“Het leek wel een losgeslagen meute”: Terre Bleue Roeselare sluit definitief de deuren

Terre Bleue Roeselare sluit op maandag 5 augustus om 16 uur definitief de deuren. Vanaf 1 augustus startte een faillissement-uitverkoop en dat liep voor de medewerkers én klanten niet altijd van een leien dakje.

Duror Fashion Group uit Nazareth, het moederbedrijf van modemerken Terre Bleue, Gigue en Zilton is failliet. Er staan 150 medewerkers op straat, maar dit faillissement heeft ook een impact op de winkels en boetieks van de groep. Ook in Roeselare was er een mooie boetiek van Terre Bleue en deze winkel op de hoek van de Ooststraat en Jan Mahieustraat sluit op maandag 5 augustus om 16 uur definitief de deuren. De uitverkoop die op 1 augustus startte, verliep echter niet altijd even rustig.

Schelden en duwen

Martine Vandepoele uit Kortemark, die al zeven jaar medewerker is in de Roeselaarse boetiek, maakte het mee vanop de eerste rij. “Ik kom altijd met de trein naar mijn werk en ik zag het al toen ik van het station naar de winkel stapte. Kooplustigen vormden een lange rij in de Ooststraat en minstens een even lange rij was er in de Jan Mahieustraat. Toen de winkel de deuren opende, probeerde iedereen op hetzelfde ogenblik binnen te geraken. Er werd gescholden, geduwd en getrokken, het was ongelooflijk.”

“Het merendeel van de mensen hadden we nog nooit gezien in de zaak, maar er waren ook enkele vaste klanten die stonden aan te schuiven. Ze keken, net als ik, hun ogen uit. Het was zelfs zo erg dat de stad paaltjes is komen zetten in de straat om te proberen een beetje orde te scheppen in de chaos. Misschien was er beter een moment geweest om onze vaste klanten op een vroeger tijdstip te ontvangen, want zij verdienden zeker niet zo’n laatste, chaotische koopjesperiode.”

“Wij werden letterlijk onder de voet gelopen en mensen spurtten naar de rekken en probeerden zo veel mogelijk kledingstukken mee te nemen naar een pashokje. Er waren zelfs dames die het geduld niet opbrachten om te wachten tot er een pashokje vrij was. Ze kleedden zich doodleuk uit en stonden in hun lingerie in de winkel. De voorbijgangers konden die vrouwen, die zich helemaal niet geneerden, gewoon zien staan in hun bh. En wanneer een kledingstuk niet paste, hingen ze het zelfs niet terug in het rek, ze gooiden het gewoon op de grond! Schaamteloos.”

Veel verdriet

“Ik heb hier altijd heel graag gewerkt en ik mag zeggen dat ik hier zeven vette jaren heb gekend. Ik mocht werken in een prachtige boetiek, ik werd altijd correct behandeld en betaald en ik had een goed contact met de klanten. Ik heb nog niet echt uitzicht op een nieuwe job. Ik ben wel al op een paar plaatsen binnengestapt om me voor te stellen en mijn situatie uit te leggen. Vooraleer ik zeven jaar bij Terre Bleue werkte, was ik aan de slag bij een grote winkel in Kortemark waar ik mee verantwoordelijk was voor de textielafdeling van de zaak.”

“Het is doodjammer dat zo’n mooi merk failliet gaat, dat doet me echt veel verdriet. Maar om 16 uur sluiten we hier voor de allerlaatste keer de deuren van onze boetiek. En ja, misschien heb ik ook voor de laatste keer de trein naar Roeselare genomen om naar mijn job te komen.”

The post “Het leek wel een losgeslagen meute”: Terre Bleue Roeselare sluit definitief de deuren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bonheidens bedrijf Derabo betreurt komst van geluidsschermen langs R6: “Onbegrijpelijk en nefast voor de zaak”

De plaatsing van geluidsschermen langs de R6, vlak voor de ramen en deurenzaak Derabo in Bonheiden, zorgt voor frustratie bij zaakvoerster Liesbeth Schillemans. De schermen, drie meter hoog, worden pal voor haar bedrijf geplaatst, wat volgens haar nefast is voor de zichtbaarheid, veiligheid en de inkomsten. “Door onze ligging aan de R6 kwamen we op heel wat klanten hun radar.

Lees meer »

“Oplichters lokten ook ons in de val”: zo verloren Ann, Marc en Peggy in één keer 7.000 tot 10.000 euro met phishing

“Ik werd uitermate professioneel misleid.” “Ze klonk zo geloofwaardig, we hadden niks door.” En: “Hij kende zelfs mijn creditcardnummers.” Slachtoffers van phishing vertellen hoe cybercriminelen hen duizenden euro’s afhandig maakten. Ann, Marc en Nancy waarschuwen nu anderen, want vishing – oplichting via de telefoon – treft steeds meer Vlamingen. “Tijdens het gesprek zag ik in mijn bankapp hoe tienduizend euro

Lees meer »

Maaltijdcheques verhogen vanaf 2026 met 2 euro, Unizo noemt beslissing “onaanvaardbaar”

De waarde van maaltijdcheques stijgt vanaf 1 januari 2026 met 2 euro. De ministerraad heeft daar een principeakkoord over bereikt, meldt minister van Werk David Clarinval (MR). De maaltijdcheque krijgt zo eindelijk een koopkrachtboost. Ondernemersorganisatie Unizo noemt de beslissing echter onaanvaardbaar. “Het is dringend tijd voor ondernemersvriendelijke maatregelen”, schrijft de studiedienst.

Lees meer »