Verstopt de paashaas zijn eieren vandaag best binnen of buiten? Onze weerman waarschuwt

Moet de paashaas z’n poncho aan of niet? HLN-weerman Frank Duboccage waarschuwt voor een wispelturige weerdag met vooral in de ochtend buien. Al hebben we wél goed nieuws voor wie pas na de middag paaseitjes gaat rapen. 

Meer krantenkoppen in België

Trump heeft Europese leiders en Zelensky laten weten dat Poetin niet klaar is voor vrede, zegt Wall Street Journal

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese leiders en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky laten weten dat Russisch president Vladimir Poetin toch niet klaar is voor een vredesakkoord. Dat zegt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van verschillende anonieme bronnen. Trump had eerder gedreigd met extra sancties als Rusland een akkoord zou afslaan, maar de president

Lees meer »

Commissaris onthult seksueel wangedrag bij politie: “Dickpics, stalking en aanranding, maar veel gaat in doofpot”

“De top van de federale politie steekt meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de doofpot.” Dat zegt een klokkenluider aan HLN. “Ik kan niet langer zwijgen”, zucht de hooggeplaatste officier. Hij spreekt van een angstcultuur en ernstig seksueel wangedrag tegenover vrouwen. “Een inspecteur die zwaar werd aangerand op een feestje, bijvoorbeeld. Of iemand die werd gestalkt tijdens én na de uren.”

Lees meer »

Het Kastanjebos in Herent als voorbeeld van hoe elke euro voor de natuur veelvoud oplevert: “Wordt nog te vaak over het hoofd gezien” 

Elke euro die wordt geïnvesteerd in natuurherstel, levert op de langere termijn een veelvoud in euro’s aan baten op. Dat blijkt uit een nieuwe becijfering door de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) en de universiteit van Luik, op vraag van Natuurpunt en het Wereldnatuurfonds. Voor een concrete studie over het Kastanjebos in Herent komen ze zelfs uit op 51

Lees meer »

Julius Persoone start met een dessertbar bij The Chocolate Line

Deze zomer kan je bij The Chocolate Line in Brugge terecht in een heuse dessertbar. “We beperken ons niet langer tot pralines en laten onze creativiteit met chocolade volledig de vrije loop”, zegt initiatiefnemer Julius Persoone. “En we zullen geregeld samenwerken met binnen- en buitenlandse chefs.”
The post Julius Persoone start met een dessertbar bij The Chocolate Line appeared

Lees meer »

Stakingsgolf valt na dinsdag stil

18:55 Het openbaar vervoer wordt dinsdag opnieuw in het hele land stevig verstoord door vakbondsacties. Maar daarna valt de stakingsgolf tot nader order stil en proberen de vakbonden op andere manieren druk…

Lees meer »