Gaan eten in een van de 22 sterrenrestaurants die onze provincie telt? Dat kan vanaf 49 euro. Al kunnen de prijzen snel oplopen…
Wie wil proeven van de sterrenkeuken maar geen sterretjes wil zien als de rekening gepresenteerd wordt, trekt best naar Bar Bulot in Zedelgem. In dit restaurant beleef je al voor 49 euro een culinair orgasme, zij het dan enkel tijdens de lunch. Wil je er dineren, dan betaal je 79 euro voor een driegangenmenu, ook lang niet het duurste in West-Vlaanderen.
Tijdens de week
Nog goedkoper kun je ‘s avonds tafelen in nieuwkomer Mémoire, het restaurant van Hotel De Tuilerieën. Voor 70 euro krijg je daar drie gangen voorgeschoteld, ook beschikbaar in het weekend. Als je echter écht voordelig wil dineren in een sterrenzaak, dan ga je best eens langs op een weekdag. De meeste zaken schrappen op vrijdag, zaterdag en zondag namelijk vaak hun kleinere formules. Zo bieden L’Envie in Zwevegem en Vol-Ver in Kortrijk tijdens de week een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert al voor 65 euro aan. (lees verder onder de kaart)
De meeste West-Vlaamse sterrenrestaurants bieden een lunchformule aan. De gemiddelde prijs is 80 euro. De duurste lunch vind je bij Boury in Roeselare, niet toevallig het enige driesterrenrestaurant in onze provincie. Je betaalt er 175 euro voor een gastronomisch middagmaal. Dineren kost er 325 euro, al krijg je daar wel zes gangen voor. Voor aangepaste wijnen betaal je 135 euro extra.
Smullen in een tweesterrenrestaurant is het goedkoopst bij La Durée in Izegem. Daar heb je vanaf 115 euro een viergangenmenu, plus 50 euro als je aangepaste wijnen wil. Al zal je je moeten haasten: chef Angelo Rosseel liet weten dat het restaurant na juni afscheid neemt van Izegem. De zaak verhuist naar een nog geheime nieuwe locatie en kiest voor een ander concept.
(Phebe Somers/Tim Vansteelandt)
The post IN KAART Van 49 tot 325 euro: hoeveel kost het om in een West-Vlaams sterrenrestaurant te eten? is provided by KW.be.