Sarah Vandeursen leeft zich uit in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: “Met Wim Willaert gaan eten in Boury was een ongelooflijke ervaring”

In ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ zien we hoe Sarah Vandeursen zich helemaal uitleeft met de uiteenlopende kookopdrachten. Een gesprek over haar voorbereiding, haar specialiteit en de boeiende fase die ze professioneel doormaakt. “Hoe melig het ook klinkt, iedereen was voor elkaar aan het supporteren.”

Sarah Vandeursen kennen we als de ene helft van de prettig gestoorde Kenji Minogue en van geniaal grappige passages in De Ideale Wereld en De Idioten, van de boeiende docu ‘Sarah in Genderland’ en als actrice in onder meer ‘Undercover 2’ en ‘Skunk’. Deze keer verrast ze ons met een passage in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’, waar ze de eerste twee afleveringen al met glans doorstond. Sarah blijkt fan van het programma. “Ik keek als student al naar de Britse versie en ook de twee vorige seizoenen van de Vlaamse versie vond ik heel goed. Ik kook heel graag, maar het is eerder de klassieke, beetje nostalgische keuken. Mijn specialiteit? Ik hou van ovenschotels. Ik maak graag lasagne of eenpansgerechten die je gewoon maar in de oven hoeft te schuiven. De laatste jaren waag ik me ook wat vaker aan Aziatisch.”

“Als de godfather van de gastronomie uitleg komt geven en je bent het meteen weer vergeten, dan weet je jezelf geen houding te nemen.”
“Als de godfather van de gastronomie uitleg komt geven en je bent het meteen weer vergeten, dan weet je jezelf geen houding te nemen.” © Play4

“Ik heb het wel een beetje onderschat, ja. In die keuken was opeens alle basiskennis weg en zag ik mezelf dingen doen die ik anders nooit zou doen. Ik wou de eerste aflevering overleven, zodat het niet gênant zou zijn. Die eerste was kicken en doodgaan tegelijkertijd. Ik deed het voor mezelf. Maar ik ben wel geschrokken van hoeveel stress ik toch had. Het was een mix van doorhebben dat het een spel is, en toch vooral de jury niet willen teleurstellen. Als de godfather van het koken (Peter Goossens, red.) komt kennismaken en uitlegt hoe je oesters moet opendoen én je onthoudt het totaal niet, dan is dat echt zoeken om jezelf een houding te geven. Want dat is die mensen hun vak. In het begin moesten ze mij wat leren kennen, maar ze wisten wel dat ik het met liefde en respect deed. Dat was ook bij de rest zo. Het was ook een hele toffe bende, met geen ego’s of haantjes. Hoe melig het ook klinkt, maar iedereen was voor elkaar aan het supporteren.”

Sarah: “Zonder melig te doen: we supporterden allemaal voor elkaar.”
Sarah: “Zonder melig te doen: we supporterden allemaal voor elkaar.” © Play4

Ook de voorbereiding was naar eigen zeggen pittig. “Ik had de week voordien opnames, dus had ik weinig tijd om mij voor te bereiden. Mijn focus lag dan ook op die eerste aflevering. Ik heb zelfs even een TikTok-account aangemaakt, om receptjes op te zoeken. Mijn dochter wees me daar wat de weg in. Zij was ook de eerste die ik belde na elke aflevering.”

Opvallend: Sarah ging eerder al eens eten in Boury. “Wim Willaert (die vorig seizoen deelnam, red.) was uitgenodigd door Inge, en hij mocht iemand meebrengen. Dat was een ongelooflijke culinaire ervaring, bijna ontroerend zelfs.”

Sarah wordt in september huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge. “Daar kijk ik heel hard naar uit.”
Sarah wordt in september huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge. “Daar kijk ik heel hard naar uit.” © Play4

De creativiteit die ze in de MasterChef-keuken voor de dag moest leggen, trekt Sarah dezer dagen door in het dagdagelijks leven. “Ik zit momenteel in een soort herbronningsfase. Een midlifecrisis? Nee, het is veel waardevoller dus ik wil het zeker geen crisis noemen. Het is eerder een existentiële opportuniteit waarbij ik de dingen in vraag stel. Is televisie nog iets voor mij bijvoorbeeld? Ik voel steeds meer dat ik terug naar muziek en het podium wordt teruggetrokken. Ik ben zelfs aan het schilderen. Kortom, ik wil de komende periode gebruiken om terug te ontdekken wat ik leuk vind om te doen. Ik laat het op mij afkomen. Vanaf september ben ik huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge (waarbij ze huidig curator Liesa Naert opvolgt, red.). Dat vind ik heel interessant, dus ben ik volop formats aan het bedenken. Ik wil mij daar echt volledig voor smijten. Iets doen voor televisie is heel leuk, maar ik merk dat ik steeds meer plezier haal uit zelf iets ontwikkelen.”

The post Sarah Vandeursen leeft zich uit in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: “Met Wim Willaert gaan eten in Boury was een ongelooflijke ervaring” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuw bank- en verzekeringskantoor opent de deuren in Tielt na fusie: “Al snel zagen we allebei in dat de som groter was dan de delen”

Maandag 26 mei opent in de Stationstraat in Tielt een gloednieuw Crelan-bankkantoor en onafhankelijk verzekeringsmakelaar. Het nieuwe kantoor, dat over een geldautomaat en kluisjes beschikt, is het resultaat van een fusie tussen bank- en verzekeringskantoren Gurdebeke – Van Hal en Sofinance – Advies Pollet.
The post Gloednieuw bank- en verzekeringskantoor opent de deuren in Tielt na fusie: “Al snel

Lees meer »

Proces tegen voormalig decaan UAntwerpen over grensoverschrijdend gedrag achter gesloten deuren: “Privacy van slachtoffers beschermen”

Het proces tegen Guy H., voormalig decaan van de faculteit Geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen, zal gevoerd worden achter gesloten deuren. De zestiger wordt vervolgd voor aantasting van de seksuele integriteit en pesterijen op het werk. “De slachtoffers proberen verder te gaan met hun leven en willen hun privacy beschermen”, zegt hun advocaat Walter Damen.

Lees meer »

Matthias Diependaele over de spanningen in de Vlaamse regering: “Ik vertik het om kleuterleider te spelen”

“Het beeld van een Vlaamse regering die alleen maar ruzie maakt is onterecht.” Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gaat in de tegenaanval nu de samenhang in zijn Vlaamse regering al na acht maanden flink in vraag wordt gesteld. “We nemen nog altijd besluiten, maar het beeld wordt door onszelf verstoord. Door al die lekken en kleine zinnetjes in de pers.”

Lees meer »

Child Focus en Cel Vermiste Personen behandelden al meer dan 47.500 verdwijnings­dossiers: “Zelfs slecht nieuws is beter dan zwijgen”

In 27 jaar samenwerking tussen Child Focus en de Cel Vermiste Personen van de federale politie werden al meer dan 47.500 dossiers van verdwenen kinderen behandeld. Dat hebben de twee partners aangekondigd in de marge van de 20 km van Brussel. Naar aanleiding van de internationale dag van de vermiste kinderen was er een gemeenschappelijke stand opgetrokken in het Jubelpark.

Lees meer »

Zo werkt Eddy Snelders aan zijde van nieuwe vriendin aan toekomst: “Het doet me pijn dat mensen zeggen dat ik geen spijt heb”

“Ik heb deze situatie zelf gecreëerd. Tot mijn grote spijt kan ik het niet terugdraaien. Ik kan enkel werken aan mezelf.” Eddy Snelders (66) sprak op zijn proces naast zijn diepste excuses voor al zijn slachtoffers ook over een toekomst met zijn nieuwe vriendin die hem bijna elke dag naar de therapie ziet vertrekken. “Op dit moment heb ik de

Lees meer »

Voorzitter Yvan (77) stapt voor 50ste keer Hallebedevaart vanuit Wakken: “Voorbije 62 jaar verkreeg ik veel van Onze-Lieve-Vrouw”

Er lonkt een mijlpaal aan de horizon voor Yvan Vanmeerhaeghe (77), de voorzitter van de Confrérie O.L.V. van Halle Wakken. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juni stapt hij al voor de vijftigste keer vanuit Wakken naar Halle. Slaagt hij daar in, dan zal hij door de jaren heen 4.200 kilometer in de benen richting het bedevaartsoord hebben.
The

Lees meer »