“Deze is met niets te vergelijken”: één van de snelste en duurste auto’s ter wereld te koop in Harelbeke

Bij Bavaria Motors in Harelbeke, een specialist in luxe- en sportwagens, hebben ze een unieke auto in de etalage staan. De Bugatti Chiron is de snelste auto ter wereld, en kan je doorgaans niet zomaar aanschaffen. Voor dit exemplaar moet je maar liefst 3,5 miljoen euro ophoesten. “De auto wordt vaak aangekocht als belegging.”

Met merken als Bentley, Porsche, Ferrari, McLaren, Lamborghini en Maserati heeft Bavaria Motors enkele indrukwekkende tweedehands auto’s staan. Sinds kort kan je er ook aankloppen voor een Bugatti Chiron. Het gaat om een auto die voor het eerst werd geregistreerd in juni 2017, en slechts 2.800 kilometer op de teller heeft. Dat is nog geen 400 kilometer per jaar, of twee keer heen en terug van Ieper naar Knokke. Zo goed als nieuw dus. Bavaria Motors, een van de partners van de befaamde Zoute Grand Prix, wil niet officieel reageren over de afkomst, maar het is wel een unieke kans. Want de auto is niet standaard te koop. “Voor dit soort auto moet je al een aantal adelbrieven kunnen voorleggen”, weet autojournalist Dieter Quartier, die met Words in gear een eigen bedrijfje heeft. “Je moet al de juiste mensen kennen, en bij wijze van spreken zelf uitgekozen worden om het aan te schaffen.”

Dat de auto zo weinig kilometers op de teller heeft, is voor Quartier niet bepaald een verrassing. “Heel vaak wordt de auto aangekocht als een belegging, want Bugatti begrenst de verkoop op 500 stuks. De auto wordt eerder van stal gehaald voor pakweg een exclusieve rondrit of concours. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je met een auto van een paar miljoen euro ons land doorkruist. Je mag dat voor alle duidelijkheid wel doen, want de auto is gehomologeerd. Deze auto koop je niet zozeer om mee te rijden, maar om te hebben in je privé-collectie.”

Ook goedkope variant

Bugatti is van oorsprong een Frans merk. De voorloper van de Chiron, de Bugatti Veyron, was al een van de meest geavanceerde auto’s ooit, maar deze auto – die begin 2016 werd voorgesteld – trekt alle registers open. Je haalt een snelheid van 100 kilometer per uur na 2,4 seconden en 200 kilometer per uur in 6,1 seconden. Ter vergelijking: de populaire BMW X1 doet er 7,1 seconden over om 100 kilometer per uur te bereiken. “Het is de enige auto ter wereld met een W16-motor, met een cilinderinhoud van 8 liter. Dat is minstens vier keer zoveel als een standaardauto. Je kan dit dus letterlijk met niets anders vergelijken.”

Wie dit exemplaar uit Harelbeke wil meenemen, betaalt 3.525.000 euro. “Hoewel Bugatti een nieuw model zal uitbrengen, zal de waarde van deze Chiron niet dalen, integendeel. Wellicht zal die dus nog in waarde stijgen.” Wie het liever iets goedkoper heeft: Bavaria heeft ook een Bugatti Veyron in hun assortiment. Daarvoor moet je net geen anderhalf miljoen euro neertellen.

Van La Voiture Noire is er slechts één exemplaar gemaakt.
Van La Voiture Noire is er slechts één exemplaar gemaakt. © GF

Opmerkelijk: de allerduurste auto ter wereld is een variant van de Bugatti. De Bugatti La Voiture Noire heeft 1.479 paarden onder de motorkap en maar liefst 6 uitlaatkleppen. In principe kan hij ook tot 400 kilometer per uur. Van de Bugatti La Voiture Noire is er slechts één exemplaar gemaakt, en dat is in handen van de Saoedische prins Badr bin Saud. Hij betaalde er 13,2 miljoen euro voor, zonder BTW.

The post “Deze is met niets te vergelijken”: één van de snelste en duurste auto’s ter wereld te koop in Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tv-kok Wim Ballieu geraakt door sluiting Lunch Garden: “Een symbool van wat horeca kan zijn, een plek waar iedereen welkom is”

“Het voelt als een einde van een tijdperk.” Wim Ballieu (42) heeft op sociale media gereageerd op het dreigende faillissement van restaurantketen Lunch Garden. In een opiniestuk geeft de tv-kok onder meer aan aan geraakt te zijn door de mogelijke sluiting van de restaurants. “Ik droomde er ooit van om met Balls & Glory een shop-in-shop bij Lunch Garden te

Lees meer »

“We moesten zelf opdraaien voor de extra kosten”: Bewoners Steenbrugstraat in Stasegem eisen herziening werkzaamheden

Een groep van ongeveer twintig bewoners uit de Steenbrugstraat in Stasegem hebben zich verzameld om hun bezorgdheid te uiten over werkzaamheden in hun straat. Die zijn ingevoerd door het vorige stadsbestuur, bestaande uit Vooruit, Groen en CD&V, maar stuiten op steeds meer weerstand, vooral doordat de straat te smal is nu. Het huidige stadsbestuur, team harelbeke, geeft aan zeker rekening

Lees meer »

Noodtoestand aan de Mexicaanse grens, massale olieboringen en nog maar twee genders: Trump neemt eerste beslissingen als president

Donald Trump heeft tijdens zijn inauguratiespeech meteen de toon gezet voor wat we de komende vier jaar mogen verwachten van zijn tweede presidentschap. Zo kondigde hij meteen de noodtoestand af aan de grens met Mexico, beloofde hij massale olie- en gasboringen, herhaalde hij dat de VS het Panamakanaal zullen terugnemen en dat er voortaan slechts twee genders bestaan, mannen en

Lees meer »

Trump start verschroeiend hard met eerste beslissingen, maar kan de president die zomaar doorvoeren?

Op dag één van zijn tweede termijn als president heeft Donald Trump in zijn kaarten laten kijken. En die blijken nóg radicaler dan gedacht. Al rijst meteen de vraag: kan de president dat zomaar? “De ‘executive orders’ lijken mij goed onderbouwd, maar of ze allemaal de rechterlijke toets zullen doorstaan, valt nog af te wachten”, zegt Amerikakenner Bart Kerremans.

Lees meer »

“Thuis kunnen we elke ploeg verslaan”: Nayel Mehssatou blikt vooruit naar clash tegen jeugdliefde Anderlecht

Van een pittige uitdaging gesproken. Zondagmiddag krijgt KV Kortrijk niemand minder dan recordkampioen Anderlecht over de vloer. De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. De Kerels willen niet alleen de wrange nasmaak van de zware nederlaag in de heenwedstrijd doorspoelen, maar hopen ook voor het eerst sinds 2019 de Brusselaars op eigen bodem te verslaan.Nayel

Lees meer »

Rijdt je bus niet? Dan zit de chauffeur wellicht in het depot … zonder bus: “Soms met 30 in een lokaal niets te doen”

Volgens De Lijn zijn er 150 buschauffeurs te weinig, maar dagelijks zitten tientallen chauffeurs uren te wachten in het depot, omdat er geen bus is om mee uit te rijden. Dat ontdekte onze onderzoekscel. “Dan sta je om 4 uur ’s nachts op om te gaan werken, maar moet je acht uur lang binnen zitten”, getuigen verschillende buschauffeurs bij HLN.

Lees meer »

Alexandra en Leopoldo, de onbekende kleinkinderen van koning Leopold III: “Ik voel me even Belgisch als Hondurees”

Alexandra (26) en Leopoldo (23) zijn de jongste kleinkinderen van wijlen koning Leopold III en een nicht en neef van koning Filip. Maar ze zijn onbekend voor het grote publiek. Hun moeder, prinses Esmeralda (68), heeft nieuwe familiefoto’s met hen gedeeld. Maak kennis met deze jonge leden van de koninklijke familie die nooit de titel van prins en prinses zullen

Lees meer »

Gepensioneerde medewerkers, flexijobs en jobstudenten in woonzorgcentrum Het Pardoen in Wervik wegens veel zieke medewerkers

Omdat heel wat personeelsleden werden geveld door griep, werken in woonzorgcentrum Het Pardoen in de Akademiestraat tijdelijk enkele gepensioneerde medewerkers. “We hebben inderdaad enkele gepensioneerden opgebeld om in te springen en gelukkig zagen zij dit zitten”, aldus voorzitter Lien Deblaere (Vooruit) van het Woon- en Zorgbedrijf. “Ook hebben we meer beroep gedaan op flexijobs en jobstudenten.”
The post Gepensioneerde

Lees meer »