Oostende viert tien jaar UiTPAS heel uitbundig

UiTPAS blaast tien kaarsjes uit in Oostende en dat mag gevierd worden! De vrijetijdspas groeide in een decennium uit tot een krachtig instrument om inwoners en bezoekers van Oostende te inspireren met het rijke stedelijke en regionale vrijetijdsaanbod.

“Wat in 2015 begon als een lokale vrijetijdspas met 32 Oostendse partners, groeide uit tot een sterk netwerk van meer dan 240 organisaties in de regio Middenkust (Oostende, Bredene, Ichtegem, Middelkerke, Oudenburg en Gistel). Samen met meer dan 32.600 pashouders vormt UiTPAS een succesvolle vrijetijdspas die niet enkel inspireert, maar ook stimuleert om deel te nemen aan de vele sport-, jeugd- en cultuuractiviteiten in stad én regio”, vertelt schepen van Evenementen Niko Geldhof (Vooruit Plus).

Stad Oostende viert het tienjarig bestaan van de UiTPAS met een uitbundig feestjaar (van april tot december 2025) waarbij alle pashouders maandelijks getrakteerd worden op nieuwe feestelijke acties en exclusieve omruilvoordelen. Een jubeljaar, vol extraatjes en unieke kansen om nog meer uit de UiTPAS te halen .

De feestelijkheden gingen van start op zondag 27 april tijdens Erfgoeddag in Sportcentrum De Koninklijke Stallingen. Tijdens dit speciale moment werden enkele opmerkelijke pashouders in het zonnetje gezet, variërend van het allereerste vader-zoon duo met een UiTPAS tot de pashouder met het hoogste aantal gespaarde punten, de jongste enthousiaste gebruiker en de meest actieve, iets oudere pashouder.

Bovendien werd het allereerste feestelijke voordeel van het jubileumjaar onthuld: een verrukkelijk doosje unieke UiTPAS-pralines, met zorg vervaardigd door de Oostendse topchocolatier Olivier Willems, die opgehaald kunnen worden aan het UiTloket in ruil voor 15 UiTPAS-punten (beperkte oplage).

Sterke groei

“De indrukwekkende groei van UiTPAS in de laatste tien jaar is geen toeval. Het is het resultaat van samenwerking: tussen vrijetijdspartners, verenigingen, vrijwilligers, sociale organisaties en lokale besturen. Dankzij hen blijft vrije tijd voor iedereen bereikbaar. UiTPAS werkt – voor inwoners, organisatoren én de regio”, besluit schepen Geldhof. (HH)

Info: www.uitinoostende.be

The post Oostende viert tien jaar UiTPAS heel uitbundig is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uber Eats is nu ook actief in Koksijde: “We verwachten een vliegende start”

Vanaf vandaag kunnen ook de inwoners van Koksijde hun favoriete maaltijden bestellen via de app Uber Eats, en deze meteen aan hun deur laten bezorgen. Zo wil de koerierdienst restaurants beter verbinden met hun consumenten, om maaltijdbezorging toegankelijker en efficiënter te maken.
The post Uber Eats is nu ook actief in Koksijde: “We verwachten een vliegende start” appeared first

Lees meer »

Bewonerscharter voor Begijnhof in Brugge goedgekeurd: voorlopig nog enkel voor vrouwelijke huurders

De Brugse gemeenteraad heeft maandagavond een bewonerscharter voor het Begijnhof goedgekeurd. Het stadsbestuur wil stilzwijgend de eeuwenoude regel voortzetten, die (voorlopig) enkel alleenstaande vrouwen toelaat op de Unesco Werelderfgoedsite. Raadslid Jasper Pillen (Voor Brugge) vindt dit discriminerend.
The post Bewonerscharter voor Begijnhof in Brugge goedgekeurd: voorlopig nog enkel voor vrouwelijke huurders appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Rare snuiters die het verschil kunnen maken”: Dominique Willaert is een van de oprichters van theatergezelschap De Figuranten

Het lukt Dominique Willaert (57) na al die jaren nog steeds om Menen voor te stellen als een westernfilm vol wilde verhalen. Sinds hij de stad op zijn 33ste verliet voor het Gentse, bouwde hij een leven in de cultuurwereld uit. Cultuur voor de arbeiders en verworpenen der maatschappij, met toch af en toe een vleugje Dostojevski ertussen. Willaert, een

Lees meer »

EXCLUSIEF. Karina De Poortere zocht 30 jaar naar vermiste zus Annie, die door echtgenoot begraven werd: “Als je het hebt gedaan, moet je toch gestraft worden?”

Dertig jaar lang zocht Karina (63) naar haar vermiste zus Annie De Poortere (48), terwijl ze al die tijd begraven lag bij de buren — nota bene door haar echtgenoot. Vorige zomer werd Annies lichaam bij verbouwingswerken in Sint-Martens-Latem per toeval ontdekt. In haar eerste interview sinds die vondst vertelt Karina hoe ze haar zus dag en nacht dicht bij

Lees meer »

Hoe de vastgoedprijzen in Brussel door drugsoorlog naar beneden tuimelen

De drugsoorlog in onze hoofdstad lijkt effect te hebben op de huizenmarkt. In de Brusselse gemeente Sint-Gillis daalden de prijzen voor een huis met 15 procent in één jaar tijd. Anderlecht is dan weer de goedkoopste gemeente voor een appartement. Dat blijkt uit de nieuwe vastgoedcijfers van Statbel. Kun je in bepaalde wijken een verband leggen met de toenemende onveiligheid?

Lees meer »