Opvallend! Veel West-Vlamingen drinken kraanwater, maar durven het niet te serveren aan gasten

Meer dan acht op de tien Vlamingen drinken thuis kraanwater, toch zet bijna de helft het niet op tafel. Dat blijkt uit een recent onderzoek van AquaFlanders, de federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. De belangenvereniging roept op om kraanwater bewust op tafel te zetten, ook in de horeca.

Kraanwater is volgens AquaFlanders milieuvriendelijk, lokaal, altijd beschikbaar en “een financiële no-brainer”. Kraanwater kost gemiddeld 0,7 eurocent per liter – dat is 300 keer minder dan flessenwater. Wie overschakelt, bespaart jaarlijks makkelijk honderden euro’s.

AquaFlanders verzekert dat kraanwater een van de best gecontroleerde voedingsmiddelen van het land is. “Het wordt voortdurend gemonitord door onafhankelijke laboratoria en voldoet aan Europese en Vlaamse normen”, klinkt het in een persbericht.

“Kraanwater is lokaal, duurzaam, goedkoop én van topkwaliteit”, zegt Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. “Dat bijna de helft het niet durft te serveren aan gasten, toont dat perceptie soms sterker is dan feiten. Het is tijd om daar verandering in te brengen – met trots, en een beetje lef.”

In de provincie Limburg drinkt 89 procent van de mensen thuis kraanwater, het hoogste aantal in Vlaanderen. In West-Vlaanderen zakt dat naar 75 procent. Vier op de tien West-Vlamingen serveren kraanwater aan gasten. Jongeren tussen 18 en 24 jaar zijn kraanwaterkampioenen: 64 procent van hen drinkt dagelijks kraanwater.

The post Opvallend! Veel West-Vlamingen drinken kraanwater, maar durven het niet te serveren aan gasten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beschonken zeventiger botst twee keer tegen geparkeerd voertuig in minder dan maand tijd: “Ik drink nu alcoholvrije wijn”

In minder dan één maand tijd botste een 71-jarige automobilist uit Kortrijk twee keer tegen een geparkeerde auto. Evenveel keer bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. De politierechter laste een veiligheid in bij het uitspreken van de straf.
The post Beschonken zeventiger botst twee keer tegen geparkeerd voertuig in minder dan maand tijd: “Ik drink nu alcoholvrije wijn”

Lees meer »

Celstraf met uitstel voor Oudenburgse postbode die pakket met televisie scheefsloeg: “Mijn eigen toestel was kapot”

Een 43-jarige man uit Oudenburg heeft voor de Brugse correctionele rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor loondiefstal. Als postbode sloeg K.H. een televisietoestel scheef dat hij moest leveren.
The post Celstraf met uitstel voor Oudenburgse postbode die pakket met televisie scheefsloeg: “Mijn eigen toestel was kapot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag 50 jaar geleden kwam er een einde aan de Vietnamoorlog

De val van Saigon is vandaag exact vijftig jaar geleden. Op 30 april 1975 slaagden communistische troepen erin om de zuidelijke stad volledig in te nemen. Dat betekende het einde van de Vietnamoorlog en de hereniging van het Zuidoost-Aziatische land. De Vietnamese bevolking ondervindt tot vandaag de gevolgen van de verwoestende oorlog en van het gebruik van het ontbladeringsmiddel Agent

Lees meer »

Fel vermagerde Bart Appeltans blikt terug op ‘Dancing with the Stars’: “Dat was voor mij echt een eyeopener”

“Ik ben mezelf op fysiek vlak tegengekomen.” Maar liefst acht kilo speelde interieurarchitect Bart Appeltans (43) kwijt dankzij zijn deelname aan het VTM-programma ‘Dancing with the Stars’. Nu zijn dansavontuur voorbij is, vertelt hij hoe hij omgaat met zijn nieuwe gewicht en blikt hij terug op de wedstrijd. En wat zijn zijn nieuwe plannen?

Lees meer »

Rik Dhoest selecteert drie kleine aandelen voor grote winsten

Rik Dhoest, hoofd analyse bij Bank Nagelmackers kiest resoluut voor kleine en middelgrote aandelen. Vandaag zijn small & mid caps goedkoper dan ooit. Tijd om weer in te stappen, meent Dhoest. Volgens hem leverden kleine en middelgrote Europese aandelen over lange periodes in het verleden 4% per jaar meer op dan grote beurswaarden.

Lees meer »

Bijna helft van Vlaamse bedrijven was vorig jaar slachtoffer van cyberaanval

Vorig jaar is bijna de helft (45,8 procent) van de Vlaamse ondernemingen het slachtoffer geweest van een cyberaanval. In een op de tien gevallen was die aanval ook ‘succesvol’. Het gaat dan van het stelen van gevoelige gegevens of van commerciële informatie tot het eisen van losgeld. Dat blijkt uit de cybersecurity barometer 2024, de studie die de Vlaamse regering

Lees meer »