Ann (48) en Yannick (48) geven leven nieuwe wending met BOB Artisan Bakery in Knokke-Heist: “Ambacht staat hier centraal”

“We laten de natuur haar werk doen. We zijn géén traditionele bakkerij. Dus geen pistolets op zondag of de klassieke aardbeientaarten. Maar wat we maken is gezonder, lekkerder én voedzamer. Het duurt drie dagen voor ons brood helemaal klaar is.” Yannick Daems (48) en Ann Vallé (48) openen vol enthousiasme de deuren van BOB Artisan Bakery in Knokke-Heist. Hier vind je zuurdesembrood met de smaak van pure ambacht en liefde voor het deeg, aangevuld met lokale producten en verse koffie.

Yannick en Ann verwelkomen ons vol enthousiasme in hun nieuwe zaak langs de Graaf d’Ursellaan in Knokke-Heist. Aan de overkant van de Heldentorens opende het koppel afgelopen weekend de deuren van BOB Artisan Bakery. Anders dan de naam het wellicht doet vermoeden is het géén doorsnee bakkerij vol gebakjes, pistolets en twintig verschillende broden. Een bewuste keuze, zegt Yannick.

Al bij het binnenwandelen van de hippe zaak merk je dat ze ‘anders’ zijn dan de gemiddelde bakkerij. “We kozen voor een interieur waar we ons zelf goed bij voelden. Tijd staat hier centraal”, zeggen Yannick en Ann. “En dat trekken we eigenlijk door in ons volledige concept. Het begint al bij de basis: ons brood. Het duurt drie dagen voor dat helemaal klaar is. Heel bewust kozen we voor zuurdesembroden. Het is lekker, gezonder, voedzamer en blijft langer vers. We voegen geen additieven toe.”

Gezonde voeding

Het koppel vertelt vol passie over hun concept. “Ik ben altijd wel al bezig geweest met gezonde voeding”, stelt Yannick. “Begrijp me niet verkeerd: er is helemaal niks mis met een klassieke bakkerij. Maar als je wat verder kijkt, is zuurdesem de next step. Het laat de natuur haar werk doen en daar sta ik volledig achter. We hebben niet de ambitie om massaproductie te doen. Het is 100 procent handwerk en ambacht. We bieden 5 à 6 verschillende broden aan en rolmopsen. Geen pistolets, neen. Dat past niet binnen ons concept en zou praktisch niet mogelijk zijn als we niet van ons basisidee willen afwijken.”

“We kregen de eerste dagen al héél veel positieve reacties. Al merken we tegelijk dat het voor sommige mensen aanpassen is en ze zich vragen stellen als ze zien dat we geen klassieke bakkerij zijn”, glimlacht Ann, die tot voor kort fulltime modefotografe was.

“We hebben jarenlang keihard gewerkt in onze fotostudio”, legt Yannick, die als kind opgroeide in de kustgemeente, uit. “Ann en ik leerden elkaar kennen toen we 17 waren. Hier in Knokke-Heist, op het Van Bunnenplein. Na onze studies besloten we ons in Antwerpen te vestigen. Zeker door de modefotografie was dat een logischere keuze. Maar ons hart bleef hier in Knokke-Heist liggen, en we kwamen er nog quasi elk weekend en elke vakantie. De voorbije vijf jaar bakte ik al zuurdesembrood, puur b2b, vanuit Antwerpen. Weet je, het speelde altijd al in ons achterhoofd om samen een nieuw project te starten. Toen onze dochter Billie Jean vorig jaar vroeg of ze hier in Knokke-Heist naar de middelbare school mocht komen, vielen de puzzelstukjes voor ons in elkaar. Het is iets waar ik wel sterk in geloof. En kijk, ons oog viel op dit pand en Ann en ik besloten de stap te wagen”, zegt Yannick trots.

Open atelier

Het resultaat mag gezien worden. “We wilden beleving in de zaak brengen. Daarom werken we met een open atelier zodat de klanten Yannick bezig kunnen zien”, pikt Ann in. “Maar nogmaals: we zijn niet de klassieke bakkerij. Net zoals mensen hier perfect een koffietje of aperitiefje kunnen drinken, maar we géén klassieke tearoom zijn. Wie een natuurwijntje bestelt, geven we bijvoorbeeld een sneetje brood met olijfolie bij. Ook daar wijken we niet af van ons basisidee. Net zoals we het belangrijk vinden om via de korte keten te werken. Onze melk? Komt van de melkboer even verderop in Westkapelle. De koffie? Van een vriend met een koffiebranderij. We willen zo dicht mogelijk bij de mensen en hun passie blijven”, besluiten Ann en Yannick, die ook take-awaykoffie en een selectie van de producten van hun leveranciers aanbieden.

Voorlopig is de zaak, gelegen in de Graaf d’Ursellaan 12, open op vrijdag, zaterdag en zondag voor alles. Op donderdag kan je er terecht voor koffie en zoetigheden. “Maar de precieze openingstijden kunnen nog veranderen. Op dat vlak moeten we alles nog wat aanvoelen. Op Instagram kunnen de mensen dat volgen”, besluit het sympathieke koppel. (MM)

The post Ann (48) en Yannick (48) geven leven nieuwe wending met BOB Artisan Bakery in Knokke-Heist: “Ambacht staat hier centraal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Negen verdachten verwezen naar assisen voor moord op Milan (15)

Negen twintigers zullen zich in 2026 voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor een dodelijke steekpartij in Oostkamp in 2021. Hoofdverdachte Jordy D. (22) bracht slachtoffer Milan Meert (15) met een bajonet om het leven. Ook kompanen Aäron B. (22) en Axel B. (24) zouden zich voor moord moeten verantwoorden. Vijf andere verdachten moeten zich verantwoorden voor schuldig verzuim,

Lees meer »

Cartooniste Ann Telnaes wint Pulitzerprijs na ontslag bij Washington Post vanwege gecensureerde cartoon

De Amerikaanse cartooniste Ann Telnaes heeft een Pulitzerprijs – de belangrijkste journalistieke prijzen in de VS – ontvangen. De jury prijst de cartooniste voor haar "onverschrokkenheid, die leidde tot haar vertrek bij een nieuwsorganisatie". Telnaes nam begin dit jaar ontslag bij The Washington Post, nadat een spottende cartoon over Washington Post-eigenaar Jeff Bezos niet werd gepubliceerd.

Lees meer »

Grootste Zara-winkel ter wereld opent straks in… Antwerpen: “Dit moet Meir de grandeur van weleer teruggeven”

Vastgoedbedrijven Tans Urban Landmarks en Urbicoon hebben een huurder gevonden voor de commerciële ruimte van Meir Corner, aan het begin van de Meir. Zara zal er zijn intrek nemen in de retailruimte van 14.500 m2, verspreid over drie etages. Daarmee openen ze in Antwerpen hun grootste winkel wereldwijd. “Dit is de grootste overeenkomst in ons bestaan en sinds lange tijd

Lees meer »

Druk bijgewoond buurtnetwerkmoment in Sint-Kruis

Zorgzaam Brugge organiseerde dinsdag een buurtnetwerkmoment in Sint-Kruis. Dit evenement wil buren, professionals en organisaties samenbrengen rond thema’s zoals rouw en verlies, inclusie, positieve gezondheid en diversiteit.
The post Druk bijgewoond buurtnetwerkmoment in Sint-Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump lijkt derde termijn als president nu toch uit te sluiten

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt een derde ambtstermijn nu toch uit te sluiten. In een interview met ABC News reageerde hij op de speculaties dat hij de wet zou willen laten aanpassen om langer op post te kunnen blijven. “Ik word acht jaar president”, zei Trump die JD Vance en Marco Rubio als toekomste leiders van de Republikeinse Partij

Lees meer »

Food La Route: Dineer langs drie topzaken in één avond

Kortrijk wordt deze zomer het toneel van een smakelijke primeur. Op donderdag 26 juni vindt er voor het eerst een editie van Food La Route plaats in de stad. Het concept? Een gastronomische wandeling langs drie restaurants, goed voor vier gangen en bijpassende drankjes, gespreid over één avond.
The post Food La Route: Dineer langs drie topzaken in één

Lees meer »

“22.200 euro aankopen in enkele maanden”: voormalig kassierster AD Delhaize krijgt geen straf voor fraude met Pluskaartpunten

Nadat de uitbater van supermarkt AD Delhaize in Anzegem een voormalige werkneemster (24) uit Brugge voor de rechter sleepte voor fraude met Pluskaartpunten, is de vrouw schuldig verklaard maar kreeg ze geen straf. Nadat ze al 500 euro betaalde, moet de kassierster nog 190 euro schadevergoeding betalen.
The post “22.200 euro aankopen in enkele maanden”: voormalig kassierster AD Delhaize

Lees meer »