Oudste harmonie van België, de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Ronse, stopt ermee: “We vinden geen repetitielokaal”

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Ronse doet na bijna 231 jaar de boeken toe. De oudste harmonie van België moet binnenkort verhuizen omdat de stad het gebouw wil verkopen, maar kon geen nieuw repetitielokaal vinden. "Het is ook moeilijk om jonge mensen te vinden die de organisatie op zich willen nemen, daarom hebben we besloten om er mee te stoppen", zegt voorzitter Rudi Boudringhien. 

Meer krantenkoppen in België

“Op termijn zet Antwerp zijn voet opnieuw naast Club Brugge en Union”: het vuur in Marc Overmars brandt als nooit tevoren

Voor het eerst in twee jaar spreekt Marc Overmars (52) uitgebreid en exclusief over de gang van zaken bij Antwerp. De onrust op de Bosuil, inkomende en uitgaande transfers, zijn persoonlijke toekomst én die van de club. Geen thema dat de Directeur Voetbalzaken op stage in Waidring uit de weg gaat. “Van de familie Gheysens mag ik absoluut niet vertrekken.”

Lees meer »

Punchers opnieuw aan zet, ontdek hier onze sterren

De punchers lachen in hun vuistje, want ook de zesde etappe in de Tour is op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel en co. Krijgen we een sprint met een uitgedund groepje of strijden de vluchters voor de etappezege? Volg alle actie hier op de voet!

Lees meer »

Twaalf eremandatarissen gehuldigd en ja, er is leven na de gemeentepolitiek: “We zaten tussen twee huilende wolvenroedels”

In een al dan niet ver verleden verlegden Viviane Verbiest, Jacqueline Wille, Hans Batslé, wijlen Dirk Batsleer, Christine Claeys, Martine Gyssels, Guy De Neve, Annemie De Bie, Joris Jannes, Ivan Goethals, Nicolas Spinel en Eddy De Mits stenen in de politieke rivier van Lievegem of haar deelgemeenten voor de fusie. Dat levert hen de titel eremandataris op. Hoe ziet hun

Lees meer »

Bijna Unesco-werelderfgoed: de menhirs van Carnac in Bretagne of het kasteel Neuschwanstein in Beieren 

De Unesco beslist de komende dagen welke nieuwe gebouwen of landschappen op de prestigieuze lijst van werelderfgoed terechtkomen. Daarbij ook de prehistorische stenenrijen rond Carnac in Bretagne of de kastelen van Ludwig II in Beieren, zoals Neuschwanstein. Tegelijk dreigt een groot probleem: maar liefst driekwart van de werelderfgoedsites wordt bedreigd door de klimaatverandering.

Lees meer »