Topchef Gery (54) en gastvrouw Isabelle (44) willen in nieuw nieuw huiskamerrestaurant klanten het culinair waw-effect bezorgen

Straks heeft Sint-Eloois-Winkel met Casa Gervé ook een huiskamerrestaurant met een topkok en dito gastvrouw die hun klanten in hun eigen woning culinair willen verwennen. Casa Gervé opent eind april, begin mei de deuren in de Smissestraat, waar het koppel ook woont. Momenteel ondergaat hun woning een totale make-over.

Isabelle Garsbeke (44) en Gery Verbeeck (54) wonen in de Smissestraat 35. Aan de buitenkant van de woning verraadt weinig wat er zich achter de gevel afspeelt. Het pand wordt volledig omgebouwd, zodat het koppel er straks gasten kan ontvangen. “Maar het blijft ook gewoon ons huis”, stipt Isabelle meteen aan. Gery heeft al 35 jaar ervaring als kok, hij was jarenlang de chef in Scalini in Harelbeke, ook in restaurant Oliver (Stampkot) in Gullegem en laatst in Culinair in Lauwe toverde hij de gerechten op tafel. Samen met Isabelle bouwde hij ondertussen ook Cooking Gervé (naar de eerste letters van zijn voor- en familienaam, red.) uit. “We doen daarmee private dining, dat wil zeggen dat we bij de mensen aan huis gaan. Thuis hadden we al onze garage omgebouwd tot een professionele keuken. Die private dining zouden we nu willen afbouwen door de mensen bij ons thuis te ontvangen. Je kan niet geloven welk een verhuis van materiaal dat telkens teweeg brengt als je alles naar de mensne thuis moet mee nemen.”

“De menu’s zijn all-in, van champagne als aperitief tot en met de koffie en versnaperingen en tussendoor topgerechten met topproducten”

Gery en Isabelle wonen nu in afwachting even in de Kortrijksestraat en Gery blijft ook actief als chef. “Ik verzorg onder meer de hapjes voor Huis Delicatesse in Rollegem-Kapelle. Ik doe ook coaching, onder meer in het Herenhuis in Izegem, we verzorgen ook de feestjes in de Gouden Kroon in Gullegem.” Werk genoeg dus, maar straks komt daar dus ook Casa Gervé bij. “We willen daar ook alles in de puntjes verzorgen. Je zal het wel zien aan de prijzen (variërend van 155 tot 265 euro, van drie tot vijf gangen, red.) dat we onze klanten echt in de watten willen leggen. Naast een lekker menu, zitten er ook champagne als aperitief met hapjes, wijnen en water aan tafel en koffie met versnaperingen in de menu in begrepen. Maar we mikken ook op totaalbeleving, alles zal tot in de puntjes afgewerkt zijn.”

Tot maximum 14 personen

Het maximaal aantal personen ligt op 14. “Dat moet ons in staat stellen om iedereen tot in de perfectie te bedienen. Isabelle en ik doen ook alles samen, van de mise en place tot het bedienen van de klanten. Ik kan dan ook telkens een woordje uitleg geven bij het gerechtje dat we serveren. Ik ben ook sommelier, de betere wijnen die we zullen serveren zullen zorgvuldig uitgekozen worden. We willen bij onze klanten ook het waw-effect ontlokken. We weten ook wel dat de mensen die zullen komen echte culinaire liefhebbers zijn, maar die willen we dus met verstomming slaan.”

Eind april, begin mei zouden de werken afgerond moeten zijn. “We hebben nu al wat reservaties binnen. Alles is ook bespreekbaar, het kan op de middag of ‘s avonds. Zakenmensen kunnen er in alle privacy klanten uitnodigen en iedereen is ook welkom”, klinkt het

The post Topchef Gery (54) en gastvrouw Isabelle (44) willen in nieuw nieuw huiskamerrestaurant klanten het culinair waw-effect bezorgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hotelschool Ter Duinen zet winnaars in de bloemetjes: “Dit was echt een boerenjaar”

In Hotelschool Ter Duinen zijn de meeste eindejaarsstudenten op het einde van dit schooljaar klaar voor hun stage. Voor ze daaraan beginnen, zet het schoolbestuur de vele leerlingen in de bloemetjes die een knappe prestatie neerzetten in diverse nationale wedstrijden.
The post Hotelschool Ter Duinen zet winnaars in de bloemetjes: “Dit was echt een boerenjaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noor Debouck wint dubbel met Asterix Avo Beveren

Asterix Avo Beveren won de titelfinale in het vrouwenvolleybal tegen Darta Bevo Roeselare met 2-1. Na een nederlaag in Roeselare zette de ploeg het in eigen huis recht. Er was opnieuw een glansrol weggelegd voor libero Noor Debouck (19) uit Madonna.
The post Noor Debouck wint dubbel met Asterix Avo Beveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maldegems Bierfestival gaat internationaal: “Duitse en Poolse brouwers”

Op zaterdag 7 juni is het terrein naast zaal K-ba het decor voor de zesde editie van het Maldegems Bierfestival. Tien brouwerijen zijn van de partij en in totaal kan je er meer dan 50 bieren proeven. Met Duitse en Poolse brouwers krijgt het Bierfestival dit jaar internationale allures.
The post Maldegems Bierfestival gaat internationaal: “Duitse en Poolse brouwers”

Lees meer »

“1 mei was meteen vuurdoop”: jaren geleden vluchtten ze voor oorlog, nu starten Nasim (33) en Sami (39) eigen horecazaak La Marée

Twee goede vrienden met de Afghaanse nationaliteit en met een pak ervaring in de horeca, zijn een eigen zaak gestart op de Oostendse zeedijk. Nasibuulah Baderkhel (33) en Samullah Bahderkhel (39) hanteren in La Marée niet de Oosterse, maar de Franse keuken. “Na jaren in Belgische restaurants gewerkt te hebben, was het tijd om op eigen benen te staan”, zegt

Lees meer »

Een bloemetje voor Annelies die elk hart verovert met haar glimlach

“Wie verdient een bloemetje? Ik zou dan direct zeggen Annelies Devriendt”, schrijft Isabel Vervaque in een lieve mail aan onze krant. “Iedereen bij Ferm Lendelede is zo blij met haar hulp en kennis van zaken. Als mensen haar zien, zijn ze instant blij want met haar ‘smile’ verovert ze elk hart.”
The post Een bloemetje voor Annelies die elk

Lees meer »

Grote meerderheid van Vlaamse ambtenaren voelt zich goed op het werk

Liefst 88 procent van de Vlaamse ambtenaren zegt zijn werk graag te doen en 85 procent voelt zich goed op het werk. Dat blijkt uit een peiling bij het personeel van de Vlaamse overheid. Minister van Bestuurszaken Hilde Crevits (CD&V) heeft het over “cijfers om mee uit te pakken”, maar wil nog vooruitgang boeken op het vlak van deontologie en

Lees meer »