HOT Spurs verwelkomen als laatste aanwinst Leon Stergar

Meer krantenkoppen in België

India’s frietrevolutie: hoe Gujarat uitgroeide tot wereldspeler in diepvriesfriet

Wat begon als een noodgedwongen overstap van katoen naar aardappelen, heeft boeren in Gujarat omgevormd tot pioniers in de wereldwijde frietindustrie. Jitesh Patel, ooit katoenboer, zag zijn oogst mislukken door droogte en schakelde over op aardappelen die minder water vereisen. Sinds 2007 teelt hij industriële aardappelrassen — een keuze die zijn bedrijf transformeerde.

Lees meer »

“Het toont de kracht van oprechte dialoog”: participatietafels leveren honderden ideeën op, maar kost en opkomst zorgen voor debat

In aanloop naar het nieuwe meerjarenplan 2026-2031 heeft de stad Menen een uitgebreid participatief traject opgezet. Onder de slogan ‘Praat mee, denk mee, bouw mee’, kregen 10.000 inwoners begin mei een brief van de stad. Tijdens participatietafels in juni en juli gingen inwoners uit Menen, Lauwe en Rekkem actief in dialoog over de toekomst van hun stad.
The post

Lees meer »

Van profvoetballer over kermiskramer tot kok: chef Yves van l’Amuse onderging al wat gedaanteverwisselingen: “Iedereen moet hier elke week kunnen langskomen”

De restaurants in onze provincie blijven deze zomer hun klanten verwennen. Maar waar kan je wat eten? We vragen aan enkele chefs om hun favoriete zomerse gerecht voor te stellen. Eentje waar ze bijzonder trots op zijn en waarmee ze hun gasten keer op keer gelukkig maken. Vandaag: op vel gebakken zeebaars met venkel en witte wijnsaus van chef Yves

Lees meer »