Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.

De nieuwe labels werden bekrachtigd tijdens de laatste erkenningscommissie streekproducten van de POM West-Vlaanderen, en de raad van bestuur van de West-Vlaamse hoeveproducten vzw (Inagro). Het gaat om zeven gepassioneerde producenten die stuk voor stuk kwaliteitsvolle en vooral 100% West-Vlaamse producten aanbieden, die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden. Deze erkenningen onderstrepen de rijke culinaire traditie van West-Vlaanderen en benadrukken tevens het vakmanschap en de toewijding van lokale producenten.

Zeebroodje en Wenduinse Vollaard

Bakkerij Petris in Wenduine, geleid door vader Peter en zoon Tristan Liekens, creëert bijzondere bakkerijproducten zoals het pas erkende Zeebroodje en de Wenduinse Vollaard. “Het label betekent toch wel veel voor ons. Hiermee drukken we onze naam in West-Vlaanderen, met producten van onszelf die een bepaalde specialiteit bezitten. We gebruiken voor deze twee producten – het Zeebroodje en de Vollaard – ook alleen maar grondstoffen die recht uit West-Vlaanderen komen. Alles dat hier binnenkomt en buitengaat is van eigen bodem”, aldus Tristan Liekens.

Het Zeebroodje ontwikkelde hij samen met ‘seaweedchef’ Donald Deschagt van restaurant Le Homard et la Moule. “Dit heeft enorm veel succes, en is seizoensgebonden. De ontstaansgeschiedenis van de Vollaard draait dan weer rond Sinterklaas. Het is een soort koekenbroodje in het klein, gemaakt van sandwichdeeg. Beide producten zijn uniek”, klinkt het.

Bakkerij Petris nam in ‘20 haar intrek in het Molenaarshuys in Wenduine.

The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We stoppen liever op ons hoogtepunt”: Café De Gouden Aap zoekt nieuwe uitbater

Een stukje jong Kortrijks café-erfgoed staat op het punt een nieuwe wending te nemen. Café De Gouden Aap, gelegen aan de bruisende Vlasmarkt, zoekt een nieuwe uitbater. De huidige eigenaars – Jarne Decuypere (22), Xander Beeckman (26) en Chilaany Plamont (25) – kondigen aan eind augustus te willen stoppen. “We stoppen liever op ons hoogtepunt”, klinkt het.
The post

Lees meer »

Willy en Anny uit Moorslede zijn 60 jaar getrouwd

Geboren en getogen Moorsledenaars Willy Callens en Anny Sioen stapten op 6 mei 1965 in het huwelijksbootje. Het echtpaar is inmiddels zestig jaar getrouwd en werd daarvoor gehuldigd door het gemeentebestuur.
The post Willy en Anny uit Moorslede zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eén foto volstaat om identiteit van soldaat en zijn gezin te achterhalen”: waarom onze militairen onherkenbaar zullen zijn tijdens het defilé op 21 juli

Defensieminister Theo Francken (N-VA) heeft beslist dat bijna alle militairen die deelnemen aan het defilé op de nationale feestdag voor de allereerste keer een buff moeten dragen. Deze sjaal, die het gezicht bedekt tot onder de ogen, moet ervoor zorgen dat de soldaten enkel onherkenbaar in beeld komen. Maar waarom is dat belangrijk? En welke risico’s lopen onze militairen? HLN-techexpert

Lees meer »

Beerschot walst over vierdeprovcialer SV Nielse

Beerschot heeft ook haar jaarlijks terugkerende oefenwedstrijd tegen SV Nielse (vierde provinciale) met overmacht gewonnen. De troepen van Mo Messoudi waren met 0-11 te sterk voor de Antwerpse amateurs, Kosiah was de uitblinker van de avond met een hattrick.

Lees meer »