Bakkerij Devriendt heropent op vertrouwde stek: “We beleven de winkel weer”

Na 26 maanden konden Marinka Meyers en Donald Devriendt hun splinternieuwe bakkerij en winkel openen in de Zandvoordsestraat in Oudenburg. Ze keerden daarmee terug naar hun zo vertrouwde stek waar hun verhaal in 2003 startte. “We zijn heel blij terug te zijn. We beleven nu van in het atelier de winkel. De connectie is ook voor Donald belangrijk”, zegt Marinka.

Marinka Meyers (43) en Donald Devriendt (44) gingen als jonge twintigers voor een eigen bakkerij. Ze konden in 2003 de zaak van Ronny en Ann in de Zandvoordsestraat overnemen. Donald is bakker-patissier van opleiding, Marinka werkte als 15-jarige met een leercontract in een slagerij en kon later ervaring opdoen in een bakkerij.

21 jaar verder runt het koppel een mooie zaak in Oudenburg met ook nog een winkel in Torhout. Marinka en Donald zijn de ouders van drie kinderen: Zoë, Xena en Nicolas. “Alle drie harde werkers op wie we altijd kunnen rekenen om bij te springen. Nooit is iets voor hen te veel”, prijst Marinka haar kroost.

Hectische periode

Ze hebben wel een hectische periode doorgemaakt. “Door de werken in de Zandvoordsestraat keken we uit naar een ander pand dat we als winkel konden inrichten. Dat werd een huis in de Westkerksestraat waar we tot onze grote dank onze klanten voort mochten bedienen. Het bakken bleef in het oude atelier gebeuren, zodat ik veel heen en terug moest rijden met brood, pistolets en koffiekoeken”, vertelt Marinka. En ook nog Torhout voort moest bevoorraden. Ja, mijn wagen heeft wat kilometers gebold.”

“Maar kijk, na 26 maanden hebben we hier vol passie en met nog meer goesting een nieuwe start genomen. In een grote winkel en een groot en functioneel atelier waar ook alles nieuw is. Enige struikelblok is het vinden van personeel. We zijn nog altijd op zoek naar een bakker en patissier extra. Dus wie zich geroepen voelt, van harte welkom”, vertelt Marinka.

Hindernis

Een ander probleem is het ponton van de Lijn dat vlak voor de deur van de winkel werd aangelegd. “Veel te hoog voor wie wat moeilijker te been is. Maar er is ons beloofd dat dit nog wordt aangepakt, evenals de riolering. Die ligt vlak voor onze zaak en bij hevig regenweer zal het hier gegarandeerd onderlopen. Hopelijk is er tegen het einde van onze vakantie een oplossing”, besluit Marinka Meyers.

The post Bakkerij Devriendt heropent op vertrouwde stek: “We beleven de winkel weer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van profvoetballer over kermiskramer tot kok: chef Yves van l’Amuse onderging al wat gedaanteverwisselingen: “Iedereen moet hier elke week kunnen langskomen”

De restaurants in onze provincie blijven deze zomer hun klanten verwennen. Maar waar kan je wat eten? We vragen aan enkele chefs om hun favoriete zomerse gerecht voor te stellen. Eentje waar ze bijzonder trots op zijn en waarmee ze hun gasten keer op keer gelukkig maken. Vandaag: op vel gebakken zeebaars met venkel en witte wijnsaus van chef Yves

Lees meer »

KVK Westhoek gaat opnieuw voor de top acht in tweede amateur: “Maar het tweede seizoen na een promotie is vaak het lastigste”

KVK Westhoek stelde de nieuwe spelersgroep voor aan het grote publiek. De ploeg uit tweede amateur hoopt even goed te doen als vorig seizoen. Na twee mooie jaren op sportief vlak, lijkt nu ook de algemene structuur weer meer op orde te staan.
The post KVK Westhoek gaat opnieuw voor de top acht in tweede amateur: “Maar het tweede

Lees meer »

Marnix Peeters: “Vlaamse schrijvers die een maand gratis op vakantie naar het buitenland mogen om te schrijven. Waar is dat goed voor?”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij HLN, kijkt haarscherp naar de dingen als columnist. Deze week heeft hij het over het begrotingstekort, en hoe er in elke sector “vet kan worden weggesneden, dat tijdens de jaren van overvloed is aangegroeid”. Ook in de literatuur. “Vlaamse schrijvers krijgen elk jaar de kans om een maand in het buitenland te verblijven.

Lees meer »