Alicia (46) en Bram (49) openen restaurant Eaust op Oosteroever, al is dat wel zonder garnaalkroketten: “Zonde, want dat is natuurlijk een van onze signatuurgerechten”

Vandaag is een bijzondere dag aan de Oosteroever. In het architecturale Trinity-gebouw, met zicht op zee en op een boogscheut van het hart van Oostende, openen Alicia Brutein (46) en Bram Coenen (49) de deuren van hun gloednieuwe restaurant Eaust. Het culinaire koppel, dat bijna 22 jaar lang restaurant Plassendale runde op de grens van Oudenburg en Zandvoorde, slaat hiermee een nieuw hoofdstuk open. Een verhuis die voelt als een hergeboorte, maar met behoud van alles wat hun zaak tot een geliefde plek maakte.

“We hebben hier lang naartoe geleefd”, glundert Alicia wanneer we elkaar ontmoeten in hun nieuwe restaurant op Oosteroever. “Vorig jaar zijn we beginnen rondkijken naar een geschikte locatie. In mei kwamen we het Trinity-gebouw binnen en we wisten het meteen. Nu, bijna exact een jaar later, is alles af. Zelfs Bart Versluys was verbaasd toen hij zag hoe snel het gegaan was.”

Sfeer en inrichting

Wie vandaag binnenwandelt in Eaust merkt meteen dat er goed is nagedacht over sfeer en inrichting. Warme terracotta muren, comfortabele zetels in zandtinten en een opvallende wijnfrigo-muur geven de ruimte een stijlvolle, uitnodigende uitstraling. Het interieur weerspiegelt de nabijheid van zee en strand, zonder clichés, maar met smaak en persoonlijkheid. “Onze klanten reageren allemaal met: wat is het hier gezellig”, glimlacht Alicia. “We wilden een plek creëren die rust uitstraalt, waar mensen op hun gemak zijn. Alles is nieuw, zelfs het bestek – na meer dan twintig jaar mocht dat wel eens vernieuwd worden.”

Net als in Plassendale kiezen Alicia en Bram bewust voor een beperkt aantal couverts. “We hebben zo’n 20 couverts. Dat laten we zo”, zegt Alicia resoluut. “We willen het met ons twee blijven doen. Bram in de keuken, ik in de zaal. Dat werkt al jaren, en dat behouden we.”

Naam met knipoog naar de zee

De verhuis betekent ook een praktisch voordeel. Hun trouwe klanten uit Oostende kunnen hen nu nog makkelijker bereiken. “Veel van ons cliënteel kwam al uit Oostende. Voor hen is het nu gewoon met de fiets of te voet. Mensen uit de buurt zijn al komen kijken en reserveren. Het is fijn om die nieuwsgierigheid en steun te voelen.”

De nieuwe naam is meer dan een stijlvol etiket. “We kozen voor Eaust, een knipoog naar het Franse woord ‘eau’ en naar Oostende”, legt Alicia uit. “We blijven een restaurant. Geen tearoom of brasserie. Dit is een nieuwe locatie, maar dezelfde ziel.”

Trouw publiek, frisse energie

In de keuken kiest Bram resoluut voor kwaliteit en eenvoud. “We werken enkel nog met Noordzeevis en lokale producten. De kaart is een mix van vertrouwde klassiekers, zoals de roggevleugel en nieuwe gerechten, zoals de kalfszweverikken bouchot mosselen en meer… Er is voor elk wat wils”, zegt hij. “Het enige wat we missen, zijn de garnaalkroketten. Door het huidige tekort aan garnalen kunnen we die voorlopig niet serveren. Zonde, want dat is natuurlijk een van onze signatuurgerechten.”

Dat het nieuwe restaurant leeft, blijkt uit de reservaties: de eerste dagen zijn meteen volgeboekt. “We voelen de steun van ons vast cliënteel. Mensen die we al jaren kennen, volgen ons. Sommigen zijn al langsgekomen met felicitaties of kaartjes. Dat doet zoveel deugd,” zegt Alicia.

Nieuw begin

Eaust opende vandaag, donderdag 15 mei, officieel de deuren. Tot hun vorige restaurant Plassendale verkocht wordt, blijft het gezin nog in Oudenburg wonen, al vormt het pendelen geen obstakel. “Het is maar tien minuten rijden. En zodra er een overnemer is, kunnen we helemaal verhuizen”, knipoogt Bram.

Eaust bevindt zich in aan het Vuurtorendok-Zuid 29 op Oosteroever in Oostende. Het restaurant is open van woensdag tot en met zaterdag, zondag tot dinsdag zijn rustdagen. Meer info vind je op de website www.eaust.be. (ZB)

The post Alicia (46) en Bram (49) openen restaurant Eaust op Oosteroever, al is dat wel zonder garnaalkroketten: “Zonde, want dat is natuurlijk een van onze signatuurgerechten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Van den Brande verkoopt Kontrimo aan familie Vande Vyvere: “Bij hen had ik het beste gevoel”

Eind maart raakte bekend dat Michel Van den Brande Kontrimo, marktleider in stellingbouw in België, van de hand had gedaan. Maar wie de nieuwe eigenaar zou worden, maakte hij nog niet bekend, in afwachting van een doorlichting van het bedrijf. Nu blijkt de investeringsmaatschappij Vybros Capital Partners de koper te zijn. Van den Brande krijgt een ambassadeursfunctie. Dat melden Het

Lees meer »

Innovatieve app ondersteunt bewoners van WZC De Vliedberg bij het versterken van hun spieren

In WZC De Vliedberg hebben 23 bewoners deelgenomen aan de test van een nieuwe app die ontwikkeld werd om de fysieke paraatheid van senioren te verbeteren. De test kaderde in het Reable4all-project dat bedoeld is om ouderen met een beperkte mobiliteit zelfredzamer te maken.
The post Innovatieve app ondersteunt bewoners van WZC De Vliedberg bij het versterken van hun

Lees meer »

Geen uitbetaling en bazen waren gedrag grondig beu: de details over het vroegtijdig vertrek van Gary Lineker bij BBC

Gary Lineker (64) zal geen financiële tegemoetkoming krijgen voor zijn vroeger vertrek bij de ‘BBC’. De positie van de ‘Match of the Day’-presentator was volgens insiders onhoudbaar geworden: zijn bazen konden de best betaalde presentator van de Engelse openbare omroep niet langer verdedigen. Nú al wordt er gespeculeerd over Linekers toekomst. Maakt hij een gevoelige overstap naar de concurrentie?

Lees meer »

Vier jaar cel gevraagd voor man (36) die zwakbegaafde schoonzus verkrachtte: “U heeft veel kapot gemaakt”

Een 36-jarige man uit Nieuwpoort riskeert vier jaar cel, eventueel met uitstel onder voorwaarden, voor de verkrachting van zijn schoonzus. Het slachtoffer werd erkend als verlengd minderjarige, bevond zich dus in een kwetsbare positie en had de mentale leeftijd van een kind van 4. Ondanks het feit dat het haar eigen zus betrof, vergaf de partner van dader A.B. hem.

Lees meer »

Wytewa Roeselare One speelt bekerfinale tegen Ieper Three

Zaterdag maakt de One van Wytewa Roeselare de verplaatsing naar Zwevegem om er de finale van de beker van West-Vlaanderen te spelen tegen SKT Ieper Three. Beide ploegen kennen elkaar van de competitie in eerste provinciale, waar het sterke Ieper tweede werd. Bovendien bestaat de kans dat zij beroep doen op spelers uit de hogere reeksen.
The post Wytewa

Lees meer »

Trump wil niet dat Apple iPhone-productie naar India verplaatst

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij Apple-topman Tim Cook heeft gevraagd te stoppen met het bouwen van fabrieken in India voor apparaten bestemd voor de VS. Hij dringt er bij de iPhone-maker op aan om de productie in de Verenigde Staten op te voeren nu het bedrijf zich van China afwendt.

Lees meer »

Xander Lamon (KRB) naar EK roeien voor junioren

In het weekend van 24 en 25 mei vindt in het Poolse Kruszwica het Europees kampioenschap roeien voor junioren plaats. Xander Lamon (KR Brugge) neemt er plaats in een boot met vier, samen met Oostendenaars Daan Driessen en Kornèl Baert en Fin De Smet van KR Sport Gent.
The post Xander Lamon (KRB) naar EK roeien voor junioren appeared

Lees meer »

Pastorie in Houwaart wordt pop-up zomercafé

In Tielt-Winge komt er nu ook een pop-up zomerbar in de pastorie van Houwaart. Op die manier wil de gemeente inspelen op de vele wandelaars en fietsers die in de zomer het Hageland verkennen en op zoek zijn naar een café om iets te drinken. Ook aan de bekende Vlooybergtoren in Tielt-Winge komt er zo’n zomerbar. Die gaat zaterdag open.

Lees meer »

Redt Bernd Storck Cercle Brugge… opnieuw? “Als één iemand het kan, dan is hij het wel”

In de Relegation Play-offs verloor Cercle zijn laatste twee wedstrijden afgetekend van de twee degradanten, KV Kortrijk en Beerschot, en nu moet het zijn vel zien te redden in twee barragewedstrijden tegen Patro Eisden. In allerijl trok het daarvoor de Duitse crisismanager Bernd Storck aan, een remedie die vijf jaar geleden al eens met succes werd beproefd. Wat nu?

Lees meer »