Zomerlezen scherpt vaardigheden kinderen aan

Een handvol kinderen uit het afgelopen eerste leerjaar tekende present op de eerste van in totaal vier sessies van Zomerlezen. Daarbij kunnen ze, ongeacht het niveau, hun leesvaardigheden aanscherpen.

na eerste leerjaar

Een goed boek is voor velen heilzaam tijdens de zomermaanden. Onder het motto Jong geleerd is oud gedaan, organiseert de bibliotheek in augustus vier leesactiviteiten. Met Zomerlezen wil de bibliotheek lezen bevorderen bij kinderen die net het eerste leerjaar achter de kiezen hebben. “De kinderen komen samen in kleine groepjes in de bib en oefenen onder begeleiding luidop lezen. We wisselen af met een voorleesmoment of een taalspelletje”, klinkt het bij schepen Ann Bentein (Open Vld). Bij de bibliotheek benadrukken ze dat de activiteit voor alle leesniveaus is weggelegd, of het nu gaat om klankvorming en uitspraak te verbeteren, of te onderhouden. “Lezen in de vakantie is goed voor de taalontwikkeling, communicatievaardigheid, creativiteit en houdt het leesniveau op peil. En het is natuurlijk ook leuk en ontspannend.” Met het aangename weer vond de activiteit plaats in het naburige park. De leesactiviteit vindt nu al enkele jaren plaats en begint zo stilaan een begrip te worden in Gistel. De eerste sessie is achter de rug, de volgende drie staan gepland op 14, 21 en 28 augustus telkens van 14 tot 15 uur. Zomerlezen is geheel gratis, maar inschrijven is vereist. Je vindt alle info op de website gistel.bibliotheek.be, waar je meteen ook kan inschrijven voor een of meerdere sessies.

Workshops

Voor kinderen uit het derde en vierde leerjaar is er vanaf 6 november een nieuwe editie van de Junior Techniekacademie. Onder begeleiding leren ze in zes workshops over houtbewerking, mechanica, elektriciteit en het programmeren van een robotje. Ook hiervoor kan je via de website van de bibliotheek inschrijven. (TVA)

The post Zomerlezen scherpt vaardigheden kinderen aan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Goeiedag, bonjour” op trein in Vilvoorde: overtreding taalwetgeving of gewoon klantgerichtheid?

De treinconducteur die in Vilvoorde reizigers met "goedendag, bonjour" begroette, ging volgens de Vaste Commissie voor Taaltoezicht wel degelijk in de fout. Dat staat in een advies van die commissie aan spoorwegmaatschappij NMBS. Die juicht de klantvriendelijke houding van de conducteur net toe en vindt dat een strikte toepassing van de taalwetgeving voorbijgaat aan de noden van de treinreizigers.

Lees meer »

? Eerst sturen ze hun zoon Joachim (7) naar de receptie voor champagne, daarna doden ze hem met een schaar. “Ik snoerde zijn mond en hield zijn hand vast”

Eerst sturen ze hun zoontje van 7 jaar naar de receptie voor een fles champagne, daarna steekt zijn papa, Luc De Winne, hem met een schaar in de rug tot hij dood is. Het dochtertje van 3 maanden oud is dan al door haar mama, Maggy Strobbe, vermoord. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert deze week de hotelmoord, een van de

Lees meer »

Kristiaan en zijn thrillers

Ik sprak met hem op de Veurnse Politierechtbank: over ‘Amor’ en ‘Cupido’. Dat zijn de titels van twee thrillerromans die hij schreef. Ik heb het over Kristiaan Vandenbussche, zoon van Wilfried en Katrien, geboren en getogen in Veurne. Nu werkt hij in Gent, woont in De Panne. Al meer dan 25 jaar zijn we collega’s.
The post Kristiaan en

Lees meer »

Opnieuw een opdoffer voor de Flames: Spanje leidt met 4-2

De Red Flames kijken op het EK voetbal wereldkampioen Spanje in de ogen. Kunnen onze nationale voetbalvrouwen stunten? Bij een gelijkspel of verlies mag Italië vanavond niet winnen tegen Portugal. Gebeurt dat wel, dan zijn de Flames uitgeschakeld. Volg de wedstrijd hier op de voet.

Lees meer »

Zwemzone Coupure Brugge tijdelijk gesloten door blauwalgen

In Brugge mag er tijdelijk niet gezwommen worden aan de Coupure. In het water zitten blauwalgen, dat zijn bacteriën die voor irritatie kunnen zorgen en je kan er ook erg misselijk van worden. Komende zondag zou aan de Coupure ook de Big Jump plaatsvinden, de stad zoekt nu een alternatieve plek.

Lees meer »