Dit weekend vindt (H)eerlijk Brugge, het familiefestival rond duurzame voeding, opnieuw plaats in het Astridpark in Brugge. De achtste editie draait rond stadslandbouw. Op het programma staan workshops, proeverijen, inspirerende verhalen, smakelijke brunches en diners. (H)eerlijk Brugge is een initiatief van de stad in samenwerking met het Brugs Food Lab en De Republiek.
Met het thema ‘stadslandbouw’ focust (H)eerlijk Brugge dit jaar op voeding van dichtbij. Want alles wat je nodig hebt voor een smakelijke en gezonde maaltijd, groeit gewoon om de hoek. Lokale producenten, stadsmoestuinen en buurtinitiatieven zorgen samen voor een breed aanbod aan verse, biologische en seizoensgebonden producten. Deze editie toont hoe stadslandbouw niet alleen smaak op je bord brengt, maar ook mensen verbindt en bijdraagt aan een leefbare stad.
Nieuwe voedselstrategie
Tijdens het festival op zaterdag 24 en zondag 25 mei ontdek je ‘Brugge smaakt naar meer’, de nieuwe voedselstrategie van de stad, met focus op lokaal, gezond en duurzaam eten. Topchefs Lien Vandeputte (Réliva), Karen Keygnaert (Cantine Copine), Patrick Devos en Bruno Timperman (BRUUT) laten op zaterdagmiddag hun creativiteit los op een Mystery Box vol lokale ingrediënten. ‘s Avonds zorgt Het Paradijs voor een diner met een warm verhaal.
Overdag kun je een stadssafari fietsen langs stadstuinen en groene plekken. ‘s Avonds kun je bijleren in het Food Café over daktuinen, eetbare steden en je eigen moestuin, met inspirerende sprekers. Zondag start met een brunch van lokale makers. Je kan de hele dag proeven van duurzaam lekkers, deelnemen aan workshops of je laten verrassen door demonstraties rond composteren en klimaatvriendelijk tuinieren.
Info: www.brugsfoodlab.be/heerlijkbrugge
The post (H)eerlijk Brugge: dit weekend een festival rond duurzame voeding in het Astridpark is provided by KW.be.