Piet Huysentruyt is twaalf kilo kwijt: “Ozempic heb ik geprobeerd, maar dat is de grootste brol die er is”

Zeg gerust terug Pietje in plaats van Piet. Piet Huysentruyt (62) is op een paar maanden tijd twaalf kilogram kwijt. “Ik kreeg mijn ‘SOS Piet’-vest niet meer dicht”, vertelt de chefkok en kersverse grootvader, die eerder ook zijn heil zocht in de medische wereld. Maar de kilo’s verdwenen pas toen hij Ozempic inruilde voor een ketogeen dieet. “Een keer per week kan er een tomahawk-steak met bearnaise af.” 

Meer krantenkoppen in België

Louis (16) stapt na vier jaar strijden uit het leven: “Dat geweldige hoofd van hem was tegelijkertijd zijn grootste tegenstander”

Met Hans Teeuwen als grote voorbeeld droomde Louis Mertens (16) ervan om stand-upcomedian te worden. Maar de “terroristische beestjes” in zijn hoofd beslisten daar anders over. Zijn begrafenis moet zijn grootste en laatste ‘show’ worden. Daarbij geen bloemen of kransen, wel donaties aan een goed doel dat jongeren met mentale problemen ondersteunt. “Als het ook maar één andere jongere kan

Lees meer »

Hoe Bolle Jos met vijf paspoorten de wereld over kon vliegen en uit handen van de politie bleef

De Nederlandse drugsbaron Jos Leijdekkers, aka ‘Bolle Jos’, gebruikte zeker vijf valse identiteiten om uit handen te blijven van de opsporingsdiensten. Hij deed zich voor als Duitser, Macedoniër of Noorse Turk. Voor hem en andere kopstukken uit de internationale cokehandel zijn valse paspoorten onmisbaar. Maar hoe komen ze eraan? In het geval van ‘Bolle Jos’ leidt het spoor naar Keulen.

Lees meer »

Wijkbewoners hernemen strijd tegen verkaveling Ter Booye in Tielt: “Alle middelen inzetten om dit project tegen te houden”

De strijd van de buurtbewoners van wijk Ter Booye in Tielt is nog niet gestreden. Ondanks de ruim 100 bezwaren en weigering van het stadsbestuur voor een nieuwe verkaveling met 64 woningen aan hun achterdeur, werd recent een nieuwe aanvraag ingediend door projectontwikkelaar Mavy NV, ongeveer een jaar na de oorspronkelijke aanvraag. “Het voorstel werd met geen letter gewijzigd, onze

Lees meer »

EXCLUSIEF. Uniek gesprek met vader en zonen Giacomazza, die na 45 jaar Michelinster beet hebben: “Twee benen kwijt. Maar nog drie keer per week sta ik hier patisserie te maken”

In Antwerpen kreeg een zeer emotionele Peppe Giacomazza (47) van La Botte maandag zijn eerste Michelinster. Negentig kilometer verderop, in Genk, stond vader Vincenzo (70) patisserie te maken, terwijl broer Gaspare (39) de champagne koud zette. Het is de bekroning van hun levenswerk, een simpele pizzeria die in 45 jaar opklom tot sterrenzaak. En ook al is de vader twee

Lees meer »