Dit is de villa die Marc Coucke kocht in exclusieve wijk in Knokke

Of hij er ooit effectief gaat wonen? Dat weet alleen Marc Coucke zelf. Maar wat wel vaststaat, is dat de zakenman met zijn nieuwbouwvilla van 30 miljoen euro – een recordprijs – in select gezelschap vertoeft in het Zoute in Knokke-Heist. Én op een exclusieve locatie, grenzend aan de Royal Zoute Golf Club met directe toegang.

De tuinen van de enorme villa’s lijken eerder op een park en van doorgaand verkeer is er absoluut geen sprake. Dat is de setting van het ‘stulpje’ dat Marc Coucke kocht in het Zoute, in een doodlopende private weg met openbaar karakter. Gelegen vlak aan de prestigieuze Royal Zoute Golf Club is het één van dé toplocaties in Knokke. Net als de gemiddelde Vlaming kijken ook wij onze ogen uit in de dreef waar de ondernemer het optrekje voor liefst 30 miljoen euro kocht.

Coucke kocht zijn nieuwbouwvilla vorig jaar al. Die staat op een perceel van zo’n 3.200 vierkante meter, in een hoek van de exclusieve villawijk. Door de werken kun je voorlopig nog een glimp opvangen van het prachtige pand, oorspronkelijk gebouwd in opdracht van de familie Piron, eigenaar van bouwreus Thomas & Piron. Zij kochten de gronden een vijftal jaar geleden en gooiden de villa die er toen stond helemaal plat.

C&A

Wat de villa die er intussen staat — die eerder op een klein kasteel lijkt en een enorme oppervlakte beslaat — extra exclusief maakt, is het uitzicht op de golfcourt. Daar komt trouwens nog een directe toegang tot het domein bij: de 200 meter tot aan het clubhuis kunnen perfect te voet gedaan worden.

Coucke bevindt zich er ook in zeer select gezelschap. Zo is zakenman Jan De Clerck eigenaar van een indrukwekkende eigendom in de buurt. En volgens ‘De Tijd’ hebben ook de kleinzoon van de Duitse ex-bondskanselier Konrad Adenauer en een telg van de C&A-familie Brenninkmeijer een optrekje in de buurt. En zo doet Het Zoute zijn naam van meest mondaine wijk van Knokke weer alle eer aan.

Vastgoedexpert Alex Dewulf is dan ook niet verrast door de hoge prijzen. Er staan in Het Zoute 1.000 tot 1.500 villa’s, afhankelijk van waar je de grens trekt, vertelt hij. En nog iets meer appartementen. En ja, de prijzen zijn er hoog. In 2024 werden er drie transacties voor circa 20 miljoen euro of meer genoteerd. Dat spreekt tot de verbeelding. Het zijn prijzen die Knokke-Zoute tot één van de duurste vastgoedmarkten in Europa maakt. Transacties tussen 5 en 10 miljoen euro zie je er zelfs maandelijks.

Maar wat met transacties tot 30 miljoen euro, de som die Coucke voor zijn villa neergeteld zou hebben? Een record? Eigenlijk is dat nog altijd een risicoarme investering, aldus Dewulf. Vergeet niet dat we wereldwijd in economisch onzekere tijden leven en dan blijft een investering in het luxesegment in Knokke een veilige keuze. De waarde zal de komende jaren misschien niet veel stijgen, maar zal vooral niet dalen. En dat is voor zakenmensen vaak al genoeg.

La Réserve

Helemaal verrassend valt de investering van Marc Coucke trouwens niet te noemen. Hij is al eigenaar van een exclusief appartement in Finis Terrae, het complex waar projectontwikkelaar en ondernemer Paul Gheysens vorig jaar zijn penthouse nog verkocht. Voorts is hij samen met Bart Versluys eigenaar van luxehotel La Réserve en organiseert hij komende zomer in het Casino van Knokke voor het tweede jaar op een rij een exclusieve show. Knokke-Heist is een gemeente waarvan ik hou, liet Coucke vorig jaar nog verstaan, naar aanleiding van de voorstelling van die show.

Die liefde blijkt dus nog lang niet bekoeld te zijn. Maar of de zakenman ooit ook echt in zijn villa gaat wonen? Op die vraag weet alleen hij het antwoord. Voor zover bekend, woont hij met zijn gezin in kasteel Mijl Eke in Merelbeke. (MM)

The post Dit is de villa die Marc Coucke kocht in exclusieve wijk in Knokke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De loft voelt als een puzzel die in elkaar valt”: Delphine nodigt creatievelingen uit in Loft Madeleine

In de Pittemstraat in Meulebeke vind je in een oude veevoederfabriek Loft Madeleine, een gezellige ruimte die voor tal van dingen gebruikt kan worden. Uitbaatster Delphine Vandenbossche beschrijft het als “een unieke locatie voor creativiteit en ondernemerschap”. Maar vooral: dit was altijd Delphines grote droom.
The post “De loft voelt als een puzzel die in elkaar valt”: Delphine nodigt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Omzet stijgt naar 450 miljoen: waarom online apotheken nu zelfs BV’s opvoeren in reclamespots

Op televisie kan je er moeilijk nog naast kijken: zelfs bekende gezichten zoals Erik Van Looy en Sofie Dumont worden ingezet om de Farmaline-app te promoten. Maar achter die gemoedelijke reclamespotjes schuilt een harde strijd om de groeiende markt van online apotheken. Met 450 miljoen euro omzet en 60 procent van de Belgen die al eens online medicijnen koopt, vechten

Lees meer »

Wanneer zingt Red Sebastian? Wie zijn de favorieten? En wat kost dat allemaal? Alles wat je moet weten over het Songfestival 2025

“And finally our 12 points go to… Belgium!” Hopelijk horen we dat zinnetje volgende week zaterdag héél vaak. Maar dan moet Red Sebastian (25) zich wel eerst zien te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Wanneer komt zijn halve finale op tv? Wie presenteert de shows? En naar wie is het vooral uitkijken? Dit is uw handleiding voor het

Lees meer »

Meimaand, Mariamaand aan de Lourdesgrot in Kortrijk

Ook dit jaar is heel wat te beleven aan de Lourdesgrot in de Kortrijkse Veldstraat. De zes pastorale eenheden van dekenij Kortrijk-Kuurne-Harelbeke verzorgen elk om beurt een eucharistieviering in open lucht en tot eind mei wordt op elke donderdagnamiddag om 15 uur de rozenkrans gebeden.
The post Meimaand, Mariamaand aan de Lourdesgrot in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na verbod om hoofddoek te dragen in provinciale scholen Oost-Vlaanderen: heel wat Gentse moslima’s vinden geen school meer 

Heel wat Gentse moslima’s vinden geen school meer voor volgend schooljaar. Dat zegt de Vereniging van Gentse Moskeeën. De provincie Oost-Vlaanderen besliste vorige week om de hoofddoek te verbieden in alle provinciale scholen. Voor de zowat 100 moslima’s van de Gentse campus kwam dat nieuws hard aan. Veel van hen vinden het moeilijk om nog een school te vinden waar

Lees meer »