Het verhaal van restaurant Guillaume in Brugge eindigt na een kwarteeuw op zondag 18 mei. Na het overlijden van chef Wim Vansteelant (55) vier jaar geleden, zette zijn partner Chris Mestdagh (51) dapper verder. “Als ik nog terug wilde naar mijn oude liefde in het onderwijs, moest ik nu die stap zetten”, zegt Chris.
Het team van restaurant Guillaume, gevestigd in een charmant pandje uit de 18de eeuw langs de Korte Lane, is bezig aan zijn laatste dagen. Op 18 mei wordt de laatste service gedraaid in het restaurant dat op 2 februari 2000 werd geopend door wijlen chef Wim Vansteelandt, daarbij ondersteund door zijn partner Chris Mestdagh. Samen met Chris maakte Wim er een plek van waar liefhebbers van creatieve gastronomie en warme gezelligheid elkaar vonden.
Combinatie met onderwijs
De goedlachse chef Wim overleed vier jaar geleden op amper 55-jarige leeftijd, maar Chris zette de zaak dapper verder met een sterk team medewerkers, zoals keukenchef Stoffel Spanhove en Francis Desutter als sterke kracht in de zaal. “Waarom we er nu toch mee stoppen? Wel, tot de laatste vier jaar – dus sinds het overlijden van Wim – heb ik het werk in het restaurant altijd gecombineerd met mijn job als lesgever aan de maatschappelijk assistenten in opleiding bij Howest”, vertelt Chris.
“Ik kijk met veel mooie herinneringen terug, ik heb me hiervoor volledig gesmeten”
“De jongste vier jaar ontfermde ik me dus volledig over het restaurant en nam ik verlof zonder wedde in het onderwijs. Maar die periode waarin ik dat kon doen, loopt nu af. Dus als ik nog terug wilde naar het onderwijs, toch mijn grote liefde, was het nu of nooit meer. Toch kijk ik met heel veel mooie herinneringen terug. Het was niet altijd eenvoudig, en het was hard werken. Toch heb ik me altijd al overal honderd procent voor gesmeten.”
Nieuw restaurant
Het pand in de Korte Lane, dat eigendom is van Chris, zal echter niet al te lang leeg staan. “Ik had in horecamiddens wel hier en daar laten vallen dat de zaak over te nemen stond. En daar zijn onder meer de vorige uitbaters van restaurant De Zevende Hemel op het Walplein (Oleg Broeders en Annick Verhaeghe, red.) op afgekomen. Zij waren direct enthousiast en gaan vanaf juli hier van start met hun nieuwe concept ‘Goesting’. Ze brengen meer dan 30 jaar ervaring in de horeca mee, dus ik heb er wel vertrouwen in.”
The post Na 25 jaar stopt Chris (51) met bekend restaurant Guillaume: “Ik keer terug naar het onderwijs” is provided by KW.be.