Attila en Robert met droogfruitbedrijf voor het eerst op Horecabeurs: “Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”

Op maandag 17 februari is de jaarlijkse Horecabeurs in het Staf Versluyscentrum van start gegaan. Vier dagen lang prijzen 160 standhouders hun producten aan op 7.000 vierkante meter beursvloer. Onder hen ook het Bredense bedrijf ‘DROOG’ van Attila Dept en Robert Eggers, dat zich toelegt op droogfruit. “Met ons product geef je cocktails, mocktails en nog zoveel meer een leuke en fruitige twist”, zegt Attila, die met het bedrijf aan horeca en particulieren levert.

Het bedrijf is volgens Attila Dept (31) het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. “Ik kocht me ooit zo’n huis-tuin-en- keukendrogertje om thuis wat citrusfruit te drogen. Als er vrienden op bezoek kwamen, dan kon ik uitpakken met een mooie cocktail, geserveerd met een schijfje zelf gedroogd fruit.”

Toen corona de kop opstak, kreeg Attila, die nog altijd in de audiovisuele sector aan de slag is, plots heel veel vrije tijd. “Ik moest iets om handen hebben en richtte toen ‘DROOG’ op. In de keuken van feestzaal Ten Stuyver in Oostende, die door mijn schoonouders wordt uitgebaat, heb ik mijn eerste lading droogfruit geproduceerd. Mijn geluk was toen dat ik zowat meteen kon leveren aan enkele grote klanten.”

Artisanaal

Een verhuizing naar een grotere keuken drong zich op. “Ik ben toen mee aan boord gekomen en kort daarop zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Brugsesteenweg. Daar hebben we nu extra ovens staan. Want elk schijfje fruit gaat vandaag nog altijd door onze handen en wordt artisanaal gedroogd”, pikt Robert Eggers, die als ICT’er in de entertainmentsector werkt, in. Sinaasappel, citroen en limoen, maar net zozeer Pink Lady-appel en ananas gaan bij Attila en Robert de droger in. “En die kun je niet alleen in cocktails en mocktails gebruiken, maar ook in warm of koud water, waardoor je fruitig water krijgt. Hoe meer schijfjes gedroogd fruit, hoe sterker de smaak. En je kunt verschillende soorten droogfruit ook dooreen gebruiken. “

“Ik heb intussen zelfs wat geëxperimenteerd met het verpulveren van schijfjes gedroogde sinaasappel om die vervolgens te gebruiken in een cake. Dat poeder gaf meteen een subtiele sinaasappelsmaak mee aan de cake. Ons product biedt dus duidelijk heel veel mogelijkheden”, gaat Attila voort. “Het voordeel van droogfruit is dat de aroma’s bewaard blijven. Eenmaal ondergedompeld in je drankje, komen de smaken dan mooi vrij. Onze producten zijn bovendien minimum een jaar houdbaar.”

Organisch groeien

Het droogfruitbedrijf levert zowel aan de horeca als aan de particuliere klant. “Een fysieke verkoopplaats hebben we niet. Maar je kunt voor onze producten wel terecht op www.droog.be.”

Hoever de ambities reiken, weten Attila en Robert nog niet. “We willen ons bedrijf organisch laten groeien. Onze liefde voor droogfruit is groot, maar er is ook nog onze dagelijkse job en we willen natuurlijk ook nog wat liefde reserveren voor onze vriendinnen”, merkt Robert gevat op.

“Dit is ons eerste aantreden op de Horecabeurs, we willen hier vooral wat ruchtbaarheid geven aan onze producten. We hebben wel het voordeel dat we redelijk snel op de trein van het droogfruit gesprongen zijn. In België zijn misschien nog een viertal bedrijven, die op grote schaal citrusfruit drogen. Maar daar mogen wij met ons artisanale en kwalitatieve product zeker naast staan”, besluit Attila.

The post Attila en Robert met droogfruitbedrijf voor het eerst op Horecabeurs: “Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Een mooie dag voor Remco Evenepoel gisteren, al volgde er nog een kleine domper.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Experts over hoe slim ontsnappen aan meerwaardebelasting: “Eén ding zal zeker gebeuren, maar ik vind het een compleet foute methode”

Het is na veel vijven en zessen eindelijk beslist: Belgische beleggers ontsnappen niet langer aan een belasting op de meerwaarde als hun financiële producten in waarde stijgen. Of toch? Er zijn wel wat strategieën – de ene al wat ingrijpender dan de andere – om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst 0 euro belasting betaalt op een

Lees meer »

“Rob Goris die ‘s nachts overleed na onze uitzending. Dat vergeet je niet”: Karl Vannieuwkerke blikt terug op 20 jaar ‘Vive le Vélo’

“Ik heb maar twee rustdagen in drie weken.” Nu de Ronde van Frankrijk van start is gegaan, beleeft VRT-wielerman Karl Vannieuwkerke (54) een erg drukke periode. Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van ‘Vive le Vélo’ blikt hij in ‘Primo’ terug op zijn populaire talkshow. Daarnaast onthult hij wat hij nog in petto heeft. “Ik heb me eens vier dagen

Lees meer »

Opnieuw een opdoffer voor de Flames: Spanje leidt met 4-2

De Red Flames kijken op het EK voetbal wereldkampioen Spanje in de ogen. Kunnen onze nationale voetbalvrouwen stunten? Bij een gelijkspel of verlies mag Italië vanavond niet winnen tegen Portugal. Gebeurt dat wel, dan zijn de Flames uitgeschakeld. Volg de wedstrijd hier op de voet.

Lees meer »

WWF slaat alarm: één op vier Afrikaanse zoetwatervissen bedreigd

Hoewel in 2024 maar liefst 28 nieuwe zoetwatervissoorten zijn ontdekt in Afrika, is liefst 26 procent van alle Afrikaanse zoetwatervissen met uitsterven bedreigd. Dat blijkt uit een alarmerend rapport dat het Wereldnatuurfonds (WWF) donderdag publiceert ter voorbereiding van de Ramsar COP15-conferentie in Victoria Falls, Zimbabwe.

Lees meer »

Mathieu van der Poel deze keer wel top in de Tour (mede) dankzij hittetraining, maar hoe werkt dat precies? “Zelfs bij koersen in vijf graden helpt het”

Waarom Mathieu van der Poel in tegenstelling tot de voorbije jaren wél op de top van z’n kunnen is in de Ronde van Frankrijk? De goesting is groter en het parcours ligt hem dit jaar beter, maar minstens even belangrijk: Van der Poel is in topvorm. Met dank aan hittetraining, de nieuwe hype in uithoudingssporten.

Lees meer »

50 jaar Walibi: hoe een Antwerpenaar zijn volk leerde roetsjen en de pretparkwereld naar zijn hand zette

“Bij problemen wilde mijn vader altijd met een innovatieve oplossing komen, iets waar niemand anders tot dan toe was opgekomen”, vertelt Thierry Meeùs (69). Het vat mooi samen hoe het ondernemersbrein van zijn vader Eddy Meeùs, die in 2001 overleed, werkte. Die stond precies vijftig jaar geleden aan de wieg van pretpark Walibi. Of hoe een Antwerpenaar na een bloeiende

Lees meer »

Toekomst ijsbaan De Piste onzeker nadat stad vergunning weigert: “Waarom wordt een initiatief met zoveel maatschappelijke waarde keer op keer afgewezen, zonder enig toekomstperspectief?”

Het Kortrijkse stadsbestuur heeft de vergunningsaanvraag voor IJsbaan De Piste geweigerd na een resem bezwaren van buurtbewoners. De aanvraag strookte bovendien niet met de werkelijke situatie ter plaatse, waarbij verschillende activiteiten werden uitgeoefend zonder de juiste vergunningen. Daarnaast is het contract van de uitbater sinds eind 2024 beëindigd en wil de eigenaar van de site deze binnenkort ontwikkelen. Uitbater Kenneth

Lees meer »