Luc (64) moet zélf duur medicijn betalen omdat het in ons land even niet in voorraad is. “Zonder kon ik het vandaag niet meer navertellen”

Het leven van Luc Devos (64) hing aan een zijden draadje. Hij had dringend een nieuwe lever nodig. Maar net op het moment dat er een geschikte lever voor hem is, is een duur medicijn dat noodzakelijk aan de operatie verbonden is niet meer beschikbaar in ons land en moet het in het buitenland besteld worden. “Normaal wordt het medicijn terugbetaald, maar nu moest ik alles zelf betalen, zo oneerlijk”, doet hij zijn verhaal. Al is er hoop voor wie in dezelfde situatie terechtkomt. 

Meer krantenkoppen in België

Paus aanvaardt ontslag van Gentse bisschop Lode Van Hecke

Paus Leo XIV heeft maandag met onmiddellijke ingang het ontslag van Lode Van Hecke, de bisschop van Gent, aanvaard. Het emeritaat van de 75-jarige Van Hecke gaat om gezondheidsredenen al in nog voordat er een opvolger is aangeduid, zo blijkt maandag uit een mededeling van de bisschoppenconferentie.

Lees meer »

Mechelse kinderen beleven vakantie op Speelplein: “Bij het nieuwe schooljaar moeten ze er enthousiast over kunnen vertellen”

De komende weken leven dagelijks tachtig kinderen zich uit op de Mechelse speelpleinwerking. Die huist dit jaar in de gebouwen van BA Botaniek en zet meer dan ooit in op inclusie. Zo is er een aanbod voor kleutertjes en kunnen ook kinderen met specifieke noden er terecht. “We bezorgen hen een fantastische vakantie”, zegt Essma Aoulad-L’Arbi.

Lees meer »

Twaalf punten voor het schoolfeest van VBS Sint-Juliaan

Het schoolfeest van de vrije basisschool Sint-Juliaan vond niet zoals gewoonlijk plaats op de speelplaats van de school, maar wel in De Hazebrug. “De zaal zat goed vol met een enthousiast en heel aandachtig publiek”, vertelt directeur Mieke Deraedt.
The post Twaalf punten voor het schoolfeest van VBS Sint-Juliaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Explosieve groei AI maakt CO?-neutraliteit tegen 2030 steeds onrealistischer – Techreuzen dreigen klimaatbeloftes niet na te komen

De klimaatbeloften van grote technologiebedrijven als Apple, Google, Microsoft, Meta en Amazon dreigen onhaalbaar te worden. Dat blijkt uit een studie van het NewClimate Institute en Carbon Market Watch. De techreuzen beloven klimaatneutraliteit binnen vijf tot vijftien jaar, maar houden daarbij te weinig rekening met hun sterk gestegen energieverbruik, vooral door artificiële intelligentie.

Lees meer »