De populaire Brugse afhaalfrituur De Gentpoorte van Kurt Kesteloot en Valérie Martony heeft vanaf 1 juli nieuwe uitbaters. Het blijft echt in de familie, want het is Kurts zoon Arno die er samen met zijn vriendin Amy Vantorre voor de goudgele frietjes en ander lekkers zal zorgen.
Kurt Kesteloot (56) en Valérie Martony (45) zijn bezig aan hun laatste dagen als uitbaters van frituur De Gentpoorte in de Gentpoortstraat 58 in de Brugse binnenstad. Vanaf 1 juli zwaaien zoon Arno Kesteloot (30) en zijn vriendin Amy Vantorre (27) er de plak.
De Ster in Heist
Het frituurverhaal van vader Kurt start al 30 jaar geleden, toen hij in Heist aan de slag ging als uitbater van frituur De Ster. “In De Ster in Heist werken we met maar liefst dertien medewerkers. Dat was een grote zaak met heel ruime openingsuren”, vertelt Kurt. “Ik wilde liever gewoon terug zelf frietjes bakken, zonder personeel. Nadat we een geschikt pand in de Brugse binnenstad gevonden hadden, hebben we de frituur in Heist overgelaten.”
“We behouden zowat alles, maar nieuw is dat je zal kunnen genieten van loempia’s die Amy zelf maakt”
Dat geschikt pand in Brugge bevond zich dus in de Gentpoortstraat. “In 2013 zijn we hier van start gegaan en de eerste jaren kon je hier ook nog je frietjes ter plaatse eten. In de coronaperiode was er enkel afhaal mogelijk. Omdat de mensen niet al te lang zouden moeten aanschuiven, hebben we een systeem opgestart waarbij je vlot telefonisch kon bestellen. Dat bleek goed te werken en ook na de corona zijn we blijven werken met ‘just in time’ levering na telefonische bestelling en zonder consumptie ter plaatse.”
Opvolging voor Kurt
Maar nu is het dus tijd voor een generatiewissel. “Ik zit zelf al 30 jaar in het vak en mijn zoon en zijn vriendin toonden wel interesse in ons voorstel om de zaak verder te zetten”, zegt Kurt. “Indertijd heb ik zelf nog meegewerkt in de zaak van mijn vader in Heist. Ik heb ook nog in een beachbar gewerkt en heb ook nog een zelfstandige activiteit als dakdekker gehad”, vult Arno aan. “Mijn vriendin Amy, met Thaise roots, heeft ook ervaring in de horeca. Het leek ons een mooie kans om dit verhaal verder te zetten. We behouden de organisatie, de inrichting en het aanbod maar nieuw is dat de klanten zullen kunnen genieten van de door Amy zelfgemaakte loempia’s.”
The post Arno (30) neemt populaire frituur De Gentpoort over van vader Kurt (56): “Mooie kans om dit verhaal verder te zetten” is provided by KW.be.