“We zien mekaar snel terug op het veld”: jeugdinternational Samuel Nibombe (17) stelt in filmpje nu ook zelf iedereen gerust na hartaanval van gisteren

Samuel Nibombe (17), verdediger bij AS Monaco en ook jeugdinternational bij de Rode Duivels, is aan de beterhand. Gisteren kreeg Nibombe tijdens een wedstrijd een hartaanval, werd hij gereanimeerd en bij bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Nibombe laat nu in een filmpje weten dat hij het goed stelt. 

Meer krantenkoppen in België

Raoul Callewaert (15) is de Kinderkrak van Lichtervelde: “Zoveel mogelijk plezier beleven aan mijn sport”

Raoul Callewaert was 14 jaar toen hij begin 2024 zijn eerste kickboksles afwerkte. In november datzelfde jaar stond hij al op zijn eerste kickbokstornooi, waar hij een gouden medaille scoorde. Sindsdien reeg hij de successen in kickbokscompetities aan elkaar. De talentvolle tiener houdt zijn dromen evenwel heel realistisch: “Professioneel kickbokser worden, is wel een hele zware opdracht. Ik wil gewoon

Lees meer »

Hackers gebruiken AI-chatbots om gevaarlijke kennis toegankelijk te maken

AI-aangedreven chatbots dreigen een nieuwe bron te worden voor gevaarlijke informatie, zoals instructies over hacking, geld witwassen, en bommen maken. Dat waarschuwen onderzoekers. Door ingebouwde beveiligingssystemen te kraken, kunnen deze chatbots worden gemanipuleerd om verboden en schadelijke antwoorden te genereren, waardoor risico’s ontstaan voor zowel individuen als groepen.

Lees meer »

Eigenaar van honden die lama’s doodbeten in Planckendael moet opnieuw zware schadevergoeding betalen: “Ze vermoorden alle dieren die op hun weg komen”

De eigenaar van de honden die in 2020 twee wilde lama’s doodbeten en eentje verwondden in Planckendael moet nogmaals diep in de buidel tasten. Strafrechtelijk moest Wim H. al een geldboete van 8.000 euro ophoesten, maar burgerrechtelijk werd hij nu ook veroordeeld tot een fikse schadevergoeding voor de dood van de twee guanaco’s. “Er werd aangetoond dat één guanaco een

Lees meer »

Kortemark maakt zich weer op voor de Natte Broekenroute: “Wandeling met drankje achteraf”

Op 25 mei om 9 uur kan iedereen die dat nog niet deed, deelnemen aan de Natte Broekenroute. Die is vijf kilometer lang en wordt georganiseerd door de Kortemarkse toeristische dienst. Deelnemen is gratis, maar je moet wel vooraf inschrijven.
The post Kortemark maakt zich weer op voor de Natte Broekenroute: “Wandeling met drankje achteraf” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is Malika Sclacmender, de Ninoofse schepen en plusdochter van Guy D’haeseleer? “In het enige dossier dat ze vastgreep was ze mondig, fors en offensief”

Ze stopte met haar bachelorstudies verpleegkunde om voltijds schepen te worden in het college van pluspapa Guy D’haeseleer. Dinsdag zat Malika Sclacmender (21) even niet op haar kabinet maar in de cel op verdenking van verkiezingsfraude. Ondertussen is ze weer vrijgelaten. Wie is de jongste schepen van Ninoof?

Lees meer »

Werkstraf van 250 uur voor twintiger die dronken vriendin verkrachtte

Een 25-jarige jongeman die drie jaar geleden een vriendin verkrachtte na een avondje uit, is door de rechtbank in Brussel veroordeeld tot een werkstraf van 250 uur. Als hij die niet naar behoren uitvoert, wacht hem een gevangenisstraf van 40 maanden. Volgens de jongeman hadden de seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming plaatsgevonden, maar volgens de rechtbank was het meisje te

Lees meer »

Kan hij zijn voorwaarden nog verzachten? En wat als Acid nu toch een filmpje post? Het antwoord op uw vragen over de zaak-Acid

Acid moet zich drie maanden lang aan voorwaarden houden. Zo mag hij niets online posten en mag hij niet als influencer optreden. “Voor hem eigenlijk een beroepsverbod, dus”, zei zijn advocaat, die in één adem aankondigde dat ze de onderzoeksrechter snel zullen vragen om die voorwaarden te milderen. Maar wat als Acid nu toch een filmpje post? En wat na

Lees meer »

Ze behalen bijna steevast slechte resultaten, maar blijven toch geld in het Songfestival pompen. Wat zijn de beweegredenen van de ‘Big Five’?

Jaar na jaar investeren Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje honderdduizenden euro’s in het Songfestival. Toch garandeert die financiële bijdrage zelden een overwinning of zelfs maar een hoge plek in de uitslag. Wat houdt de ‘Big Five’ tegen om af te haken, en waarom blijven ze zo inzetten op hun deelname?

Lees meer »