Straf: topslager Hendrik Dierendonck duikt plots op in… The New York Times

Op een dag telefoon krijgen één van de grootste kranten ter wereld met de vraag of Europa Amerikaans vlees met hormonen zou invoeren? Het overkwam topslager Hendrik Dierendonck (50) uit Koksijde.

Lees hier het artikel in The New York Times

Hendrik Dierendonck runt verschillende slagerijen in Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Brussel, Ukkel en Waterloo. Voor de zomer opent een nieuwe zaak in Oostende. Daarnaast zijn er restaurants Carcasse in Sint-Idesbald en Knokke-Heist, is er een versnijdatelier in Kortrijk, een productie-atelier en ook een boerderij in Veurne en stelt het bedrijf alles samen niet minder dan 140 werknemers te werk.

Minder vlees, maar betere kwaliteit: de filosofie van Hendrik Dierendonck is al langer bekend. Zelfs tot in de Verenigde Staten, zo blijkt nu, want zaakvoerder Hendrik kreeg een telefoontje van een Amerikaanse journaliste van The New York Times. “Die dame shopt graag in onze slagerij in Brussel en ik zag het als een mooie kans om mijn ideeën over het belang van kwaliteitsvol vlees te delen met de Verenigde Staten. Amerika wil inzetten op meer export van vlees, maar dat is vaak bewerkt met hormonen. Wij mogen geen hormonen gebruiken, dus zouden we natuurlijk ook niet zo’n vlees invoeren”, klinkt het.

Verstoppertje tussen karkassen

De liefde voor het vaak kreeg Hendrik mee van zijn vader, slager Raymond. “Toen ik klein was, speelden mijn broer en ik soms verstoppertje in de slagerij”, liet Hendrik eerder optekenen aan KW. “En ja, we verstopten ons soms in de koelkast, tussen de karkassen. De geur van vlees dat rijpte in een koelkast vol kurk, cement en hout drong onze neus binnen. De frigo had toen al twintig jaar rijping opgeslorpt, wat een unieke smaak gaf aan het vlees dat speciaal werd geselecteerd op basis van kleur, vetconstructie, leeftijd, ras… Door de jaren heen heb ik mij met vallen en opstaan de kunst van het rijpen eigen gemaakt en zie ik mezelf als de grondlegger ervan. De herinnering aan de smaak en de geur van ‘Oedslach’ drijft me al jaren om het rijpingsproces te blijven perfectioneren. ‘Oedslach’ is een dialectwoord dat zoveel betekent als ‘oud geslacht’ of ‘oud vlees’. De internationale erkenning die ik kreeg met twee medailles op de World Steak Challenge was dan ook een absolute ode aan mijn vader en het ambacht.”

The post Straf: topslager Hendrik Dierendonck duikt plots op in… The New York Times is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kopenhagen gaat milieubewuste toeristen belonen

De Deense hoofdstad Kopenhagen wil het milieubewustzijn bij toeristen stimuleren door hen beloningen in het vooruitzicht te stellen. In het kader van het initiatief CopenPay kunnen toeristen onder meer gratis fietsen huren, yogacursussen volgen of een vegetarische maaltijd nuttigen.

Lees meer »

Trump reist deze week naar drie Golfstaten: dit staat op de verlanglijst van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar

De Amerikaanse president Trump bezoekt deze week drie Golfstaten: Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het is zijn eerste buitenlandse reis sinds zijn tweede ambtstermijn begon. De drie landen zijn belangrijke olie-exporteurs en investeren fors in de VS. Op de agenda staan economische deals, veiligheid en diplomatie.

Lees meer »

Gedetineerde nog steeds op vrije voeten na ontsnapping uit gevangenis Brugge

De gedetineerde die zaterdag ontsnapte uit de gevangenis van Brugge, is nog steeds op vrije voeten. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. De 48-jarige Bruggeling zat een straf uit voor drugsfeiten, maar kwam al veel vaker met het gerecht in aanraking.
The post Gedetineerde nog steeds op vrije voeten na ontsnapping uit gevangenis Brugge appeared

Lees meer »

Nathan De Valck wordt de nieuwe CEO van de luchthaven van Oostende

De regionale luchthavens van Oostende en Antwerpen krijgen een nieuwe CEO. Nathan De Valck start er in juni als topman. Dat heeft een woordvoerder van de luchthavens bevestigd, na een bericht in Gazet van Antwerpen.
The post Nathan De Valck wordt de nieuwe CEO van de luchthaven van Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kama

De Standaard brengt meermaals per week nieuwe cartoons van cartoonist Kamagurka.

Lees meer »