Vertrouwd gezicht blaast nieuw leven in Kaas&Co: “Mooi en dankbaar product”

Op donderdag 8 augustus heropent de Kaas&Co-winkel in de Jozef Duthoystraat in Waregem. De 29-jarige Iris Van Onsem, een bekend gezicht voor de trouwe klanten, tovert de zaak om tot Kaas Van Ons. “Tijdens het openingsweekend maakt elke bezoeker kans op een Waregem Koerse-aperitiefbox.”

In de zomer van 2022 nam eigenares Sabine Verkinderen na drie decennia afscheid van haar populaire Kaas&Co-winkel, aan het rondpuntje vlakbij de Stormestraat. De zaak werd overgenomen, maar ging in mei 2023 failliet. De trouwe klanten zaten een jaar op hun honger maar mogen nu uitkijken naar de grote heropening tijdens het tweede weekend van augustus. Voormalig medewerker Iris Van Onsem (29) uit Deurle blaast de winkel nieuw leven in.

Passie

“In 2017 begon ik onder Sabine haar hoede in de koude keuken. Tot 2022 werkte ik er zo’n 30 tot 35 uur per week, wat ik combineerde met zelfstandige opdrachten in de horeca- en eventsector”, vertelt Iris. “Na verloop van tijd hielp ik mee in de warme keuken, de winkel en bij de bestellingen. Sabine heeft mij gevormd en ik herontdekte er de passie voor kaas.”

“Als student deed ik mijn eerste job namelijk al bij een kaasboetiek in Deinze. Een drietal jaar geleden trok ik op inspiratiereis naar de Gruyère-streek in Zwitserland. Ik was er enorm onder de indruk van de manier waarop ze kaas maken. Het is zo een mooi en dankbaar product. Toen besloot ik om in die sector verder te gaan. Bovendien voelde ik mij steeds goed bij Kaas&Co, en ben ik graag creatief bezig. Ik kijk er hard naar uit om mijn eigen winkel te openen.”

“Hiermee wil ik trouwens ook andere jonge ondernemers een hart onder de riem steken. Het is geen evident proces, maar met de juiste mensen rondom en het geloof in jezelf geraak je heel ver”, duidt Iris. De zaak krijgt een nieuwe naam. “In ‘Kaas Van Ons’ heb ik mijn achternaam deels verwerkt. Het geeft ook een nieuwe schwung aan de doorstart van de winkel.”

Aanbod

“Maar qua aanbod mogen de klanten dezelfde kwaliteit verwachten. Naast een specialiteit aan kazen en charcuterie voorzie ik ook bereide gerechten en tapas.” Daarvoor werkt Iris samen met haar vriend en chef Steven Boerjan, die onder meer in ’t Hof van Cleve heeft gewerkt.

De zaak zal dagelijks doorlopend geopend zijn van 8.30 tot 18.30 uur. Op zaterdag sluit de winkel om 17.30 uur, op zondag om 12.30 uur. Maandag blijft Kaas Van Ons dicht. Wie de flyer tijdens het openingsweekend meebrengt, wordt getrakteerd op een lekkernij. “Klanten maken ook kans op een van de drie Waregem Koerse-aperitiefboxen”, besluit Iris.

The post Vertrouwd gezicht blaast nieuw leven in Kaas&Co: “Mooi en dankbaar product” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als ik naar m’n zwangere vrouw kijk, besef ik dat het leven ook zo mooi kan zijn”: Suzan & Freek ontroeren tijdens eerste show in België sinds kankerdiagnose

Suzan & Freek stonden zondagavond voor het eerst sinds Freeks kankerdiagnose opnieuw op een Belgisch podium. Dat deden ze op Moen Feest, in hartje West-Vlaanderen. Een bijzonder moment, dat door het publiek met minutenlang applaus werd onthaald. Het werd een emotioneel weerzien: oprecht, intens en vol hoop. “Zeg niet tegen ons: sterkte. Zeg: succes. Want dat is hoe wij erin

Lees meer »

Jonge meisjes willen minder vaak voetballen

Na een jarenlange stijging stagneert het aantal voetballende meisjes en vrouwen. Het uitblijven van vrouwvriendelijke infrastructuur, zoals aparte douches, wordt als een van de belangrijkste redenen gezien. “We hebben nood aan mama’s in het jeugdbestuur.”

Lees meer »

Toekomst van vanille in gevaar door klimaatverandering

De klimaatverandering zou de habitat kunnen veranderen van de vanilleplant, die vroeger voornamelijk voorkwam in de tropische gebieden van Centraal-Amerika. Die verandering zou op lange termijn een impact kunnen hebben op de wereldwijde productie van vanille. Dat heeft een team van KULeuven en de Universiteit van Costa Rica vrijdag gerapporteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Plant Science.

Lees meer »

Ergste hinder bij Kennedytunnel voorbij: nog 20 minuten aanschuiven

Na een hele dag vol hinder, staan automobilisten nog 20 minuten stil voor de Kennedytunnel. Er waren de hele middag grote verkeersproblemen richting Gent door werken en ongevallen. Het verkeer moest over een beperkt aantal rijstroken en vervolgens gebeurden er ook 2 aanrijdingen. Met een lange file tot gevolg. Intussen lijken de ergste problemen voorbij. Richting Nederland kan het verkeer

Lees meer »

Dak Italiaans sterrenrestaurant stort in: sommelier overleden, tien gewonden

De glazen werden net bijgevuld, het geroezemoes van de gasten mengde zich met het zachte geruis van de zee op de achtergrond. In sterrenrestaurant Essenza in Terracina, zo’n 100 kilometer ten zuiden van Rome, stond de avond in het teken van verfijnde smaken en zomerse elegantie — tot plots, met een oorverdovend geraas, het dak instortte. Sommelier Mara Severin (31)

Lees meer »