Minister De Ridder wil laten onderzoeken of gemeenten zich rijk flitsen: “Boetes mogen geen verdienmodel zijn”

De laatste jaren is er in Vlaanderen een wildgroei aan trajectcontroles. Sinds gemeentebesturen kleine snelheidsboetes zelf mogen innen, zijn er honderden camera’s geïnstalleerd en lopen de inkomsten fors op. Vlaams minister van Mobiliteit Annick De Ridder (N-VA) wil laten onderzoeken of gemeenten zich rijk flitsen. Boetes mogen geen verdienmodel zijn, klinkt het woensdag in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners uit Assebroek willen naar rechtbank: “Klacht tegen stort met asbest”

Enkele buurtbewoners die geconfronteerd werden met puin, waarin asbest zit, in een braakliggend stuk grond langs de Astridlaan in Assebroek, stappen naar de rechtbank. Tegen de aannemers en de vervoerder van het puin willen ze een klacht met burgerlijke partijstelling indienen. Het Brugs stadsbestuur heeft zich nog niet uitgesproken over de affaire.
The post Buurtbewoners uit Assebroek willen naar

Lees meer »

Elias Van Breussegem mikt op zes op een rij in de Mosselkoers: “Deze reeks springt in het oog, maar uitzonderlijk is ze niet”

Belgisch kampioen Elias Van Breussegem rijgt de overwinningen aan elkaar. Na het BK tijdrijden in Brasschaat legde de renner van Shifting Gears een foutloos parcours af. In Bever, Wachtebeke, Poperinge en zondag in Rozebeke dikte Van Breussegem het zegetotaal tot elf eenheden aan. Dinsdag trekt Van Breussegem, die er in 2023 won, naar de Mosselkoers in Houtem-Vilvoorde. Zou zes op

Lees meer »

Vlaams begrotingsevenwicht van 2027 komt in het gedrang door inflatie en enkele federale beslissingen

Bij ongewijzigd beleid zal de Vlaamse regering haar ambitie moeten bijstellen om tegen 2027 een begrotingsevenwicht te bereiken. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), het sociaal-economische overlegorgaan van de Vlaamse regering waarin werkgevers en werknemers vertegenwoordigd zijn. Het begrotingstekort zou in 2027 735 bedragen en tegen 2029 oplopen tot 1,65 miljard.

Lees meer »