Tjorven Ramboer voorziet barbecueworkshops met TjoraBBQ: “Nieuwste technieken en trends”

Op zoek naar inspiratie voor een barbecue met eens niet alleen maar worsten en gemarineerd vlees? Dan zijn de barbecue workshops bij Tjorven en Heidi misschien de ideale aangelegenheid om een stap verder te gaan.

Tjorven Ramboer (42) start in april samen met zijn echtgenote Heidi Huyghe (44) met eigen workshops, in hun tuin in de Hoogwielkestraat 34. “Een paar jaar geleden was er een opentuindag van Tuinhier en wij zetten ook onze tuin open”, vertelt Tjorven, die secretaris is bij Tuinhier. “Ik gaf aan de bezoekers pulled pork als hapje en velen vroegen of ik hen dat kon leren klaarmaken. Ook vrienden en collega’s waren hierin geïnteresseerd.” Tjorven en Heidi werken allebei als verpleegkundigen in het AZ Delta. Tjorven volgt een avondopleiding tot kok in CVO Miras, Spermalie.

“Ik gebruik mijn kennis van Tuinhier in de gerechten. Zo gebruiken we speciale kruiden en groenten die je in de winkel moeilijk vindt, aangevuld met groenten die je wel bij de lokale handel kan kopen. Tijdens de workshop leren de klanten combinaties kennen waar ze misschien zelf nooit aan denken, zoals kip met dragon. Mijn zoon Nathan is mijn souschef”, zegt Tjorven. “Hij heeft zelfs al zijn eigen messenset. Onze andere drie zonen, Thibault (17), Mathis (15) en Arthur (10) zijn er niet zo in geïnteresseerd.”

Passie voor barbecue

“Van jongs af aan hielp ik mee met mijn ouders om te barbecuen. Het was bij ons de gewoonte wanneer het mooi weer was om de barbecue aan te steken. Daardoor is mijn passie voor koken op open vuur begonnen. Toen ik samen met Heidi op een appartement ging wonen, weliswaar op de gelijkvloers, kwam er direct een barbecue te staan op het terras, ook al had ik maar enkele vierkante meters. Indertijd waren de gesloten kamado’s nog niet bekend en werd er enkel maar gegrild boven open vuur, met de nodige rook en geurhinder voor de bovenburen. Naargelang de jaren en de vele bijscholingen en zelf experimenteren begonnen de gerechtjes meer culinairder te worden. Nu nog school ik mij geregeld bij om nieuwe technieken en trends op te volgen, want het is een wereld die vlug evolueert.”

Volledige menu

“Het is fascinerend om een rooksmaak toe te voegen als meerwaarde aan een gerecht, maar dit moet echter gedoseerd gebeuren zodat de smaken van de ingrediënten de bovenhand blijven houden. Zo heb je verschillende manieren om gerechten te roken, maar dit kom je te weten wanneer je een workshop volgt bij Tjorabbq. We starten elke workshop met een mocktail of cocktail met een smokey touch. We roken ons glas door het verbranden van kruiden en gerookt suikerwater wordt aan je aperitief toegevoegd. We proberen ook telkens een geschenkje mee te geven, passend bij een gerechtje dat we klaargemaakt hebben tijdens die workshop. Zo gebruiken we bijvoorbeeld gerookt zout met nog een andere smaakmaker zoals zoethout, hibiscus, gedroogde paddenstoelen, … aan toegevoegd. Echt een lekkernij die de finishing touch geeft aan je gerecht waardoor je gasten overweldigd worden. Zo’n lekkernij wordt voordien door ons persoonlijk klaargemaakt en krijgen de leden gratis mee naar huis. Dan kunnen ze nadien thuis het gerecht namaken en ermee uitpakken naar de andere gezinsleden toe. Alle recepten krijgen ze direct mee naar huis, alsook het Tjorabbq-magazine, met veel info die nadien nog thuis kan nagelezen worden.”

“Een workshop bij Tjorabbq is zeker en vast de moeite waard. In een ongedwongen gezellige sfeer verwelkomen wij de gasten graag en willen we onze kennis en passie delen. Ook mensen zonder enige ervaring zijn zeker meer dan welkom of die zelfs geen barbecue hebben, want er worden tips en tricks gegeven om alle gerechten op elk soort vuur klaar te maken, ook in de gewone keuken.”

Toestellen

“Op de workshops leer je werken met verschillende toestellen zoals de kamado, braai, plancha en de houtgestookte pizzaoven. Er komen ook verschillende technieken aan bod zoals roken, flamberen, caveman style, flambadou. Alle materiaal is voorzien van messen, snijplanken tot schorten.

Meer informatie en inschrijven bij [email protected] of 0496 06 02 60. Facebook en Instagram: Tjorabbq.

The post Tjorven Ramboer voorziet barbecueworkshops met TjoraBBQ: “Nieuwste technieken en trends” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lynchpartij in Guatemala: woedende menigte doodt vijf mensen om diefstallen na aardbeving

In Santa María de Jesús, in het zuiden van Guatemala, zijn donderdag vijf mensen gedood bij volkswoede die ontstaan na de aardbevingen twee dagen eerder. De vijf worden ervan beschuldigd ’s nachts ingebroken te hebben in huizen die getroffen zijn door de aardbevingen, nadat de bewoners hun toevlucht hadden genomen tot noodverblijfplaatsen of bij naasten waren ondergebracht. Dat meldt César

Lees meer »

Wat betekent een verkoop van Belfius voor spaarders en beleggers? Expert Pascal Paepen legt uit. “Mooie winstmarges zijn mogelijk”

“Het is misschien hét moment om Belfius deels te verkopen.” De federale regering denkt eraan de bank- en verzekeringsgroep gedeeltelijk te privatiseren. De Wever en co spelen met het idee 20 of 30 procent te verkopen. Wat levert dat op? Wie kan Belfius kopen? En verandert er dan iets voor u als spaarder, belegger of lener? HLN-geldexpert Paepen beantwoordt 8

Lees meer »

Kürt Rogiers (54) zocht professionele hulp na meerdere tegenslagen: “Elke dag zeg ik tegen mezelf: niet te veel piekeren”

2024 was geen goed jaar voor Kürt Rogiers (54). Hij moest afscheid nemen van zijn moeder, die aan de spierziekte ALS leed, en bij zijn vrouw Els werd een kwaadaardig melanoom ontdekt. Bovendien kreeg hun hond botkanker. Om dat alles te kunnen verwerken, ging de acteur naar een traumapsycholoog. “Maar ik sta nu toch veel angstiger in het leven”, vertelt

Lees meer »

Bewoners Kortrijkse Burgemeester Gillonlaan zitten met handen in het haar na herhaaldelijke overstromingen rioolwater: “Kelders stromen al jaren vol uitwerpselen”

Geen ‘summer vibes’ voor de inwoners van de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk. Al jaren kampen ze met ondergelopen kelders vol rioolwater in periodes van hevige regenbuien. Op zondagavond 6 juli was het opnieuw prijs. De bewoners zijn ten einde raad. Ook in andere Kortrijkse straten lopen kelders onder. Het werd een thema op de jongste gemeenteraad. “Hier moet toch iets

Lees meer »

Lotte Kopecky verliest negentien minuten in bergrit Giro Donne: “Pijn aan onderrug, maar geen paniek richting Tour”

Tweeënhalve week voor de start van de Tour – haar hoofddoel van dit seizoen – verloor Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) meer dan negentien minuten op een aankomst bergop in de Giro. Leek het tijdsverlies van maandag naar Aprica nog te wijten aan een slechte dag, is nu duidelijk dat er iets scheelt met de wereldkampioene. “Lotte kon niet voluit gaan

Lees meer »

Twee verwaarloosde varkens vinden nieuwe thuis bij Daisyfield Animal Sanctuary in Aalbeke: “Hun gezondheidstoestand baart ons zorgen”

Evelien Devriese, oprichter van Daisyfields Animal Sanctuary in Aalbeke, vangt twee verwaarloosde varkens op. Ze leefden in een betonnen ruimte van amper 6 op 6 vierkante meter, zonder schuilhok. De eigenaar stond ze vrijwillig af. De gezondheidstoestand van de dieren baart de organisatie zorgen. Evelien Devriese wil de schrijnende situatie van boerderijdieren aankaarten. “Elk dier heeft recht op een leven

Lees meer »