Sakura brengt met topchef Ritik Rai (24) omakase-beleving naar Kortrijk: “Beste deel van mijn job is entertainment”

Alleen in het Japans restaurant Sakura op Hoog Kortrijk kan je in de regio een unieke culinaire ervaring opdoen: omakase. Met deze traditionele Japanse methode wordt elke sushihap live met de grootste zorg bereid door nieuwe chef-kok Ritik Rai (24).

Met de komst van Ritik Rai serveert Sakura opnieuw een lunchmenu, met keuze tussen een Kyoto lunch aan 18 euro en een Omakase lunch aan 22 euro. Klanten kunnen hun chef live aan het werk zien in de daarvoor speciaal ingerichte hoek. “Alles wordt vers voor je ogen bereid. De lunch wordt ook heel snel klaargemaakt, interessant voor zakenmensen. Op 40 minuten kan je hier weer voldaan naar buiten”, zegt mede-eigenaar Wong Tak Foon (46).

“Alles wordt vers voor je ogen bereid. De lunch wordt ook heel snel klaargemaakt, interessant voor zakenmensen” – Wong Tak Foon

Het was zijn vennoot Sin Yang Ming die Ritik Rai vond op Instagram en de jonge chef naar Kortrijk haalde. “Ik startte mijn culinaire reis na mijn studies aan de Institute of Hotel Management nabij New Delhi. Ik hou van de gezonde en verse keuken van Japan en ging daar drie maanden in training. Ik deed ook ervaring op in Thailand en vond vervolgens mijn weg naar het restaurant in het vijfsterrenhotel JW Marriott Marquis Hotel in Dubai. Vorig jaar ging ik als chef aan de slag in het vijfsterrenhotel Rixos Premium Dubrovnik.”

Ritik won verschillende prijzen voor zijn omakase en teppanyaki kunsten en draagt de gepaste rode hoofdband als symbool van zijn expertise. “Toen meneer Ming me de opportuniteit aanreikte om te starten als chef-kok, heb ik die direct gegrepen. Sakura geniet van een uitstekende reputatie en hier kan ik me verder specialiseren in de kunst van omakase en teppanyaki. Het beste deel van mijn job is entertainment. Je geeft en krijgt energie. Met showcooking maak je mensen gelukkig.”

De versbereide sushi aan de hand van Ritik Rai.
De versbereide sushi aan de hand van Ritik Rai. © MD

Met voelbare passie legt Ritik me elke sushibereiding uit. “Voor de nigiri kneed ik een balletje rijst met wat citroenwater en leg daarop een dun plakje zalm, tonijn of scampi, afgewerkt met een toets wasabi. De makimono – of sushirolletjes – leg ik de rijst op een vel zeewier met roomkaas en garnalen gedraaid in krokante broodkruimels. Vanboven werk ik de rol af met avocado of zalm.”

Sakura is elke dag zowel ‘s middags als ‘s avonds open, behalve dinsdag. Meer info op www.sakura-restaurant.be.

The post Sakura brengt met topchef Ritik Rai (24) omakase-beleving naar Kortrijk: “Beste deel van mijn job is entertainment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Begijnhof opgenomen in fietsuitdaging met ‘het mooiste van Vlaanderen’

De iCONS Challenge daagt vakantiefietsers uit om 56 iconische locaties langs een netwerk van 9 thematische langeafstandsfietsroutes in Vlaanderen te ontdekken. Wie erin slaagt alle iconen vast te leggen, ontvangt een officiële oorkonde als bewijs.
The post Begijnhof opgenomen in fietsuitdaging met ‘het mooiste van Vlaanderen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

? Premier De Wever over het begrotingstekort:“Ik zie de tweede berg al opdoemen, en die wordt almaar groter”

Premier Bart De Wever (N-VA) sluit niet uit dat het federale begrotingstekort nog verder omlaag moet. Zijn regering beloofde in het regeerakkoord dat ze het tekort wil terugbrengen naar 3 procent van het bruto binnenlands product, tegen 2030. “Ik zal het land beter achterlaten dan Vivaldi. De grote vraag is: goed genoeg of niet? Dat antwoord moet ik u voorlopig

Lees meer »

? Isolde Van den Eynde en Karel Lattrez in nieuwe politieke HLN-pod­cast: “Iedere week intervie­wen we dé politicus van het moment”

Hebben onze politici deze week goed bestuurd, of draaide het alleen om politieke spelletjes? Vanaf morgen kan u elke week luisteren naar ‘Het Rapport van de Wetstraat’, de nieuwe HLN-podcast met politiek journalisten Isolde Van den Eynde (38) en Karel Lattrez (39): “We belichten wat er écht achter de schermen gebeurt én zorgen elke week voor een scherp interview met

Lees meer »

Maak kans op een cocktaildoos van De Halve Maan

Wil je samen met vrienden of familie genieten van lekkere cocktails? Doe mee en maak kans op een exclusieve Cocktaildoos van de HalveMaan! Perfect voor een gezellige apero samen. ? Inhoud: Doe mee & deel deze actie op facebook voor een extra kans! Deelnemen kan tot en met 18 mei 2025 – 23.59 uur.
The post Maak kans op

Lees meer »

Trefhof kijkt uit naar zomer vol activiteiten

Aan het groene gebied achter het woonzorgcentrum van Curando in de Kasteeldreef heeft Trefhof vzw sinds enkele jaren haar vaste locatie. De vereniging van vrienden en buurtbewoners organiseert er in de zomer elke zondag een zomerbarak. Ze begonnen hun seizoen met een Lentebarak onder een stralend zonnetje. “Zelfs basisschool De zonnebloem maakt van deze locatie gebruik”, vertelt Mieke Verloigne.

Lees meer »

Land- en Tuinbouwkaarting Middelkerke sluit feestelijk kaartseizoen af: “Hier vind je geen klassiek bestuur”

In Camping Westende werd het laatste spel van het kaartseizoen 2024-2025 gespeeld én gevierd. Daarmee kwam een einde aan de jaarlijkse cyclus van de Land- en Tuinbouwkaarting, een traditie die al meer dan veertig jaar standhoudt in Middelkerke en deelgemeenten.
The post Land- en Tuinbouwkaarting Middelkerke sluit feestelijk kaartseizoen af: “Hier vind je geen klassiek bestuur” appeared first on

Lees meer »

Rozette (73) vindt verloren portefeuille van Ruben Van Gucht en krijgt als dank een… trappist: “Belofte maakt schuld”

Tijdens een fietstocht verloor VRT-sportjournalist Ruben Van Gucht zijn portefeuille. Enkele dagen later kreeg de man een telefoontje van de politie van Wichelen, dat hij zijn portefeuille mocht ophalen: iemand had de portefeuille gevonden en die bij de politie binnengebracht. Van Gucht trakteerde als dank de 73-jarige vindster op een lekkere trappist en een babbel.

Lees meer »

Franse jager (81) die beer doodschoot in de Pyreneeën ontsnapt aan gevangenisstraf: “Ik viel en ze at mijn been op”

Een 81-jarige jager uit Frankrijk die in 2021 een beer doodschoot in de Pyreneeën, moet dan toch niet naar de gevangenis. Volgens de beklaagde André Rives viel de berin Caramelles hem aan en handelde hij uit zelfverdediging. Toch leidde het incident tot felle kritiek van natuurorganisaties, aangezien Rives aan het jagen was in een natuurreservaat.

Lees meer »