AZ Zeno blinkt opnieuw uit in voedselveiligheid en ontvangt voor de vierde keer op een rij het prestigieuze Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dit label garandeert dat alle maaltijden voedselveilig zijn in het ziekenhuis. Het is de hoogst mogelijke kwaliteitserkenning die een grootkeuken in een ziekenhuis kan ontvangen en het betekent dat je aan alle eisen van het FAVV voldoet.
Voor de toekenning van het Smiley-label moet de grootkeuken verplicht werken met een autocontrolesysteem, waarbij de eigen werking voortdurend wordt gecontroleerd. Na een grondige audit in de centrale keuken, melkkeukens, de afdelingskeukens, bistro en de shop voldoet AZ Zeno aan de strengste eisen van het FAVV. Temperatuurbeheersing, hygiëne, traceerbaarheid en kwaliteit vormen de belangrijkste aandachtspunten waarop kritisch wordt toegezien.
Teamwerk
Het Smiley-label is drie jaar geldig en vergt een voortdurend engagement. Catering manager Pieter De Smet legt de nadruk op het teamwerk dat nodig is om de hoogste onderscheiding te behalen. “Hoewel we niet aan ons proefstuk toe zijn, blijft het beheren van een autocontrolesysteem een intens proces. Dat kan je alleen als het volledige team zich bewust is van het belang van voedselveiligheid en iedere dag het beste van zichzelf geeft. Iets op papier zetten is relatief gemakkelijk, maar iedereen met de neuzen in dezelfde richting krijgen en continu streven naar onze bekende, prima kwaliteit vraagt dagelijks een enorme inzet. Dat we voor de vierde keer deze erkenning halen, maakt mij supertrots en bevestigt dat kwaliteit een echte ingebakken Zeno-bedrijfswaarde is. Bovendien zijn onze maaltijden niet alleen super voedselveilig, maar tegelijk zijn ze gemaakt met veel liefde voor het vak en zitten ze boordevol seizoenproducten uit onze eigen regio. Dat is voor mij persoonlijk een heel “smakelijke” kers op de taart!”
Audit
Tijd om achterover te leunen, is er niet. “Het FAVV voert nog steeds onaangekondigde controles uit. Dat betekent dat we elke dag opnieuw moeten voldoen aan de strikte eisen van het autocontrolesysteem,” legt Pieter uit. “Gelukkig kunnen we rekenen op een ijzersterk team dat dit met de nodige toewijding en discipline doet.” Dat AZ Zeno het label inmiddels voor de vierde keer op rij behaalt, is voor Pieter het bewijs dat kwaliteit en veiligheid diep verweven zitten in de werking van het ziekenhuis. “Ik ben enorm trots op onze medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten om dit hoge niveau te behouden. Bij AZ Zeno serveren we meer dan een maaltijd: we bieden een veilige, smaakvolle en zorgzame totaalervaring,” besluit hij.
The post Opnieuw hoogste waardering voor keuken van AZ Zeno is provided by KW.be.