Restaurant Flambée in Roeselare is klaar voor de opening: “Willen een leuke vibe creëren”

Dinsdag 6 augustus is het zover, dan openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) de deuren van restaurant Flambée in de Delaerestraat 32 in het centrum van Roeselare. En voor wie Roeselare een beetje kent, doet de locatie misschien wel een belletje rinkelen. 25 jaar lang was Pieter Lauwers er actief met zijn restaurant Pieter Kookt. “Het is een zaak die de mensen blijven onthouden en we hopen om dat verhaal zo mooi mogelijk verder te schrijven, maar dan wel op onze manier”, klinkt het bij het jonge horecakoppel.

Eind april raakte bekend dat Pieter Kookt in de Delaerestraat in Roeselare na 25 jaar de deuren sluit, maar meteen werden ook al de nieuwe eigenaars bekendgemaakt: Jean-Louis Degryse en Kim Pattijn.

Na heel wat voorbereidingswerken is het jonge koppel uit Roeselare er klaar voor om op dinsdag 6 augustus de eerste mensen te ontvangen in hun nieuw restaurant Flambée. “Al het voorbereidende werk is naar wens verlopen”, vertelt Jean-Louis ons kort voor de opening. “Er is uiteraard wel wat gezonde stress aanwezig momenteel. Het is ook onze eerste zaak die we samen zullen openhouden. We hopen dus dat alles vlot verloopt. Zowel met het personeel, met de klanten als tussen onszelf. Voor onze relatie betekent dit avontuur ook een grote stap, maar we kijken er wel enorm naar uit en kunnen niet wachten om erin te vliegen. Nu tellen we toch wel nog wat meer af naar de opening omdat die voorbereiding dan eindelijk achter de rug is en we ons volledig kunnen focussen op het restaurant zelf.”

Fijne beleving

Wie in het verleden al ging eten bij Pieter Kookt kan zich bij restaurant Flambée aan een licht gewijzigd concept verwachten. “Tijdens de week kunnen de mensen hier à la carte eten en over de middag voorzien we een weeklunch”, gaat Jean-Louis verder. “Op zaterdagavond en zondagmiddag serveren we dan weer een vaste menu, waarbij er ook wel keuze zal zijn tussen een tweetal voor- en hoofdgerechten. Zo zijn de mensen niet verplicht om te eten wat wij voorzien.”

Ook het interieur onderging een kleine make-over. “Er zijn toch wel wat verbouwingswerken gebeurd. Zo hebben we de parketvloer volledig vernieuwd en creëerden we ook een aparte salonruimte. Het is de bedoeling dat de mensen hier rustig kunnen aperitieven met eventueel een hapje en na het dessert ook eventueel een koffie of iets anders kunnen nuttigen. We vinden het zelf ook wel leuk om ergens apart te zitten voor we aan tafel gaan en die leuke vibe willen we hier ook creëren.”

Lekker eten en een fijne beleving zullen dus centraal staan in restaurant Flambée, maar volgens Jean-Louis heeft de zaak ook nog heel wat andere troeven te bieden. “Ik denk dat de mensen nog altijd met een positief gevoel naar het restaurant kijken, want Pieter heeft hier de afgelopen 25 jaar wel iets mooi neergezet. Het is een zaak die de mensen blijven onthouden en we hopen om dat verhaal zo mooi mogelijk verder te schrijven, maar dan wel op onze manier. Een andere grote troef is de ligging. We zitten middenin het stadscentrum, maar toch is hier heel wat ruimte om te parkeren. Tot slot hebben we ook twee grote zalen ter beschikking voor zo’n dertig personen. Ideaal voor feestjes zoals bijvoorbeeld een communie.”

Meteen ‘vollen bak’

Jean-Louis en Kim voorzien geen feestelijke opening op 6 augustus. Iedereen is dus meteen welkom in hun nieuw restaurant. “Daar hebben we bewust voor gekozen, zodat we niemand zouden kwetsen of vergeten. Het zou zonde zijn om op die manier met een valse noot te starten. Dinsdagmiddag gaan de deuren dus voor het eerst open. Momenteel hebben we ‘s middags al enkele reserveringen staan en ‘s avonds zijn we al meteen volzet. Het zal meteen vollen bak zijn dus vanaf de start, maar zo hebben we het graag”, besluit Jean-Louis enthousiast.

Restaurant Flambée in de Delaerestraat 32 in Roeselare is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zowel over de middag als ‘s avonds open. Op woensdag en zondag is het restaurant enkel ‘s middags open. Op maandag is Flambée een volledige dag gesloten. Meer info op www.flambée.be.

The post Restaurant Flambée in Roeselare is klaar voor de opening: “Willen een leuke vibe creëren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Goeiedag, bonjour” op trein in Vilvoorde: overtreding taalwetgeving of gewoon klantgerichtheid?

De treinconducteur die in Vilvoorde reizigers met "goedendag, bonjour" begroette, ging volgens de Vaste Commissie voor Taaltoezicht wel degelijk in de fout. Dat staat in een advies van die commissie aan spoorwegmaatschappij NMBS. Die juicht de klantvriendelijke houding van de conducteur net toe en vindt dat een strikte toepassing van de taalwetgeving voorbijgaat aan de noden van de treinreizigers.

Lees meer »

“Gekregen waarvoor jullie gestemd hebben”: kinderarts die verdronken kinderen in Texas “schuld van Trump-stemmers” noemt, is ontslagen

Een kinderarts uit Houston is ontslagen nadat ze in een bericht op Facebook de slachtoffers van de overstromingen in Texas belachelijk leek te maken. Dr. Christina Propst suggereerde dat aanhangers van president Trump “kregen waar ze op gestemd hadden”. Het bericht ging snel viraal en kreeg ook felle kritiek. Die commotie heeft nu geleid tot haar ontslag uit de artsenpraktijk

Lees meer »

Seks en talent in elke porie, maar Werchter snakte naar iets wat de groep niet kon geven: onze man zag Yungblud verdienstelijk invallen, maar te weinig scoren

Hij was op weg naar ons land. Tot dat telefoontje. Sam Fender is out. Yungblud kwam van de bank, mikte een fluim naar wie het daar niet mee eens was en trapte Rock Werchter doormidden. Kijk, dat hadden we dus graag geschreven. Ware het niet dat zelfs wie overloopt van talent, uitstraling en branie het zonder grote hits onmogelijk twee

Lees meer »

Stad eist na nieuwe brand onmiddellijke opkuis en sloop Sofitex-site: “We zullen het zelf doen en de kosten doorrekenen aan de eigenaar”

Via een burgemeestersbesluit maakt het stadsbestuur aan de curatoren van de Sofitex-Site tussen de Fabrieksstraat en Hugo Verrieststraat duidelijk dat de dringende sloopwerken en ontruiming tegen 18 juli afgerond moeten zijn. Maar de curator heeft geen geld dus schiet de stad zelf in actie. “De kosten, geschat op zo’n 200.000 euro, zullen we aan de curator doorrekenen”, reageert burgemeester Kristof

Lees meer »

Maaltijdcheques verhogen vanaf 2026 met 2 euro

De waarde van maaltijdcheques stijgt vanaf 1 januari 2026 met 2 euro. De ministerraad heeft daarover een principeakkoord over bereikt, meldt minister van Werk David Clarinval (MR) vrijdag.
The post Maaltijdcheques verhogen vanaf 2026 met 2 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er wacht ons een verkeersinfarct”: meer dan 80 straten afgesloten tijdens concert van Ed Sheeran op Linkeroever

De Britse popster Ed Sheeran zakt op 7 en 8 augustus af naar de Middenvijver op Linkeroever. Op die dagen worden meer dan tachtig straten afgesloten. Een strak geregisseerd plan van aanpak moet de verkeershinder tot een minimum beperken. De organisatoren verwachten elke dag maar liefst 52.000 concertgangers. En dat zullen de bewoners van Linkeroever geweten hebben.

Lees meer »

Van chipszak tot oorlogskompas: expo toont historisch kustzwerfvuil met een verleden

Wat zegt een leeg chipszakje over onze samenleving? In de expo ‘Een reis door de geschiedenis van het zwerfvuil’ aan het Oostendse Klein Strand krijgen achteloos weggegooide objecten een tweede leven, als museumstuk. De Proper Strand Lopers tonen hoe ogenschijnlijk banale vondsten verrassend veel vertellen over ons consumptiegedrag en de sporen die we nalaten in de natuur.
The post

Lees meer »