EXCLUSIEF. Uniek gesprek met vader en zonen achter La Botte, die na 45 jaar Michelinster beet hebben: “Genk had één restaurant. Ik dacht: daar kan er eentje bij”

In Antwerpen kreeg een zeer emotionele Peppe Giacomazza (47) van La Botte maandag zijn eerste Michelinster. Negentig kilometer verderop, in Genk, stond vader Vincenzo (70) patisserie te maken, terwijl broer Gaspare (39) de champagne koud zette. Het is de bekroning van hun levenswerk, een simpele pizzeria die in 45 jaar opklom tot sterrenzaak. En ook al is de vader twee benen kwijt, nog drie dagen per week staat hij mee achter de potten. “Stoppen, zeg je? Ik denk er niet aan.” Een uniek gesprek met een bijzonder gezin. 

Meer krantenkoppen in België

Vishandel Lotte viert 20 jaar

Vishandel Lotte uit de Oostrozebekestraat 84 bestaat 20 jaar. De zaak wordt gerund door Pieter Lamon en Lieselot Devriese. In de loop van de twee voorbije decennia evolueerde het van een typische vishandel tot een traiteurzaak, die naast verse vis ook dagelijks verse gerechten klaarmaakt.
The post Vishandel Lotte viert 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deerlijkse Chiro Joeki start feestweekend met zomerbar en quiz

Na de scouts vorig weekend is het van vrijdag 12 tot zondag 14 september de beurt aan Chiro Joeki om te feesten. In en aan het lokaal in de Cardijnlaan in Deerlijk is er voor elk wat wils te beleven.
The post Deerlijkse Chiro Joeki start feestweekend met zomerbar en quiz appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ombudsman lanceert globaal plan tegen vliegtuigoverlast Brussels Airport: “In 2025 zijn nachtvluchten met oude toestellen onaanvaardbaar”

De Federale Ombudsdienst voor de Luchthaven Brussel-Nationaal heeft een globaal plan voorgesteld om de geluidsoverlast rond Brussels Airport aanzienlijk terug te dringen. Federaal Ombudsman Philippe Touwaide pleit voor een evenwichtige aanpak die economie, gezondheid en milieu met elkaar verzoent, en dringt aan op structurele maatregelen die verder gaan dan vrijblijvende verklaringen.

Lees meer »

Zeven keer snel koken na een hectische dag

De schooltassen liggen weer in de gang, de mailbox puilt uit en de dagen lijken plots een versnelling hoger te draaien. Dat is de vloek van september. In die hectiek is er weinig tijd of goesting voor ingewikkelde kookkunsten. Gelukkig zijn er deze zeven gerechten: snel, smaakvol en met weinig afwas.

Lees meer »