Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

De Vlaamse overheid, Club Brugge en de stad Brugge hebben het beroep tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ontvangen. Opvallend: dat werd ondertekend door maar twintig tegenstanders, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Veel buren vrezen belaagd te worden”, zegt spreekbuis Toon Van Moerbeke.

Een nieuw stadion voor 40.000 supporters op het Olympiadomein, met een parking voor 3.000 wagens: daarvoor vroeg en kreeg Club Brugge in juni groen licht van de Vlaamse Regering. En daartegen gingen tegenstanders van het project in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Net als in 2021, toen Club een eerste vergunning kreeg, de buren beroep aantekenden en dat finaal ook wonnen.

Opvallend: het nieuwe beroepschrift werd ondertekend door slechts twintig buren. Toon Van Moerbeke, spreekbuis van het verzet, sprak in juli nog over 300 medestanders. “En die zijn er voor alle duidelijkheid nog altijd, maar ze wensen zich liever niet kenbaar te maken omdat ze vrezen belaagd te worden door supporters van Club Brugge. Maar ze steunen het beroep dus wel, ook financieel”, reageert Van Moerbeke.

Procedure correct gevolgd?

Door hoeveel indieners een beroep ondertekend is, maakt juridisch niets uit. De Raad voor Vergunningsbetwistingen gaat enkel na of de procedure wel correct gevolgd is.

Het schepencollege heeft het beroep, dat 113 bladzijden telt, ondertussen overgemaakt aan zijn raadsheer. “De tegenstanders vragen de schorsing en de vernietiging van de omgevingsvergunning”, bevestigt Franky Demon (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening aan Het Nieuwsblad. “Samen met Club Brugge en Vlaanderen blijven we het dossier verdedigen. De gemeenteraad stond er dan ook unaniem achter.”

Wanneer het vonnis uitgesproken wordt, is nog onduidelijk.

Lees HIER meer over het stadiondossier.

The post Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na impasse van 400 dagen starten – eindelijk – gesprekken in Brussel: dit weten we al over het “wilde idee” van Bouchez

400 dagen na de verkiezingen lijkt een oplossing in zicht om de Brusselse formatieknoop te ontwarren. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft een “creatieve constructie” uit zijn mouw geschuwd waarbij de N-VA geen deel uitmaakt van de Brusselse regering – zoals de PS eiste -, maar wél deel uitmaakt van de meerderheid – een eis van Open Vld. Wat ligt er nu

Lees meer »

Hoe oudste vissershuisje van de kust plots honderden garnaalkroketten per week verkoopt: “Ons familierecept is geheim wapen”

Twee maanden na de heropening van het Huisje van Majutte, het oudste vissershuisje langs onze kust, blijkt het nieuw concept van Luc Fourier en Charlotte Kyndt een schot in de roos. Wekelijks gaan er liefst vijfhonderd tot duizend garnaalkroketten over de toonbank, dagelijks is het aanschuiven voor een tafeltje. “Dit hadden we nooit verwacht.”

Lees meer »

Welk papierwerk wacht je bij overlijden en wat verandert nieuw digitaal platform daaraan? “Nu onnodige frustraties en tijdverlies”

Bij het overlijden van een dierbare komen vaak nog veel administratieve regelingen kijken. Om die papierslag te reduceren, lanceert de Vlaamse overheid vanaf 1 januari 2026 een gedigitaliseerde overlijdensadministratie: eLys. Maar wat moet je vandaag zelf regelen qua papierwerk na een overlijden? En wat zal er veranderen? Johan Dexters, voorzitter van de federatie van uitvaartondernemers Funebra, legt uit.

Lees meer »