om parfum en cosmetica te stelen. Volgens G.D het gevolg van depressieve gevoelens nadat hij zijn job was kwijtgeraakt. “Maar ik beloof om alles terug te betalen.”
The post Jongeman (24) verliest job en gaat dan maar op dievenpad

Lees meer »