Ruim 1 miljoen euro voor betere wandel- en fietspaden

Provincie West-Vlaanderen stelt 1,2 miljoen euro ter beschikking van lokale besturen om hun wandelroutes en fietspaden te onderhouden en optimaliseren. Elke gemeente kan tot eind augustus een aanvraag indienen om een deeltje uit deze subsidiepot te verkrijgen om zo extra te investeren in de lokale wandel- en fietsinfrastructuur.

Samen met Westtoer lanceert het provinciebestuur een nieuwe oproep binnen het subsidiereglement Toeristische Impulsen. Er wordt 1,2 miljoen euro vrijgemaakt om lokale besturen de te stimuleren om te investeren in de kwaliteit van de bestaande recreatieve infrastructuur. Het gaat voornamelijk over de herstelling, vervanging of opwaardering van de huidige fietspaden en wandelpaden.

“Het netwerk van recreatieve fiets- en wandelpaden biedt een rijke toeristische ervaring in onze provincie. Het zorgvuldig onderhouden van dit netwerk is cruciaal om de aantrekkelijkheid van onze provincie als dé bestemming voor wandelaars en fietsers te waarborgen”, meent Jurgen Vanlerberghe (Vooruit), gedeputeerde voor toerisme en recreatie en voorzitter van Westtoer.

Extra prikkels

Dit budget wordt specifiek voorzien om de bestaande infrastructuur te verbeteren, omdat er volgens de deputatie al vaak middelen worden uitgedeeld voor nieuwe ontwikkelingen. Naast het herstel of vervangen biedt dit reglement ook kansen om belevingselementen aan bestaande toeristische-recreatieve verbindingen toe te voegen. Dit kan onder andere door de integratie van groenzones langs fiets- en wandelroutes. Ook extra prikkels toevoegen zoals fietsstelplaatsen voor een comfortabele pauze en originele natuurlijke spelelementen behoren tot de mogelijkheden.

Lokale besturen en andere terreinbeheerders kunnen hun subsidieaanvragen tot 31 augustus 2025 indienen. De uiterlijke uitvoeringsdatum is 30 juni 2027. De projecten moeten minstens 10.000 euro kosten, de Provincie komt tussen voor 60 procent van de totale kost met een maximum van 100.000 euro.

The post Ruim 1 miljoen euro voor betere wandel- en fietspaden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rik Torfs haalt fel uit naar ex-priester Rik Devillé, die nieuwe paus niet kan smaken: “Paus moet eerlijke kans krijgen”

Kerkjurist Rik Torfs is niet opgezet met de veroordelende houding van priester op rust Rik Devillé tegenover de aanstelling van de nieuwe paus, de Amerikaan Robert Prevost. Volgens Devillé is de kersverse kerkleider schuldig aan het toedekken van misbruik. Torfs vindt dat de paus een eerlijke kans verdient. “Het kan niet dat een ernstige paus-kanditaat niet grondig wordt gescreend. Het

Lees meer »

Rechter stapt uit zaak rond Brusselmans na wrakingsverzoek Van Steenbrugge

De rechter die zich moest buigen over een nieuwe klacht tegen auteur Herman Brusselmans na een felbesproken column in Humo, heeft zich teruggetrokken. Dat bevestigt de Gentse rechtbank aan persagentschap Belga. De beslissing volgt op een wrakingsverzoek van advocaat Walter Van Steenbrugge, die optreedt voor drie klagers van Joodse afkomst.

Lees meer »

Inbrekers slaan toe in 19 strandcabines op strand van Bredene: “Geen enkele maatschappij wil ons verzekeren”

Tijdens de nacht van zondag op maandag gingen vandalen driest tekeer op het strand ter hoogte van Strandpost 1 in Bredene. Aan strandbar ‘Twins’ braken ze negentien strandcabines open. De schade is groot. “Geen enkele maatschappij wil ons verzekeren, dus draaien wij zelf op voor de kosten”, zegt Gregory Goes van Coastal service.
The post Inbrekers slaan toe in

Lees meer »

Auteur van ‘Conclave’ onhult wat écht gebeurt tijdens zo’n pausverkiezing: “Ambitieus overkomen is voor de kandidaten de doodskus”

“Het is de ultieme verkiezing”, zegt de Britse auteur Robert Harris (68) over het conclaaf dat straks begint. En hij kan het weten. Harris schreef het boek dat aan de basis lag van de film die nu al wéken over de tongen gaat: ‘Conclave’. Nooit eerder kreeg de wereld zo’n intieme inkijk in wat er achter de gesloten deuren van

Lees meer »

KIJK. Nimrod valt net voor de finale af in ‘De Mol’: “Het was een bewuste keuze om voor geld te gaan”

Hij kon de finale ruiken, maar vlak voor het einde moest Nimrod Vanderbauwhede (25) afhaken in ‘De mol’. Zijn altruïsme in de allerlaatste proef deed hem de das om. Een gesprek over z’n mooie cadeau voor de groepspot, de liefdevolle omhelzingen van Hilde en z’n Egyptische verspreking. “Door de vermoeidheid liet ik aan het eind steekjes vallen.”

Lees meer »