Ondernemers Jasper (37) en Guillaume (34) vinden gat in de sausenmarkt: “Vraag naar onze caloriearme mayonaise is amper bij te houden”

Omdat hij de bestaande lightsauzen maar niets vond, besloot Bruggeling Jasper Caerels (37) zijn eigen product op de markt te brengen. Hij sloeg de handen in elkaar met Wielsbekenaar Guillaume Gauquie (34) en vier jaar later heeft het ondernemende duo zijn caloriearme saus ‘Jasper’s’ op de wereld losgelaten. “Aan smaak mocht onze saus niets inboeten.”

Toen bleek dat hij zwaar moest vermageren, begon Jasper Caerels zwaar te sporten en op zijn voeding te letten. “Maar koude sauzen wilde ik niet laten”, vertelt de Bruggeling, die in Torhout opgroeide. “Ik proefde zowat elke caloriearme of lightsaus die er bestaat, maar de smaak vond ik maar niets. Ik vond dat het beter kon en zo rijpte het idee voor een eigen lijn van caloriearme sauzen. Vier jaar later is ‘Jasper’s’ een feit.”

Jasper vond in Guillaume Gauquie (34) uit Sint-Baafs-Vijve de geknipte partner voor zijn culinaire avontuur. “We leerden elkaar ooit kennen tijdens een masterclass sales”, vervolgt Jasper. “Het klikte en we werden goede vrienden. Toen ik met mijn sausidee op de proppen kwam, was hij meteen enthousiast. We vullen elkaar perfect aan. Ik houd mij bezig met de conceptuele ontwikkeling en de praktische zaken, terwijl hij de verkoop en marketing regelt.”

Gat in de markt

De ondernemende vrienden vullen naar eigen zeggen een gat in de markt. “Klassieke sauzen zijn lekker, maar heel rijk aan suiker en vetten”, verduidelijkt Guillaume. “De lightversies en caloriearme variëteiten boeten heel veel in aan smaak. Er was dus nood aan een saus die heel laag is in calorieën, maar tegelijkertijd heel lekker is. We zijn ervan overtuigd dat we daar met Jasper’s in geslaagd zijn. Sien Plyson, een vriendin van Jasper uit Torhout, stond model voor onze promotiecampagne. Dit onderstreept het lokaal karakter van ons verhaal.”

Jasper en Guillaume gingen niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling van hun product. “We hebben heel lang gesleuteld aan de recepten”, zegt Jasper. “De mayonaise was een van de moeilijkste. We hebben zeker 110 potjes geproefd (lacht). Maar uiteindelijk zijn we in ons opzet geslaagd. Jasper’s bevat gemiddeld 75 procent minder calorieën dan gelijkaardige sauzen van A-merken, maar is vol van smaak. We richten ons zeker niet alleen op sportievelingen of health freaks. Steeds meer mensen letten op hun gezondheid en we spelen in op die trend.”

Weinig calorieën

Hoe ze erin slagen om zo laag in calorieën te gaan? “Heel veel van de olie in klassieke sauzen worden in ons product vervangen door xanthaangom, een natuurlijk bindmiddel dat ook in soep gebruikt wordt”, verklapt Jasper. “Als zoetmaker gebruiken we stevia. Honderd gram van onze ketchup bevat amper drie gram stevia. Met uitzondering van de andalouse zijn al onze sauzen volledig plantaardig, vegan, lactose- en glutenvrij. Bovendien zijn we goedkoper dan andere low calorie-sauzen.”

Jasper’s bestaat in zes variëteiten: ketchup, mayonaise, curryketchup, samoerai, cocktail en andalouse. “Onze mayonaise is het populairst”, lacht Guillaume. “We kunnen de vraag amper bijhouden. Ze veroverde samen met onze ketchup en curryketchup een Superior Taste Award, een label dat wordt toegekend aan voedsel- en drankproducten die een positieve smaakevaluatie hebben ondergaan door een panel van chefs en sommeliers van wereldklasse.”

Verkooppunten

Jasper’s wordt gemaakt op Belgische bodem, bij Solina in Nazareth, en vind je momenteel in een 45-tal verkooppunten in West-Vlaanderen. “We hebben allebei nog onze job naast de saus”, zegt Jasper. “Van de saus alleen kunnen we immers niet leven, maar het is wel de bedoeling om dat op termijn te kunnen doen. We zetten heel hard in op tastings in de supermarkten. Aanvankelijk reageerde onze entourage vrij sceptisch op onze plannen. ‘Nog een saus’, klonk het vaak. Maar intussen kregen we al 70 nabestellingen van onze verdelers. De saus valt duidelijk in de smaak.”

De verkooppunten vind je op www.jasperssauzen.be (AFr)

The post Ondernemers Jasper (37) en Guillaume (34) vinden gat in de sausenmarkt: “Vraag naar onze caloriearme mayonaise is amper bij te houden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf mensen gedood bij volkswoede door diefstallen na aardbevingen in Guatemala

In Santa María de Jesús, in het zuiden van Guatemala, zijn donderdag vijf mensen gedood bij volkswoede die ontstaan na de aardbevingen twee dagen eerder. De vijf worden ervan beschuldigd “s nachts ingebroken te hebben in huizen die getroffen zijn door de aardbevingen, nadat de bewoners hun toevlucht hadden genomen tot noodverblijfplaatsen of bij naasten waren ondergebracht. Dat meldt César

Lees meer »

Alex (15) uit Amerika leert over WO I in Ieper dankzij Rotary: “Mensen ontmoeten is de beste bron voor vrede”

De link tussen een 15-jarige Texaan en de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen: Alex Magid uit Houston kon woensdag de naam van zijn overoudoom David Fenson terugvinden op de Memorialmuur van Tyne Cot Cemetery in Passendale. “Thuis werd er wel eens gesproken over hem, maar nu ik die naam op de muur zie staan, is dat wel speciaal”, vertelt hij. Alex

Lees meer »

Vandaag exact twee jaar geleden dat Émile verdween: “Piste van misdaad door familie is gesloten”, zegt advocate van opa

Twee jaar na de verdwijning van de Franse peuter Émile, gaan de onderzoekers er niet langer van uit dat de familie van de jongen iets met zijn dood te maken heeft. Dat heeft Isabelle Colombani, de advocate van Émiles grootvader, gezegd in een interview met de Franse zender ‘BFMTV’. “De piste van een misdaad binnen de familie is gesloten”, klinkt

Lees meer »

RW Hollebeke (4B) hoopt positieve lijn door te trekken: “We beseffen wel dat de reeks sterker zal zijn dan vorig jaar”

Na een meer dan geslaagd seizoen met als beloning een eindrondeticket wil RW Hollebeke (4B) de lijn doortrekken komend seizoen. De kern werd verbreed. Voor coach Andy Van Exem wordt het een weerzien met zijn ex-ploeg JV Lo-Reninge.
The post RW Hollebeke (4B) hoopt positieve lijn door te trekken: “We beseffen wel dat de reeks sterker zal zijn dan

Lees meer »

Koppel vijftigers aangehouden op verdenking van brandstichting in hun eigen hoeve: “Hij kon zich niet neerleggen bij het faillissement”

De hevige brand bij een hoeve in Kuurne werd opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit de bevindingen van een branddeskundige. Een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw werden opgepakt en vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het gaat om de voormalige bewoners van de boerderij, die recent failliet gingen en uit de hoeve gezet werden.

Lees meer »