Yves (50) en zoon Gaulthier (18) komen in ‘SOS Piet’-stijl bij je thuis koken: “Wij helpen bij ieder culinair probleem”

Altijd al problemen gehad om de perfecte bearnaisesaus te maken? Of mislukt het steeds om heerlijke risotto op tafel te toveren? Geen nood, vanaf nu komen Yves Dekens en zijn zoon Gaulthier uit Hooglede bij jou thuis in ware SOS Piet-stijl om al die problemen op te lossen.

Het leek er aanvankelijk op dat het een mop was, maar Yves Dekens (50) en zijn zoon Gaulthier (18) menen het helemaal. Ze willen hun ervaring in de keuken met de inwoners van Hooglede en Gits delen. Het horecabloed stroomt door de aderen van de hele familie. Yves is inmiddels 23 jaar aan de slag als coördinator van De Oude Melkerij. Gaulthier begint in september aan zijn zevende jaar gastronomie in Ter Groene Poorte. “Mijn grootouders hielden destijds Den Beiaard open op de markt in Roeselare en mijn ouders baatten Het Kroontje uit in Gits”, verklaart Yves de gastronomische stamboom. Vier generaties dus met een passie voor de keuken.

“Dit lijkt zeker op SOS Piet… maar wij zullen niet afsluiten met de klassieker ‘Wat hebben we geleerd vandaag?’”

“Het idee begon eigenlijk een beetje al zeverend. We krijgen geregeld wel eens vragen van mensen over bepaalde bereidingen. Zoals bijvoorbeeld: ik wil verse pasta maken maar hoe begin je daaraan en welke ingrediënten heb je daarvoor nodig? Of eenvoudigere zaken zoals het maken van mayonaise. Om te vieren dat mijn zoon pas is afgestudeerd als kok, besloten we om een soort eerste hulp in de keuken op te zetten.”

Het concept is simpel. Mensen die met een vraag of een probleem zitten, sturen een mailtje naar [email protected]. Yves en zijn zoon gaan vervolgens met het probleem aan de slag en sturen een oplossing door. Ze zijn echter ook bereid om bij je thuis te komen en samen tussen de potten en de pannen te staan. “Ik snap wel dat de mensen onmiddellijk de vergelijking maken met SOS Piet en eigenlijk komt het daar ook wel een beetje op neer. Al zullen we niet afsluiten met de klassieker ‘Wat hebben we geleerd vandaag?’, lacht Yves.

Uit zijn schulp kruipen

Het concept is nog maar pas gestart, het is dus nog wachten op de eerste concrete opdrachten. “Al wordt er wel al heel veel over gesproken en ook de mediabelangstelling is groot. Zo kreeg ik al Radio 2 aan de lijn om uitleg te verschaffen over ons doel. Het is verder ook belangrijk voor de ontwikkeling van mijn zoon. Gaulthier is een echte kei in de keuken, maar soms nogal ingetogen. De omgang met mensen is ook belangrijk. Regelmatig volk zien zorgt voor gewenning en om die manier hoop ik dat hij een beetje uit zijn schulp zal kruipen.”

“Het maakt me een erg trotse vader om te merken dat mijn passie ook aanwezig is bij mijn zoon”

Het oplossen van culinaire problemen is niet alleen een verrijking voor de inwoners zelf, het zorgt ook voor een nog inniger band tussen Yves en zijn zoon. “Ik heb een erg goede band met mijn zoon. Hij was dan ook onmiddellijk voorstander van het idee om samen aan de slag te gaan. Het maakt me uiteraard een erg trotse vader om te merken dat die passie van mij ook aanwezig is bij mijn zoon.”

Gaulthier mocht ondertussen al proeven van verschillende stages. Zo deed hij al stage bij Poer en hoopt hij om daar zijn niveau nog verder op te krikken. “Hij mag echt wel mikken op het hogere segment van de keuken. Hij heeft al bij mensen thuis gaan koken en de reacties van de mensen waren telkens heel erg lovend.” Ondertussen sluit Yves niet uit om in de toekomst verder aan die weg te timmeren. “Het zou ergens wel leuk zijn om samen met mijn zoon bij de mensen thuis een volledige menu te bereiden”, besluit Yves.

Wie een culinair probleem heeft en geholpen wil worden door de familie Dekens, kan een mail sturen naar [email protected]. De service en het aan huis komen is voor de inwoners van de eigen gemeente gratis.

The post Yves (50) en zoon Gaulthier (18) komen in ‘SOS Piet’-stijl bij je thuis koken: “Wij helpen bij ieder culinair probleem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zijn sprinttrein kampt met kwaaltjes, zoals een zitvlak dat lijkt op een rijsttaart, maar dat deert hem niet: hoe Milan eindelijk raak schoot

Zes jaar – 113 ritten – was het geleden dat Italië nog eens won in de Tour. Jonathan Milan bevrijdde in Laval zijn land, maar ook ploeg Lidl-Trek. Terwijl zijn sprinttrein kampt met fysieke kwaaltjes en ook al eens noodgedwongen werd omgegooid qua volgorde, lijkt de zware eerste Tour-week geen invloed te hebben op de Reus uit Buja. “Vrijdag verbeterde

Lees meer »

Tachtig bezoekers betrapt op drugsbezit tijdens Ostend Beach

Tijdens het festival Ostend Beach heeft de lokale politie van Oostende tachtig mensen betrapt die in het bezit waren van drugs. Het ging vooral om cannabis, maar ook om xtc, ketamine, amfetamine, cocaïne en MDMA. In totaal betaalden de betrapte bezoekers 8.100 euro boete.
The post Tachtig bezoekers betrapt op drugsbezit tijdens Ostend Beach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van een supertalent van Anderlecht tot een tenniskampioen: dit zijn de beste Belgische jeugdspelers geboren in 2009

Zijn zij de Rode Duivels van de toekomst? In onze gloednieuwe vierdelige ‘NEXT GEN’-reeks lijsten wij deze week de grootste Belgische talenten uit 2009 en 2010 op. Telkens gebaseerd op inside info van talentscouts, bondscoaches en opleidingshoofden, zoals Guilian Preud’homme (Club) en Jean Kindermans (Antwerp). In tekst én met flitsende video’s. Vandaag: het eerste deel van de geweldige lichting van

Lees meer »

Persoon komt vast te zitten in rolluik aan metrostation en sterft: “Vermoedelijk gaat het om dakloze”

Aan het metrostation Anneessens in Brussel is woensdagochtend een persoon overleden nadat die vast kwam te zitten in de ijzeren rolluiken, die het metrostation afsluiten. In het verleden vonden er al gelijkaardige incidenten plaats met dakloze personen die vast kwamen te zitten. “We hebben al veel voorzorgsmaatregelen ingevoerd, maar bekijken wat we nog kunnen doen.”

Lees meer »