Attila en Robert met droogfruitbedrijf voor het eerst op Horecabeurs: “Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”

Op maandag 17 februari is de jaarlijkse Horecabeurs in het Staf Versluyscentrum van start gegaan. Vier dagen lang prijzen 160 standhouders hun producten aan op 7.000 vierkante meter beursvloer. Onder hen ook het Bredense bedrijf ‘DROOG’ van Attila Dept en Robert Eggers, dat zich toelegt op droogfruit. “Met ons product geef je cocktails, mocktails en nog zoveel meer een leuke en fruitige twist”, zegt Attila, die met het bedrijf aan horeca en particulieren levert.

Het bedrijf is volgens Attila Dept (31) het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. “Ik kocht me ooit zo’n huis-tuin-en- keukendrogertje om thuis wat citrusfruit te drogen. Als er vrienden op bezoek kwamen, dan kon ik uitpakken met een mooie cocktail, geserveerd met een schijfje zelf gedroogd fruit.”

Toen corona de kop opstak, kreeg Attila, die nog altijd in de audiovisuele sector aan de slag is, plots heel veel vrije tijd. “Ik moest iets om handen hebben en richtte toen ‘DROOG’ op. In de keuken van feestzaal Ten Stuyver in Oostende, die door mijn schoonouders wordt uitgebaat, heb ik mijn eerste lading droogfruit geproduceerd. Mijn geluk was toen dat ik zowat meteen kon leveren aan enkele grote klanten.”

Artisanaal

Een verhuizing naar een grotere keuken drong zich op. “Ik ben toen mee aan boord gekomen en kort daarop zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Brugsesteenweg. Daar hebben we nu extra ovens staan. Want elk schijfje fruit gaat vandaag nog altijd door onze handen en wordt artisanaal gedroogd”, pikt Robert Eggers, die als ICT’er in de entertainmentsector werkt, in. Sinaasappel, citroen en limoen, maar net zozeer Pink Lady-appel en ananas gaan bij Attila en Robert de droger in. “En die kun je niet alleen in cocktails en mocktails gebruiken, maar ook in warm of koud water, waardoor je fruitig water krijgt. Hoe meer schijfjes gedroogd fruit, hoe sterker de smaak. En je kunt verschillende soorten droogfruit ook dooreen gebruiken. “

“Ik heb intussen zelfs wat geëxperimenteerd met het verpulveren van schijfjes gedroogde sinaasappel om die vervolgens te gebruiken in een cake. Dat poeder gaf meteen een subtiele sinaasappelsmaak mee aan de cake. Ons product biedt dus duidelijk heel veel mogelijkheden”, gaat Attila voort. “Het voordeel van droogfruit is dat de aroma’s bewaard blijven. Eenmaal ondergedompeld in je drankje, komen de smaken dan mooi vrij. Onze producten zijn bovendien minimum een jaar houdbaar.”

Organisch groeien

Het droogfruitbedrijf levert zowel aan de horeca als aan de particuliere klant. “Een fysieke verkoopplaats hebben we niet. Maar je kunt voor onze producten wel terecht op www.droog.be.”

Hoever de ambities reiken, weten Attila en Robert nog niet. “We willen ons bedrijf organisch laten groeien. Onze liefde voor droogfruit is groot, maar er is ook nog onze dagelijkse job en we willen natuurlijk ook nog wat liefde reserveren voor onze vriendinnen”, merkt Robert gevat op.

“Dit is ons eerste aantreden op de Horecabeurs, we willen hier vooral wat ruchtbaarheid geven aan onze producten. We hebben wel het voordeel dat we redelijk snel op de trein van het droogfruit gesprongen zijn. In België zijn misschien nog een viertal bedrijven, die op grote schaal citrusfruit drogen. Maar daar mogen wij met ons artisanale en kwalitatieve product zeker naast staan”, besluit Attila.

The post Attila en Robert met droogfruitbedrijf voor het eerst op Horecabeurs: “Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs in de ondergrondse kluis kan je culinair genieten: Jurgen (49) verbouwt oude bank tot bekende horecazaak

Jurgen Crombez (49) restaureerde een bank tot banketzaal. Zelfs de kluis uit 1922 is ingericht voor culinair genot. “Hier lag op een bepaald moment de hele goudvoorraad van België”, zegt de horecaman die nu iedereen uitnodigt voor een speciaal jubileum.
The post Zelfs in de ondergrondse kluis kan je culinair genieten: Jurgen (49) verbouwt oude bank tot bekende horecazaak

Lees meer »

“Tuig dat aangepakt moet worden”: Bouchez reageert nadat demonstranten ruiten stadhuis Luik kapotslaan bij MR-bijeenkomst

Een protest bij een lezing van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez in het centrum van Luik is woensdagavond uit de hand gelopen. Rond 20 uur beklom een groep demonstranten de trappen naar de ingang van het stadhuis en probeerde de deur te forceren. Andere betogers gooiden projectielen naar het gebouw, waardoor meerdere ramen sneuvelden. De politie greep snel in en zette een

Lees meer »

KIJK. Russen beschadigen enige Russisch platform om mensen de ruimte in te sturen

De Russische raketlanceerbasis Bajkonoer, in Kazachtsan, is beschadigd geraakt bij de lancering van een Sojoez-ruimtevaartuig. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos meegedeeld. Het ruimtevaartuig zelf liep geen schade op en kon zonder problemen aanmeren aan het ISS. De lanceerinrichting is het enige Russische platform waarmee mensen de ruimte in kunnen.

Lees meer »

Asterix krijgt pretpark in Duitsland

De Compagnie des Alpes, in ons land moedermaatschappij van Walibi en Bellewaerde, wil een nieuw pretpark rond de figuur van Asterix bouwen in Duitsland, het eerste buiten Frankrijk. Het zou in de buurt van Leipzig komen – waar nu nog attractiepark Belantis is gevestigd – tegen 2030 of 2031, zo kondigt het bedrijf aan.

Lees meer »

Café-uitbater Passe (56) lijdt aan zeldzame peniskanker: “Er was schaamte, je loopt er niet zomaar mee te koop”

Pascal Devriendt (56) – in Oostende en ver daarbuiten beter bekend als ‘Passe’ – kreeg begin dit jaar een diagnose die zijn leven volledig op zijn kop zette: peniskanker, een uiterst zeldzame vorm van kanker. Inmiddels onderging hij verschillende operaties. “Door mijn verhaal te doen, wil ik het taboe om erover te praten doorbreken”, zegt Pascal.

Lees meer »

Aan de feesttafel met Cath Luyten en Elisabeth Lucie Baeten: “Als ik een filmpje heb gepost, denk ik weleens: wat heb ik nú weer gedaan?”

Kerst zoals in The holiday. De levensduur van hun sociale batterij. Jezelf kunnen zijn op televisie, ook met een vogelnestje op je hoofd. Tranen om Gaza. Kleine kinderen. Als Elisabeth Lucie Baeten en Cath Luyten samen aan de feestlunch zitten, passeren het Grote en het Kleine Leven. En dat allemaal in amper tweeënhalf uur, want het Echte Leven wacht.

Lees meer »