Deze zomer kan je bij The Chocolate Line in Brugge terecht in een heuse dessertbar. “We beperken ons niet langer tot pralines en laten onze creativiteit met chocolade volledig de vrije loop”, zegt initiatiefnemer Julius Persoone. “En we zullen geregeld samenwerken met binnen- en buitenlandse chefs.”
Vanaf ten laatste midden augustus pakken ze bij The Chocolate Line in Brugge uit met een nieuwe concept. Onder de noemer Julius Chocolate Bar realiseren Dominque en zoon Julius Persoone een heuse bar voor desserts, met chocolade als hoofdbestand uiteraard, en chocoladedranken.
“Het idee is deze winter ontstaan toen we met warme dranken experimenteerden volgens het bean-t-barconcept. Dit wil zeggen dat alles gemaakt is met bonen van eigen kweek, afkomstig van onze Mexicaanse plantage”, legt Julius uit. “We mogen wel zeggen dat dit een groot succes was want de mensen stonden in een lange wachtrij.”
Takeaway
“Het zette ons aan het denken om verder te gaan en te kiezen voor een uitbreiding op ons bekende aanbod aan pralines. In een dessertbar kunnen we onze creativiteit met chocolade en andere mooie producten volledig de vrije loop laten gaan”, gaat Julius verder. “De dessertbar wordt ondergebracht in de ruimte waar nu nog het atelier zit. Dat atelier zal verhuizen naar onze fabriek in de rand van de stad. Het leuke is ook dat de mensen hun dessertbordje voor hun neus afgewerkt zullen zien worden. Het is dus echt wel een beleving. Maar het blijft wel takeaway. We geven een mooi bordje en bestek mee zodat de mensen hun dessertje buiten op een bankje op het plein kunnen opeten.”
Jungle
Enkele voorbeelden van gerechtjes? Een quenelle van chocolademousse op basis van drie maanden oude criollo-cacao, compote van rabarber en engelwortel met Santo Domingo-chocolade of een met junglekruiden geïnfuseerde chocolademelk met kojigranen… De bar zal ingericht worden in het jungle-thema, aansluitend bij de Mexicaanse plantage van de familie Persoone. “De bedoeling is om ook gastchefs uit te nodigen om samen te experimenteren. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we de dessertbar uiterlijke midden augustus openen.”
The post Julius Persoone start met een dessertbar bij The Chocolate Line is provided by KW.be.