Dankzij Cédric Hoste (31) en Jochen Vanslambrouck (28) krijgt de buurt achter het Tieltse station er na de zomer een gloednieuwe slagerij annex traiteurszaak bij. ‘Koe’vert’ komt in de Bedevaartstraat 20 en is nog in volle opbouw. Al licht het koppel graag een tipje van de sluier.
Cédric Hoste is geen onbekende in de Tieltse horeca. Zijn ouders runden vroeger op de markt bistro Charlie’s (waar nu Twin’s te vinden is, red.) en hadden met Ketty’s ook een eigen traiteur- en delicatessenzaak. “Het stond haast in de sterren geschreven dat ik hotelschool ging volgen”, vertelt Cédric.
Complementair
“Ik startte mijn horecacarrière in de Shamrock, maar sinds twee jaar doe ik ervaring op bij slagerij Vandevoorde in Roeselare en bij Atelier 144 in Varsenare. Een eigen zaak is al vele jaren een droom van me en ik heb het geluk dat Jochen me daar ten volle in steunt, ook al moet hij me soms eens met de voetjes op de grond houden.”
Het duo woont in de Dertig Zilverlingenstraat en kocht in de loop van vorig jaar een oude rijwoning in de Bedevaartstraat, op een steenworp van hun huis. De verbouwingen zijn in februari gestart. “Als Cédric het hart is, dan ben ik eerder het hoofd”, lacht Jochen. “Ik ben iets voorzichtiger en rationeler qua aanpak dan Cédric, maar in die zin vullen we elkaar wel perfect aan. We zijn inmiddels vier jaar samen en zijn erg complementair. Samen zoeken en vinden we altijd de gulden middenweg. Een datum voor de opening hebben we nog niet, maar we mikken op september. We kijken er allebei erg naar uit.”
“Het maakt niet uit of je om 150 gram preparé komt of om een groot afhaalbuffet voor een feest”
Jochen zet met andere woorden vol overtuiging mee de schouders onder de droom van Cédric, al is hij minder vertrouwd met de sector. “Ik ben maatschappelijk werker van opleiding en werk als woonassistent. Maar met het oog op ‘Koe’vert’ ben ik ondertussen ook al een paar maanden aan de slag bij een slagerij en het bevalt me enorm. Als maatschappelijk werker is het sociale aspect per slot van rekening erg belangrijk. Ik hou ervan om mensen te verzorgen en in de watten te leggen. Ook van achter een toonbank kan je dat.”
Ambitieus
Met Koe’vert – de hoofdkleur van het interieur wordt niet toevallig groen – krijgt de buurt achter het station eindelijk weer een eigen slagerij. Mooi meegenomen is dat er in dezelfde straat al een bakker zit. “Buurtbewoners spreken ons spontaan aan en zijn nu al erg nieuwsgierig. Veel mensen lijken te denken dat het louter om een traiteur gaat, maar het wordt dus voor alle duidelijkheid ook een slagerij. De buurt is de laatste jaren trouwens aan een opwaardering bezig, met onder meer de nieuwe verkavelingsplannen en het nieuwe kantoor aan het Spoor. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.”
Behalve vers vlees en dagverse bereidingen zullen er ook tapas en kaas te vinden zijn. De ambitie is groot. “We gaan voor een moderne versie van een slagerij waarbij er gemikt wordt op een breder totaalconcept”, gaat Jochen verder. “Uiteraard zal je hier klassiekers zoals balletjes in tomatensaus of stoofvlees kunnen vinden, maar ook pakweg tikka masala en andere, minder alledaagse suggesties zullen hier in de toonbank liggen. Ook voor feestmaaltijden zal je bij ons terechtkunnen. Koe’vert wordt een ‘one-stop-shop’ waar iedereen welkom is. En daarbij maakt het niet uit of je om 150 gram preparé komt of om een groot afhaalbuffet voor een feest.” (SV)
Jochen en Cédric geven nog mee dat ze op zoek zijn naar medewerkers en flexijobbers. Die mogen contact opnemen via [email protected].
The post Jochen en Cédric starten gloednieuwe slagerij achter het station in Tielt: “Mikken op breder totaalconcept” is provided by KW.be.