Hotel Britannia bekroond met 4-sterren superior: “We hebben nu zelfs een ‘kussenmenu’ voor mensen met een bepaalde allergie”

Hij verbouwde zijn hotel in volle coronacrisis, met één doel: de kwaliteit verhogen. En nu werpt het harde werk van Stefan Vanhollebeke (57) z’n vruchten af. Hotel Britannia in Knokke-Heist is officieel erkend als ‘4-sterren superior hotel’. “Dit is de kers op de taart”, zegt Stefan. In de mondaine kustgemeente scoort alleen La Réserve van Marc Coucke en Bart Versluys nóg hoger. De logische vraag is nu: mikt Stefan ook op die vijfde ster?

“Ja, we hadden dit gehoopt en hebben er lange tijd hard voor gewerkt. Dat we nu officieel deze erkenning krijgen, doet enorm veel deugd.” Stefan Vanhollebeke (57) vertelt vol trots over het label dat zijn Hotel Britannia in de Elizabetlaan in Knokke-Heist kreeg. Het hotel is ondergebracht in een van de mooiste gebouwen van Knokke-Heist, in de typische Anglo-Normandische kustarchitectuur en is een van de bekendste hotels in de kustgemeente.

In volle coronacrisis besloot Stefan het hotel nog een volledige make-over te geven. Van de dertig kamers bleven er nog 26 over. Enkele kamers werden samengevoegd om ze groter te maken. Ook de faciliteiten kregen op elk vlak een update. Alles straalt er sinds de verbouwing nog meer rust en klasse uit. In het hotel zijn er bovendien de nodige vergaderruimtes voor het zakelijk cliënteel op wie Stefan buiten het hoogseizoen mikt. Een van de belangrijkste zaken waar het voor de zaakvoerder om draait, is hospitality. Ook de locatie spreekt tot de verbeelding: dicht bij de zee, de golfclub en in het kloppend hart van het Zoute.

Service

“Het is altijd de bedoeling geweest om de kwaliteit te verhogen”, zegt Vanhollebeke. “Toen we onze vierde ster kregen, kreeg ik de vraag waarom we niet voor de superior zouden gaan. Mits enkele aanpassingen lag dat perfect binnen ons bereik. We gingen er vol voor, al kostte het wel veel inspanningen om het te behalen. Maar kijk, nu is het moment daar en kunnen we alleen maar trots zijn.”

“Maar belangrijk: we zijn en blijven een familiehotel. Van ons basisidee zullen we nooit afwijken”

“Om het label te behalen, moesten we vooral nog meer inzetten op service”, vervolgt Stefan. “Dat gaat om een hele waslijst aan zaken. Denk aan roomservice die 12 uur per dag beschikbaar moet zijn en een ‘kussenmenu’ zodat mensen met een bepaalde allergie een ander kussen kunnen krijgen. Maar belangrijk: we zijn en blijven een familiehotel. Van ons basisidee zullen we nooit afwijken.”

Met de bekroning is Hotel Britannia meteen het enige in Knokke-Heist met het label. Enkel La Réserve van Marc Coucke en Bart Versluys scoort met 5-sterren superior nog hoger. In Vlaanderen zijn er alles samen negen hotels met 4-sterren superior, waarvan vier in West-Vlaanderen. “Het is niet eenvoudig om het te bereiken. Het gaat vooral om details en het kunnen blijven aanbieden ervan”, zegt de zaakvoerder, die nu al uitkijkt naar het moment dat hij het bordje aan de voorgevel kan plaatsen.

Vijfde ster?

De logische vraag is nu: mikt Stefan ook op een vijfde ster? “Dat is niet onze ambitie”, is hij duidelijk. “We bieden nu al een hele mooie service aan. Om naar een vijfde ster te gaan, zouden we veel meer personeel in dienst moeten hebben en bijvoorbeeld ook beschikken over een zwembad. Dat is niet aan de orde. We zijn heel blij op wat we nu hebben bereikt en kunnen aanbieden.” (MM)

The post Hotel Britannia bekroond met 4-sterren superior: “We hebben nu zelfs een ‘kussenmenu’ voor mensen met een bepaalde allergie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Apple Watch krijgt groen licht voor bloeddrukdetectie: lancering volgende week

Apple heeft bevestigd dat zijn langverwachte functie voor het detecteren van hypertensie op de Apple Watch volgende week beschikbaar zal zijn, na goedkeuring door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA. De functie, die passief bloeddruktrends analyseert via de optische hartslagsensor, is bedoeld om gebruikers te waarschuwen voor tekenen van chronische hoge bloeddruk.

Lees meer »

Aalter zendt per ongeluk besloten debat uit over discriminerend inschrijvingsbeleid

Tijdens de gemeenteraad van Aalter is maandagavond een fragment van een besloten zitting over het omstreden inschrijvingsbeleid onbedoeld publiek uitgezonden via de livestream van de gemeente. De raad had nochtans expliciet beslist om het debat over het forensisch rapport van Audit Vlaanderen achter gesloten deuren voort te zetten, gezien de juridische gevoeligheid en de betrokkenheid van specifieke diensten en personen.

Lees meer »

Vlaamse dirigent en voormalig orkestleider betreuren dat hun Israëlische collega Lahav Shani niet welkom is in Gent: “Hij blijkt schuldig tot het tegendeel bewezen is”

De beslissing van Gent Festival van Vlaanderen om het concert van het Münchner Philharmoniker wekt verontwaardiging bij politici in binnen- en buitenland. Maar wat vinden tenoren van de Vlaamse klassieke muziek van de keuze om de Israëlische dirigent te weren? “Hij blijkt schuldig tot het tegendeel bewezen is.”

Lees meer »

Met DBNWS brengt jonge Lierenaar Dries (17) nieuws op maat van jongeren

“Een gek idee dat nu werkelijkheid is geworden”, zegt Dries Basraoui (17), student Taal en Communicatie aan het Sint-Ursula-instituut in Lier, journalist bij StampMedia en oprichter van DBNWS. Hij startte zijn eigen nieuwsmedium op Instagram om jongeren op de hoogte te houden van nieuws uit Lier. Op die manier wil hij jongeren meer betrekken bij nieuws uit hun eigen regio.

Lees meer »

Arne (22) samen met pa Dave Debal (49) in keuken van toprestaurant Villared (Izegem): “Elkaar naar een nog hoger niveau tillen”

Sinds een jaar staat zoon Arne aan de zijde van zijn pa en chef-kok Dave Debal in de keuken van het Izegemse toprestaurant Villared. De jonge chef krijgt volop de kans met zijn vernieuwende ideeën mee zijn stempel te drukken op de menukaart.
The post Arne (22) samen met pa Dave Debal (49) in keuken van toprestaurant Villared (Izegem):

Lees meer »