Duurzaamheidspionier Quatra wint Heureka Award

In aanloop naar de 16de Horecabeurs, die plaatsvindt van 17 tot en met 20 februari, werd de Heureka Award 2025 uitgereikt. Met de prijs wil de horecasector nieuwe, innovatieve en originele producten of diensten in de kijker plaatsen.

Zes bedrijven, die dit jaar op de Horecabeurs terug te vinden zijn, werden genomineerd. Een professionele vakjury bestaande uit Donald Deschagt (chef van ‘l Homard & La Moule en bekend als Seaweedchef), marsepeinmeester Anthony Lams, Kobe Cardinaels (uitbater van Cardi’s Café en voorzitter van de Lokale Raad voor Ecoomie), Jürgen Nijs (teamverantwoordelijke vorming bij Horeca Forma) en ondergetekende kende de Heureka Award ‘25 na rijp beraad toe aan Quatra, dat op duurzame manier gebruikte frituurolie ophaalt, recycleert en levert.

Het Lokerse familiebedrijf ontwikkelde zich de voorbije jaren tot een innovatieve pionier op dit vlak.

Frituurolie in bulk

Quatra won de prijs met zijn Quatra Premium frituurolie in bulk. “Deze service biedt horecaprofessionals een gebruiksvriendelijke, voordelige en duurzame oplossing, die tegelijk zorgt voor een drastische vermindering van het afval”, aldus Jürgen Nijs, die de prijsuitreiking in goede banen leidde.

Alle genomineerde producten worden tijdens de horecabeurs nog eens extra in de kijker gezet. De vijf andere genomineerden waren ‘Droog’ (gedroogd fruit) uit Bredene, Brouwerij Herkenrode (met het Herkenrode Cantor-bier), de JTK kroketmachine, de kaas borrelmaatjes van Van Geloven en DV Foods met zijn meringue ‘neuzen’ met cuberdon-

smaak. (MM)

The post Duurzaamheidspionier Quatra wint Heureka Award is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acid terug online na publicatieverbod van onderzoeksrechter: En hij brengt direct een nieuw lied ‘Topshit’ uit

YouTuber Acid maakte zondag 29 juni zijn terugkeer online na een postverbod van de onderzoeksrechter. Nathan Vandergunst (26) uit Blankenberge maakte in een van zijn video’s de naam bekend van een student in Leuven die opschorting van straf kreeg voor verkrachting. Na een huiszoekingsbevel werd Acid opgepakt voor verhoor en mocht hij drie maanden lang niets meer publiceren online. Het

Lees meer »

Crèmerie Aurélie opent met nooit eerder uitgebrachte ijssmaak: “Bij Stokerij De Beukelaer waren ze ook onder de indruk”

Zin in een bolletje vanille in dit warm weer? Of proef je liever van iets specialers zoals saffraansmaak of ijs op basis van Elixir d’Anvers? Het gloednieuwe ijssalon Crèmerie Aurélie in hartje Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) heeft het allemaal. Zaakvoerders Raf en Eline Peeters studeerden allebei af in hotelschool Ter Duinen en tillen het nederige ‘ijsje’ naar gastronomisch niveau.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Feit of fabel: bevat bier op festivals minder alcohol? Wij bestelden op 4 festivals een pintje en lieten het testen in een laboratorium

Ieder festivalseizoen duikt een hardnekkig gerucht op: bier op festivals zou een lager alcoholpercentage bevatten. Maar klopt dat ook? Onze onderzoekscel bezocht vier grote festivals – van TW Classic tot Graspop – en liet het bier onderzoeken door universitaire labo’s. “De beleving van bier is helemaal anders op festivals.”

Lees meer »

Tim Merlier mikt in Rijsel op eerste gele trui

Straks start de 112de editie van de Ronde van Frankrijk met een sprintersrit met start en aankomst in Rijsel. Enkele hellingen vlakbij de grens met België en de kans op wind en regen kunnen onderweg voor een interessant wedstrijdverloop zorgen.
The post Tim Merlier mikt in Rijsel op eerste gele trui appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lijnrechters vervangen door AI-stem: Wimbledon voor eerst in 148 jaar zonder iconische officials en hun traditionele kostuums

Primeur vandaag in de All England Lawn Tennis and Croquet Club. Bij de start van een nieuwe editie van het Wimbledon tennistoernooi zijn de iconische lijnrechters verdwenen. Zij worden vervangen door een computerstem – AI-technologie moet voortaan beslissen over ‘in or out’: “Ik ben er zeker van dat we ze zullen missen,” weet Brits speler Billy Harris.

Lees meer »