IN BEELD. Koning Charles en koningin Camilla arriveren in Canada voor historisch bezoek

De Britse koning Charles (76) en koningin Camilla (77) zijn maandagmiddag (lokale tijd) aangekomen in Ottawa. Het koningspaar werd op het vliegveld van Ottawa ontvangen door premier Mark Carney (60). Charles en Camilla brengen een tweedaags bezoek aan het land. Ze willen hiermee een boodschap van steun overbrengen aan het land, zeker in het licht van de recente uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. 

Meer krantenkoppen in België

Maarten en Delphine openen Loft Madeleine waar gastvrijheid troef is: “Puzzelstukjes vallen samen”

Wat in 2005 voor de toen 33-jarige Maarten Cloet uit Pittem een ideale locatie leek om er een motorzaak in onder te brengen, heeft er 20 jaar later een totaal nieuwe functie bijgekregen. Maarten kocht de bedrijfsgebouwen van veevoederfabriek Buyse en installeerde op de benedenverdieping zijn motoratelier en -winkelruimte. Toen hij Delphine Vandenbossche (42) leerde kennen, onderging ook de etage

Lees meer »

Gregory Degraeve tovert Old Tom om tot Charbon

Na enkele jaren leegstand is er weer leven in de brouwerij in hotel-restaurant Old Tom op de Grote Markt in Ieper. Nieuwe zaakvoerder is Gregory Degraeve van ’t Zweerd, twee panden verder. Zijn barbecueconcept verhuist mee en dat gaat gepaard met een nieuwe naam: Charbon.
The post Gregory Degraeve tovert Old Tom om tot Charbon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Colruyt Group haalt dit jaar drie keer meer mosselen uit zeeboerderij voor de kust van Nieuwpoort: “100 ton, een belangrijke stap vooruit”

Voor de kust van Nieuwpoort rijpen ze langzaam, stevig verankerd aan kilometerslange touwen onder water: de enige echte Belgische hangcultuurmosselen. Wat ooit begon als een gewaagd experiment, groeit stilaan uit tot een volwaardig alternatief voor de Zeeuwse klassieker. Colruyt Group, pionier in duurzame aquacultuur, verwacht dit jaar liefst 75 à 100 ton mosselen te oogsten uit haar zeeboerderij, gelegen op

Lees meer »

Fideua Catalan

Zoals risotto iets van pasta heeft maar dan met rijst, zo heeft fideuà Catalan iets van paella, maar dan met pasta. Zoals de naam het zegt, is dit een klassieker in Catalonië, al komt het recept oorspronkelijk uit Valencia, naar verluidt toen de bedenker bij gebrek aan rijst dan maar een paella maakte met verkorte pasta. Deze fideos, te vergelijken

Lees meer »