Freddy Decoo ontwerpt zoektocht ‘Oostende in kleur’

Geboren en getogen Oostendenaar Freddy Decoo stelde de vragen en het parcours op van de wandelzoektocht ‘Oostende in kleur’ van Cultuursmakers.

Cultuursmakers stelt jaarlijks een zomerse wandelzoektocht samen. Naar aanleiding van het lopende Ensorjaar sprak deze vereniging hun plaatselijke voorzitter Freddy Decoo aan om in zijn geboortestad Oostende de culturele zoektocht van de bijna voorbije zomer samen te stellen.

“Onderweg treft men veel toeristische trekpleisters”

“Mijn opleiding als apotheker houdt geen verband met geschiedenis of aardrijkskunde, maar deze vakgebieden sluiten wel aan bij mijn interesseveld. Ze komen goed van pas om een culturele zoektocht te maken. Ook door zelf veel op te zoeken, leerde ik veel bij over de bezienswaardigheden in de Stad aan Zee. Eerder maakte ik een stadswandeling over Leopold II en over de Oosteroever. Dat smaakte naar meer.”

Oude stadscentrum

“Het parcours voor de wandelzoektocht Oostende in kleur strekt zich voornamelijk uit over het oude stadscentrum tussen de Van Iseghem-, Leopold II-, Vindictivelaan en de Visserskaai. Ook de wijk Oud Hospitaal ontbreekt niet. Onderweg treffen de deelnemers veel toeristische trekpleisters: de Graaf de Smet de Naeyerbrug, het oorlogsmonument aan het 3de en 23ste Linieregimentsplein, de Peperbusse, de Vistrap, het stadsmuseum, de Engelse kerk, de Sint-Jozefskerk, de Kunstacademie en het Conservatorium, de Mercator, de Amandine, de struikelstenen voor gedeporteerde Joden bij het Atheneum… Onvermijdelijk vormen Ensor en Leopold II aandachtspunten. Niet enkel de 30 vragen, ook de 10 fotovragen opstellen, behoorde tot mijn takenpakket. In totaal is de lusvormige wandelzoektocht Oostende in kleur vijf km lang. De wandeling duurt een drietal uur. Het station vormt het vertrek- en eindpunt. De antwoorden zijn altijd ter plaatse te vinden. De begeleidende brochure is te koop in het bureau van Toerisme Oostende, De Pottery (James Ensorgalerij) en IJslandvaarder Amandine (enkel in het weekend). Deelnemen kan tot 30 september”, aldus nog Freddy Decoo. (BVO)

The post Freddy Decoo ontwerpt zoektocht ‘Oostende in kleur’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Persoonlijke verhalen gezocht voor Reveil

Het is nog volop zomer, maar toch is de gemeente Alveringem al gestart met de voorbereidingen van Reveil op 1 november. In het kerkje van Oeren organiseren ze die dag een ingetogen herdenkingsmoment. Hiervoor zijn ze op zoek naar persoonlijke verhalen.

Lees meer »

Kritiek van Joodse organisatie op België na ondervraging van Israëlische soldaten: “Waarom altijd Israël?”

De European Jewish Association uit scherpe kritiek op de Belgische autoriteiten na de ondervraging van twee Israëlische soldaten die aanwezig waren op Tomorrowland. Volgens de organisatie gebeurde dit naar aanleiding van een politiek gemotiveerde klacht, “ingediend door iemand die openlijk sympathiseert met Hezbollah, een terreurgroep verantwoordelijk voor vele burgerdoden”.

Lees meer »

Franse premier Bayrou: “Akkoord betekent onderwerping van vrije volkeren”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een handelsakkoord bereikt met EU-chef Ursula von der Leyen. Hiermee is een handelsoorlog afgewend die een zware klap had kunnen betekenen voor de wereldeconomie. Over de details van het akkoord wordt door de twee wereldleiders op verschillende manieren gecommuniceerd. Volg hier live al het nieuws over de wereldwijde handelsoorlog.

Lees meer »

? Moordenaar laat slachtoffer leegbloeden en drinkt glas in café: “Hij heeft haar nog andere kleren aangedaan. Dan ben je toch ziek in je kop?”

Nadat hij in Noorwegen een student van 24 heeft gedood, stapt de Zweed Makaveli Lindèn op de trein en belandt hij in Mechelen. De Duitse Johanna kruist zijn pad, en wordt even later dood teruggevonden. “Die blik in zijn ogen vergeet ik nooit. Nooit.” De podcast De Kroongetuigen reconstrueert deze week de moord op de Duitse Johanna in de aflevering

Lees meer »