Restaurant Locàle by Kok au Vin in de Brugse Ezelstraat wordt vanaf 2 juni voor drie weken omgetoverd tot ‘Freddy’s’. “Het is een eerbetoon aan mijn vorig jaar overleden vader Freddy, die in de jaren 60 en 70 een beenhouwerij uitbaatte”, zegt zaakvoerder Jürgen Aerts. “Op het menu staan klassieke Vlaamse vleesgerechten.”
“Mijn vader Freddy Aerts runde van 1968 tot 1979 een slagerij in de Vlamingstraat, vlakbij de Stadsschouwburg”, vertelt Jürgen. “Zelf ben ik geboren in 1974, dus ik was nog erg jong in die periode van de slagerij. Toch is er ergens wel iets blijven hangen. Als klein gastje liep ik al tussen de karkassen en de gehaktmolens. En ik heb later ook veel verhalen gehoord en foto’s gezien over die tijd.”
Liefde voor vlees
Jürgen kreeg de liefde voor vlees, lekker eten en ambacht dus quasi letterlijk met de paplepel mee. “En jaren later, toen ik als chef in mijn eigen potten begon te roeren in ‘Kok au Vin’, stond mijn vader tussen 2003 en 2012 aan mijn zijde in de keuken. We deelden recepten, maar ook onze tijd en passie”, zegt Jürgen.
“Mijn vader leerde me wat vakmanschap écht betekent. Met ‘Freddy’s’ breng ik zijn passie voor goed vlees, gastvrijheid en eerlijke keuken opnieuw tot leven”, aldus Jürgen. “De timing is ook niet toevallig, want de pop-up heeft plaats in de periode waarin mijn vaste kok Hendrik Dequeker zijn tweede kindje verwelkomt en dus afwezig zal zijn. Ik zal dan zelf opnieuw in de keuken plaatsnemen.”
Smaakvolle reis
“We nemen de klanten mee op een smaakvolle reis naar de jaren 60 en 70. Op het menu staan klassieke Vlaamse vleesgerechten, volgens aloud familierecept. Denk aan vol-au-vent met frietjes, steak au poivre of een perfect gegrilde rib-eye. En dit alles geserveerd in een decor vol retro-elementen”, besluit Jürgen.
Info via www.locale.be/freddys
The post “Eerbetoon aan mijn overleden vader”: Jürgen van ‘Locàle by Kok au Vin’ opent pop-up Freddy’s is provided by KW.be.